Wismerin120
Zastępca Przywódcy Leśników
Mój problem polega na tym, że w wszystkich grach pojawiają się dodatkowe tekstury. Wygląda to tak:
Jak widać na screenach pojawiają się paski lub ekran jest w połowie zasłonięty.
W Battlefieldzie z czołgów wyrastały pionowe paski, w Medievalu i Rome na mapie strategicznej z karawan wyrastały pionowe słupy bądź pojawiały się czarne paski wzdłuż ekranu...
Gdy komp się włącza także pojawiają się dziwne kropki i z czasem ich przybywa.
Próbowałem wgrywać różne sterowniki, formatowałem kompa i czyściłem go z kurzu wewnątrz ale nic to nie pomagało.
Moja konfiguracja to:
- Athlon64 3200+
- GF 7900 GT Gigabyte
- płyta Microstar K8N-F
- pamięć 1,5 GB (dwie kosci, jedna 1GB Kingston HyperX, i druga "noname" 512 MB
Problem ten zaczął się pojawiać w ok. czerwca, lipca. Wtedy grałem głównie w WoWa ale tam wystarczyła tylko minimalizacja i wszystko wracało do normy dlatego zbytnio mi to nie przeszkadzało. Niestety od jakiegoś czasu minimalizacja nie zawsze pomaga a w Gothicu (w którego zacząłem niedawno grać od początku) problem ten jest dość częsty i mocno zniechęca do gry.
Jeśli ktoś miał podobny problem i wie jak z nim można sobie poradzić, bardzo proszę o pomoc.
Jak widać na screenach pojawiają się paski lub ekran jest w połowie zasłonięty.
W Battlefieldzie z czołgów wyrastały pionowe paski, w Medievalu i Rome na mapie strategicznej z karawan wyrastały pionowe słupy bądź pojawiały się czarne paski wzdłuż ekranu...
Gdy komp się włącza także pojawiają się dziwne kropki i z czasem ich przybywa.
Próbowałem wgrywać różne sterowniki, formatowałem kompa i czyściłem go z kurzu wewnątrz ale nic to nie pomagało.
Moja konfiguracja to:
- Athlon64 3200+
- GF 7900 GT Gigabyte
- płyta Microstar K8N-F
- pamięć 1,5 GB (dwie kosci, jedna 1GB Kingston HyperX, i druga "noname" 512 MB
Problem ten zaczął się pojawiać w ok. czerwca, lipca. Wtedy grałem głównie w WoWa ale tam wystarczyła tylko minimalizacja i wszystko wracało do normy dlatego zbytnio mi to nie przeszkadzało. Niestety od jakiegoś czasu minimalizacja nie zawsze pomaga a w Gothicu (w którego zacząłem niedawno grać od początku) problem ten jest dość częsty i mocno zniechęca do gry.
Jeśli ktoś miał podobny problem i wie jak z nim można sobie poradzić, bardzo proszę o pomoc.