Problem Z Dniemi Noca

Status
Zamknięty.

Patyk

New Member
Witam 2 raz gram w Gothica 3 (zpatchowanego do 1.6) i mam pewien problem.
Mianowicie w niektorych momentach cos psuje mi sie z porami dnia.... co sekunde jest dzien a co 2 noc.
Z dnia 10 przeskoczylo mi do 320 :S Ten blad sie czesto powtarza prosze o pomoc w tej sprawie

PS. Gre mam orginalna i nigdy mi ten blad nie wyskoczyl (probowalem instalowac pare razy ale to czesto sie powtarza)

HELP ! <_<

Patyk

New Member
Próbowałem z tym klawiszami rożne kombinacje, ale dalej nic :X
Może jakiś inny pomysł ? Byłbym zapomniał ja nigdy nie grałem na kodach może to coś pomoże :)
Pomóżcie bo mi się nie uśmiecha robić 300 dni w sekundę :S

Kacperex

KacŚpioszek
A zobacz najnowszego patcha. Może wina 1.6 w twoim przypadku.

Patyk

New Member
Kurcze ale to też tak głupio grać z zabugowaną grą może poczekam do tego 1.7 :D

Elessar

Inkwizytor
Weteran
A jak instalowałeś patche ? Po kolei wszystkie, czy od razu 1.6 full ? Może zainstaluj jeszcze raz, a później zrób z tymi patchami odwrotnie niż zawsze.
Kolega tak zrobił i pomogło.

Ave

Patyk

New Member
Spróbuje i jak coś napisze czy pomogło bo wcześniej instalowałem po kolei, a teraz od razu 1.6 :)

EDIT:
Zadziałało wielkie dzięki za pomoc :* :)

Patyk

New Member
Kurcze troche głupio pisac to jeszcze raz, ale coz znowu problem jest z tym samym. Po zainstalowaniu patcha 1.7 nudzilo mi sie i odrazu po dojsciu do Cape Dun poplynalem do Lago. Tam sobie gre zapisalem i wylaczylem komputer (00.09 po polnocy :D)
Ale w czym rzecz. Jak za kazdym razem wczytuje gre to ciaglem i sie wali ten czas i pogoda :S Odinstalowywalem gre pare razy i instalowalem od nowa. Nastepnie wgrywalem patcha 1.7 (save'y sa stare czyli tam gdzie zapisalem w Lago)
Za kazdym razem jak odpalam gre to mi wystakuje ten blad. Juz mnie szlag trafia bo probowalem pare razy zaczac od nowa i lipa. Kiedy odbijam Ardee (chyba tak sie pisze) to tez tam sie jebie.

Pomozcie cos ziomki :) :* PS mam nadzieje ze skumacie o co mi biega ^^

Elessar

Inkwizytor
Weteran
CYTAT
PS mam nadzieje ze skumacie o co mi biega ^^

Mam nadzieję, że skumałem :). Otóż, sprawa jest bardzo prosta. Savy z wcześniejszych wersji nie chodzą na ver. 1.7 -_- . Więc będziesz musiał zacząć grę od początku :(.

Ave

GOFER152

Member
Patyk ja też miałem ten myk z pogodą ,dniem i nocą ,ale tylko na początku w Camp Dun , potem jak udałem się w kierunku Montery to samo się naprawiało i było OK , spróbuj następnym razem jak ci będzie wariowało zrobić szybki zapis i potem odrazu go wczytać , może to pomoże.

Patyk

New Member
Dzieki wielkie to zadzialalo :)
Jesli natomiast chodzi o save'y to byly one zapisywane juz w napatchowanej wersji :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom