Problem Z Gothic2

Status
Zamknięty.

wila53

New Member
Mam problem, po zainstalowaniu Gothic2 i po uruchomieniu Bardzo wolno działa-czyli nie działa!
Mój system to pentium 1,7 G, pamięć 512 Windows xp profesional, gdy był home to gra chodziła.
Proszę o pomoc.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Problem może leżeć w braku " Service pack", najlepiej 2.
Naciśnij PPM na "Mój komputer" i tam będzie jakie masz system i czy z dodatkiem Service pack. Jeżeli go nie masz, to ściągnij go. Powinno pomóc.

wila53

New Member
CYTAT(Rangiz @ 06-04-2008, 13:01) index.php?act=findpost&pid=176740
Problem może leżeć w braku " Service pack", najlepiej 2.
Naciśnij PPM na "Mój komputer" i tam będzie jakie masz system i czy z dodatkiem Service pack. Jeżeli go nie masz, to ściągnij go. Powinno pomóc.

Dzięki za pomoc, poprawiło się ale nie do końca.(Servicepack2 -zainstalowany)
Otóż: gra się wgrywa (może nieco wolniej jak kiedyś), krowa zżarta, producent przedstawił się,film wprowadzający do gry O.K.
(dźwięk i obraz O.K.) . Wchodzę do Xardasa i obraz znika.Gadam z nim (pamiętając klawisze), ale obraz czarny!
Pomocy!

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Spróbuj przeinstalować sterowniki do karty graficznej, albo ściągnij najnowsze, jeśli to nie pomoże przeinstaluj grę.

wila53

New Member
CYTAT(Bojan @ 07-04-2008, 16:23) index.php?act=findpost&pid=176850
Spróbuj przeinstalować sterowniki do karty graficznej, albo ściągnij najnowsze, jeśli to nie pomoże przeinstaluj grę.

GII przeinstalowałem, ale nie pomogło.Co do sterownikow, no cóż -nie wiem jak to zrobić.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
To może tak: powiedz jaką masz kartę graficzną

wila53

New Member
CYTAT(Bojan @ 07-04-2008, 17:52) index.php?act=findpost&pid=176866
To może tak: powiedz jaką masz kartę graficzną

Sorry za dwa posty, coś mi się zwiesiło i dwa razy wysłałem niechcący

Karta graficzna : GeForce 4MX, ale na tej karcie Gothic chodził pod WIN XP home!

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
TU masz sterowniki, ściągnij je, odinstaluj poprzednie i zainstaluj nowe

wila53

New Member
CYTAT(Bojan @ 07-04-2008, 18:47) index.php?act=findpost&pid=176876
TU masz sterowniki, ściągnij je, odinstaluj poprzednie i zainstaluj nowe

System win XP profes przeinstalowany, SERVICPACK2, -zainstalowany ,GOTHIC noc KRUKA ZAINSTALOWANY powtórnie.
Na tej karcie i pod tym systemem chodził miesiąc temu. Postanowiłem zainstalować go na D: i od tej chwili KAPLICA!
Nie mogę grać nawet po zainstalowaniu na C:/
Filmik wprowadzający idzie, ale jak staję przed Xardasem to ginie obraz (dzwięk jest)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Ale zainstalowałeś w końcu te nowe sterowniki do karty? Chociaż wydaje mi się, że problem tkwi albo w sprzęcie, albo w płytach z grą. Spróbuj zainstalować u kogoś Gothica ze swoich płyt. Wcześniej instalowałeś grę na partycji C: ?

wila53

New Member
CYTAT(Bojan @ 13-04-2008, 11:17) index.php?act=findpost&pid=177481
Ale zainstalowałeś w końcu te nowe sterowniki do karty? Chociaż wydaje mi się, że problem tkwi albo w sprzęcie, albo w płytach z grą. Spróbuj zainstalować u kogoś Gothica ze swoich płyt. Wcześniej instalowałeś grę na partycji C: ?

Dostałem od kolegi PC-ta lepszego od poprzedniego.
Zainstalowałem Gothic-a i chodził.
Postanowiłem zainstalować go na D: (mam dysk 10 G+8G na D:)
I od tej pory mam kLopoty.
Filmik wprowadzający O.K. Podczas uruchamiania aby (tak jak to kiedyś robiłem) wciskam ESCAPE , i obraz zmniejsza się o jedną trzecią, a następnie słyszę głos Kxardasa ale nie mam obrazu.
Więc jeżeli idzie reklamówka przed grą, to dlaczego nie idzie obraz tylko dzwięk.
Instalowałem wielokrotnie Windowsa oraz Gothika. Service Pack 2 jest zainstalowany.
Jeśli masz czas - POMÓŻ!
Jeśli chodzi o karty graficzne - to przecież na nich chodził miesiąc temu!

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Jeśli chodzi o karty graficzne - to przecież na nich chodził miesiąc temu!

A format kiedy robiłeś? Bo jak przed formatem chodziło, a teraz nie to innej możliwości jak instalacja nowszych sterowników nie widzę. Więc zainstaluj te sterowniki, które wrzucił tu Bojan i powinni wszystko grać.

wila53

New Member
Przeinstalowałem system i Gothic chodzi!
Dzięki za pomoc!
Chociaż wystąpił następny problem. Chcę po swojemu przypisać klawisze do czynności.
Kiedyś (dwa lata temu), zrobiłem to (chyba przypadkiem), a teraz nie mogę. Podczas przypisywania pojawia się obsługa z dwóch klawiszy.
Jeden przypisuję a w innym miejscu coś się zmienia.
Czy jest jakiś sposób na to?

switek17

Member
Jednego klawisza nie możesz przypisać do dwóch akcji. Jeśli za akcję skok odpowiada klawisz "alt" a ty użyjesz tego klawisza dla innej akcji, to wtedy skok nie będzie miał żadnego przypisanego klawisza.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Mogą zostać te dwa klawisze przypisane, to moim zdaniem nie przeszkadza, chyba że chcesz przypisać przypisany już klawisz do innej czynności. Może zobrazuję to, żeby było łatwiej.
Masz klawisz "e" przypisany do skrętu w prawo, a chcesz go przypisać do skoku, wtedy po prostu znika on automatycznie z pozycji skrętu i przechodzi na skok. Jeden klawisz może być tylko do jednej funkcji, a do jednej funkcji można przypisać 2 klawisze...
Nie wiem czy coś z tego zrozumiałeś, ale inaczej nie umiałem tego wytłumaczyć ;)

U mnie wygląda to tak

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom