Problem Z Fifą I Pes'em

Status
Zamknięty.

Potak

Member
Dokładnie to nie chodzi mi o same gry, tylko o klawiaturę <_< A dokładniej problem, który utrudnia mi granie ... A więc gdy biegnę w dowolnej grze zawodnikiem i chce oddać strzał na bramkę po "ukosie" wciskając strzałkę w lewo i do góry to zawodnik nie oddaje strzału ... Dzieje się tak na Laptopie u kolegi jak i moim Pc ... Dodam, że mam klawiaturę firmy BTC podświetlaną na niebiesko, model 6300 CL płaską na dodatek i nie wiem czy powodem są te ów płaskie klawy czy co ... Jak ktoś wie jak rozwiązać ten problem to plis pomóżcie :) Pozdrawiam

<INOS>

Member
Mam ten sam problem. We wszystkich częściach PES'a dzieje mi się identycznie jak tobie. Troche mnie to denerwuje, bo niekiedy w ważnym momencie nie mogę strzelić bramki. Ponawiam zapytanie, czy ktos wie jak ów błąd, lub cokolwiek to jest usunąć??

chery

Member
Eeee Potak nierozumiem trochę Twojego problemu....ja gram we wszystkie PES-y które ukazały sie na PC (3,4,5,6) i nie mam żadnego problemu ze strzelanie "po ukosie"....no jak biegne "na ukos" czyli strzałki w górę i w bok to naciskam "d" (u mnie strzał) i mi strzela ;] Choć czasami tak jest że jak się naciska 3 klawisze na raz to komp tylko 2 czai....spróbuj w ustawieniach klawiatury (w panelu sterowania) ale wogóle to opisz problem bo troche nierozumiem

Potak

Member
Chery, problem jest opisany :D I nie chodzi tu o to, że naciskam 3 albo 4 klawisze i klawa wsię przywiesza, nie ten problem :D Tylko to co napisałem, dzieje mi się tak jak chce strzelić po ukosie w górny lewy :p Mam płaską klawiaturę, model wyżej napisany, na lapie dzieje się tak samo :) W innych grach nie ma problemu, tylko w piłce nożnej ... Pozdrawiam

chery

Member
No to ja jakiś głupi jestem że tego nie rozumiem....żeby nie było offtopa to powiem Ci że w PES-ie 6 jak gosć biegnie "po ukosie" to nie jest możliwym trafienie w bramke....wiem że absurd ale tak jest. No chyba że twarzą do bramki to wtedy tak. Choć raczej nie ten błąd jest u Ciebie....bo w tym przypadku co go opisałem to strzał sie oddaje ale w trybuny.....cóż ci moge poradzić???
a) Zmien klawiatur ;P
B) Reinstal PES-a/ Fify
c) Reinstal windowsa ;p
d) Napisz o tym na jakimś forum związanym z pesem/fifą ( z tego co wiem to serwis www.pro-evo.pl jest dosyć dobry)
To tyle co mogę Tobie poradzić. Sorry :/

Potak

Member
Klawa 130 zł mnie kosztowała, więc to odpada, to nie jest problem wina, gry i reinstala tego wszystkiego, poprostu nie mogę strzelac na ukos pół - zach. i basta wredny probłem ;/ Nie pisałem na żadnym forum, bo nie ma kiedy i czasu się zalogować i tworzyć konto etc ... Tak więc, chyba nikt póki się nie zaloguje na jakiejś stronce to mi nie pomoże...

RobsonAjax

Member
Miałem i miewam podobny problem, ale zanim o nim małe pytanie: czy zdarzyło Ci się walnąc w klawiaturę ;)?
Jak wspomniałem, miałem podobną sytuację, bo jakiś klawisz był wciśnięty i przyciśnięciem "góra" + "lewo" kończyło się charakterystycznym "piik" <_<.
"Wybadaj klawiaturę", a może coś znajdziesz ;).

Pozdrawiam.

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
myślę że każdy ma podobny problem na laptopie (np. jadąc w NFS-sie do przodu, skręcając jednocześnie w lewo i dając nitro, nitro nie wchodzi, a na stacjonarnych tak). Wydaje mi się że tak na laptopie musi być...

Potak

Member
Robson, walnąłem w poprzednią klawę, dlatego też kupiłem nową i to za 130 zł, żeby w razie czego pamiętać, że była droga i nie walić w nią :D A Blade coś coś kuma, coś podobnego do tego fanta tylko z fifą i pes'em ... :) Kurde chłopaki :p

chery

Member
Hehe :D Fajny motyw z tym waleniem w klawierkę :D Jak raz siew PES-ie wkurzyłem to szału dostałęm i potem musiałem klawisze zbierać :D Nadal używam tej samej klawierki jakby co :p Ale nie o tym ma byc.
Potek masz ten problem na laptopie czy na stacjonarnym??? Bo tak jak Blade pisał to moze być to.....ja na Twoim miejscu bym spróbował inną klawierkę podłączyć (pozycz od kumpla bo bez sensu nową kupować) lub reinstal windy ( jakbym w PES-a nie mógł grać to byłbym nawet na to gotowy :] )

Roioan

Member
Oczywiście może to być problem z klawiaturą, ale czasami zawodnik nie strzeli bo nie umie, czyli np. gdy biegniemy z lewej strony prawo nożnym zawodnikiem to on nie strzela bo nie może. u mnie jest tak często.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom