Problem Z Dragon Age

Status
Zamknięty.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Witam.

Jak w tytule, mam problem z DA. Kilka dni temu zainstalowałem sobie Windows 7 i aby nie tracić postępów w grze, zwyczajnie skopiowałem cały folder DA ze starych "Dokumentów" do nowych. Jednak, po próbie wczytania save'a pojawia się komunikat (mniej więcej taki): "Ten save zawiera elementy wydane prze BioWare. Aby mieć do nich dostęp, zaloguj się na koncie posiadającym dostęp do: Zbroja Krwawego Smoka."
Tyle że ja jestem zalogowany na koncie posiadającym dostęp do tej zbroi! Sprawdziłem dokładnie, że na stronie BioWare wszystko gra - pisze, że mam dostęp do tego elementu. Nie wiem co robić, a nie mogę grać :(. Pomocy!

Ave

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
gra oryginalna?

na jakim systemie gralęs w dragon age zanim przeszedles na windows 7?

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Wszystkie gry mam oryginalne ;). Grałem na Win XP. To jest tak, jakby gra nie czytała konta, choć pisze, że jestem zalogowany.

Ave

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
windows xp i wszystko jasne

zrobiłem to samo (zmieniłem z xp na 7) masz kilka opcji :
-robisz znowu xp
-grasz od nowa
-szukasz w skrypcie logowania i zamianiasz wszedzie windows xp na windows 7 (zazwyczaj plik z przedrostkiem ini)
-szukasz save'a na necie gdy ktos grał na windows 7
-robisz podwójny system (na jednym kompie 2 systemu operacyjne xp i 7 (ja tak mam i jest git)) na xp grasz w dragon age z tego twojego save a na 7 robisz to co chcesz na kompie

innych mozliwosci nie udalo mis ie znaleźc
jak ktoś ma jeszcze inny pomysł pisać

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Może po prostu DA nie działa poprawnie na 7;p I dlatego nie włącza się.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
baal DA dziala poprawnie bo ja zrobilem to samo co ellesar B) zrobilem windows 7 i dragon age smiga jak milo

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Baal, mógłbyś łaskawie nauczyć się czytać ze zrozumieniem? Napisałem, że nie działa mi SAVE, a nie GRA.

Szkeleton, niestety w moim przypadku te opcje odpadają :p. Ale porozmawiałem ze znajomym, który miał też niedawno ten problem. Powiedział, że po kilku dniach nagle save się wczytał, chociaż on robił to samo co zawsze. Liczmy, że tak będzie też u mnie :).

Ave

nvidia123

New Member
Hmm jaką masz wersję Sevena?W którejśtam jest opcja uruchamiania programów w trybie XP.Jeśli masz taką opcję spróbuj może save ruszy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom