Problem Z Grafiką...

Status
Zamknięty.

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Mój problem polega na tym, że w wszystkich grach pojawiają się dodatkowe tekstury. Wygląda to tak:

Jak widać na screenach pojawiają się paski lub ekran jest w połowie zasłonięty.
W Battlefieldzie z czołgów wyrastały pionowe paski, w Medievalu i Rome na mapie strategicznej z karawan wyrastały pionowe słupy bądź pojawiały się czarne paski wzdłuż ekranu...
Gdy komp się włącza także pojawiają się dziwne kropki i z czasem ich przybywa.

Próbowałem wgrywać różne sterowniki, formatowałem kompa i czyściłem go z kurzu wewnątrz ale nic to nie pomagało.

Moja konfiguracja to:
- Athlon64 3200+
- GF 7900 GT Gigabyte
- płyta Microstar K8N-F
- pamięć 1,5 GB (dwie kosci, jedna 1GB Kingston HyperX, i druga "noname" 512 MB

Problem ten zaczął się pojawiać w ok. czerwca, lipca. Wtedy grałem głównie w WoWa ale tam wystarczyła tylko minimalizacja i wszystko wracało do normy dlatego zbytnio mi to nie przeszkadzało. Niestety od jakiegoś czasu minimalizacja nie zawsze pomaga a w Gothicu (w którego zacząłem niedawno grać od początku) problem ten jest dość częsty i mocno zniechęca do gry.

Jeśli ktoś miał podobny problem i wie jak z nim można sobie poradzić, bardzo proszę o pomoc.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Może masz włączone coś co zakłóca działanie gry.
Ja mam tak w starcrafcie, jak ktoś napisze do mnie na gg jak gram to mi sie teksturki kopią do momentu zminimalizowania gry.

Wismerin120

Z początku też tak myślałem, ale niestety nawet jak mam wyłączone gg i inne programy tekstury szaleją...

doctor

Wariat
Weteran
Napisz do pomocy technicznej Cdprojektu oni powinni cie skierowac pod wlasciwy adres :)

Wismerin120

Ale to nie są kłopoty z jedną grą, dzieję się to na wszystkich grach. Więc sądzę, że to raczej wina sprzętku i tu Cd-projekt raczej mi nic nie pomoże. :(

RobsonAjax

Member
A czy te trzy ostatnie obrazki to World of Warcraft? Jeśli mnie pamięc nie myli, to WoWa wydał też CD-P. Wygląda na to, że, tu na forum nikt nie wie jak to naprawic , więc powinieneś tam napisac. W końcu to dwie ich gry tak chodzą i nie powinni się wykręcac od dania kilku wskazówek... :unsure:

Pozdrawiam.

Wismerin120

Właśnie tu jest kłopot bo nie tylko w tych grach to się dzieję.
Medieval total war
Rome total war
Sims 2
Battlefield 2

To są gry w które grałem w lato i się to działo. Tak więc CD-Projekt raczej nie pomorze.

Edit:

Próbwałem z wieloma sterownikami i nic.

cesc

Member
A może po prostu zainstaluj najnowsze sterowniki do Karty Graficznej ... które znajdziesz na stronie producenta.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom