Problem Przy Uruchomieniu Arcania.exe

Status
Zamknięty.

adjopl14

New Member
@YEED a czy to coś zmienia że przed zdobyciem oryginału wgrywało się demo bo ja mam ten sam błąd co pozostali że jak włączam grę to się pojawia okienko nie wysyłaj arcania -gothic 4 przestał działać . Dodam że instalowałem wcześniej wersje demo ? Ps.Mam oryginał gothica
@EDIT-Zapomniałem powiedzieć że gdy włączyłem gothic4 i zaczął mi się ściągać patch to jak się ściągnął to kliknełem instaluj i te okienko z tym patchem znikło i tyle z tego patcha.

Jubas

New Member
Właśnie kupiłem sobie Arcanie i po 3 godzinach ściągania i instalowania wszelkich dodatków mam dosyć. Jeszcze zobaczę te sterowniki. Dopiero teraz zauważyłem, że zainstalowało mi się tylko 7.24GB gry. Niektórzy twierdzą, że to przez napęd, ale mam nowego kompa, nowy napęd i nie zauważyłem problemów aż do dzisiejszego wieczoru. To koszmar nigdy nie namęczyłem się z gierką tyle czasu, nawet G3 był mniej problemowy (przynajmniej 5 min po instalacji grałem bez większych problemów).

Wysoki93

Active Member
nawet G3 był mniej problemowy (przynajmniej 5 min po instalacji grałem bez większych problemów).
Ja właśnie tak miałem z Arcanią, zainstalowałem i zacząłem grać :)
Dodam, że grałem wpierw demo i miałem je zainstalowane wraz z pełną wersją na kompie i działały obydwie bez problemów - ale może tylko u mnie taki 'bug' wystąpił.
________

Najważniejsze przed instalacją (każdej nowszej gry zresztą) to:
- sprawdzenie czy mamy aktualne sterowniki do podzespołów naszego blaszaka
- aktualizacja directxa oraz bibliotek systemu
- polecam przeczyszczenie kompa narzędziami systemowymi oraz CCleanerem, Glary Utilities lub podobnym programem
- jeśli pirat to nie dziwić się jeśli nie działa, często tak jest, a jeśli oryginał to nie martwić się i albo spróbować pokombinować na własną rękę albo zgłosić to do pomocy technicznej
- dobrze by też było sprawdzić wymagania gry przed kupnem danego produktu
- lepiej wyłączyć zbędne programy na czas instalacji oraz samego grania (muzyka, film, antywirus itd.)
- jeśli nośnik nie jest nowy i pożyczyliście go od kogoś, przeczyśćcie go i sprawdźcie czy jest w dobrym stanie

adjopl14

New Member
PLZ Pomóżcie czy jeżeli folder z grą waży 7.21 GB to dobrze czy źle , jak źle to co zrobić żeby było dobrze??

Jubas

New Member
Po instalacji trzeba ściągać jakiś pliczek, jakby nie mogli go wsadzić do pudełka z grą. Gra kosztowało mnie ponad 100zł, więc miałem nadzieję, że sobie spokojnie pogram.Miejmy nadzieję że odpali. Zainstalowałem 2x i nie odpaliło mi gierki. Spełniam wymagania spokojnie (z wyjątkiem ramu mam minimalne 2GB). Jeszcze ten klucz. Jest napisane, że można go użyć jedynie 3x.

adjopl14

New Member
Mam tak jak ty all wymagania tylko nie ram i też parę razy instalowałem. (Mam 2GB ram) Jaki pliczek trzeba ściągnąć ??? HOTFIX??

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Hotfix zajmuje 200 mb nie 2 giga.

Cała instalacja powinna SAMA zainstalowac pliki ważące 8,89 giga. Nic nie dodajemy nic nie odejmujemy.

Jubas

New Member
Ja zainstalowałem grę waży 7.21GB, próbowałem włączyć i wyskoczyła informacja że czegoś tam brakuje. Nie ściągało mi plików więc znalazłem rozwiązanie: ArcaniA_Gothic4_Offline_Installer_PL.
Po tej operacji zaczęło mi ściągać plik arcania hotfix. Po zainstalowaniu gra miała około 7.24 GB(ponad 1GB za mało). Jednak kiedy próbowałem włączyć ponownie wyskoczył błąd Problem Przy Uruchomieniu Arcania.exe...
Mam o tyle szczęścia, że wujek jest informatykiem. Pogadam z nim o zmianie napędu (mam HL-DT-ST DVD-RAM GH22LS30), ewentualnym formacie kompa. Jak nie odpali mi gierka pójdę do empika, ostatecznie zgłoszę reklamację jak nie wyjaśnią sprawy.

Jubas

New Member
Zainstalowanie sterów, i innych drobiazgów nic nie dało. Cały czas wyskakuje błąd Problem Przy Uruchomieniu Arcania.exe... Poza tym ciągle instaluje mi się zaledwie 7.23GB gry, lecz tym razem nawet po podaniu kodu itd nie ściąga aktualizacji. Mam w domu jeszcze 1 komp i laptop ale są za słabe, żeby sprawdzić czy gra działa.

adjopl14

New Member
Mam ten sam problem co ty Jubas dokładnie tak samo instalowałem już z milion sterowników i nic one nie dają . Mam 7.21GB jak zainstalowałem offline instaler to mi się hotfix ściągnął jakieś patche i się pojawiło cz je zainstalować dałem tak (te patche) i nic się dalej nie zrobiło . Po przeinstalowaniu gry już mi się ten patch nie pojawił i hotfix.

Wysoki93

Active Member
U mnie gra waży 7,21 GB (bajtów: 7 746 404 352) i działa wszystko, skoro gra się Wam nie włącza, oznacza to, że problem leży gdzie indziej.

Arturbob

New Member
Witam wszystkich,- chyba mogę pomóc
Miałem taki sam problem z uruchamianiem gry - przy odpalaniu pojawiał mi się komunikat ze wystąpił błąd przy uruchamianu Arcania.exe i system zamykał aplikacje. Instalowałem kilka razy i nic nie działało z hotfixem i bez niego.
Może powiem co zrobiłem - po którymś z kolei reinstalu gry bez hotfixa wystąpił ten sam błąd Arcania.exe przestał działać. Zainstalowałęm hotfixa i poszlo, uruchomiła sie gra z logami firm i gdy miało sie pojawić menu gry wyskoczył ten sam błąd. Wkurzyłem się i wyszukałem na dysku C wszystko co ma w nazwie Arcania. okazało sie ze w tempie i pod users/dokument sa jakies pliki do arcani wykasowałem wszystko i poszło. teraz gierka chodzi mi ok. Na dysku C były jakies logi pliki xml i dat wykasowalem wszystko zostawilem tylko pliki w katalogu windows-chyba to są pliki do hotfixa.
Mozecie sprobować mojej metody mi poskutkowała chciaż do konca jej nie rozumiem.
Jeśli komuś tez pomoże dajcie znać na forum dla innych zeby wiedzieli.

Wysoki93

Active Member
Miałeś wcześniej demo? Mogą to być jego pozostałości. Z drugiej strony mogą to być nie usunięte pliki z pełnej wersji, reinstalowałeś ją kilka razy przecież.

Co inny komputer i płyta z grą, to inne problemy << takie krótkie podsumowanie wszystkiego :p

Jubas

New Member
Niestety nie pomogło. Wystąpił problem z aplikacją arcania.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. Ja nie grałem w demo. Wciąż nie wiem w czym problem. Masz rację Wysoki93. Zapytam wuja, i sprawdzę u kogoś innego. Jeżeli będzie działać to wina komputera (zawsze można coś dorzucić i go wzmocnić), jeśli nie to odeślę płytkę do reklamacji (wydaje się być dość mocno porysana, choć nie zwróciłem na to wcześniej uwagi, ponieważ miałem kilka starszych gierek w podobnym stanie i wszystko było w porządku).

Krzychu1992

Member
To że płytka jest porysowana nie ma nic do rzeczy(jeżeli tylko powierzchownie) ale w sklepie na to ci nie wymienią ;[
A co do błędu to spróbuj jak instalujesz to all psyhix i takie tam oraz zaktualizuj wszystkie sterowniki bo może to być problem nie tyle płyty tylko jakiegoś sterownika starszego o 1 wersje i ci gra nie będzie chodzić..
Jeżeli to nadal nie pomaga to sprawdź czy twoja karta graficzna jest kompatybilna z Arcanią.
G3 np mi nie chodził na laptopie bo mu karta nie pasowała i taki sam miałem problem..

Poza tym mi Arcania zajmuję 7,26 GB (bajtów: 7 797 369 180) więc to nie od tego zależy.. Być może hotfix ci coś wali z grą..
Najlepiej zainstaluj ją narazię bez hotfixa i zobacz czy działa.. Wtedy sie przynajmniej dowiemy czy to wina samego pliku exe czy też czegoś grubszego

Jubas

New Member
Ściągałem wszystkie stery do kart itp. Myślę, że to wina karty graficznej. Mam GT 240 1024MB z Gigabyte.

AdisonMedison

New Member
mam taki sam problem wlączam i pisze blad exe. (robilem wszystko wylacalem antywira,odlaczalem neta) juz niewiem co mam robic

mam bardzo dobra karte graficzna GeForce 9500 GT i najnowsze stery

Jest coś takiego jak edytuj - szkeleton

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Instalacja przebiegła dobrze? Kopiowałeś coś do folderu? Pirat czy oryginał?

Jubas

New Member
Orginał, gadałem ze specem i karta jest w porządku. Mam tą GT 240, a zalecana jest GTX 295, więc seria 200 musi być kompatybilna. Jemu na lapie z ATI Radeonem poszło. Spróbuje na nowej płycie głównej na nowo zainstalowanym systemie i pokombinuje ze sterami. Mam pewien pomysł. Musiałem ściągać arcania offline instaler bo wyskakiwał błąd podczas ściągania aktualizacji. Spróbujcie zainstalować grę 2x bez deinstalacji, skorzystajcie z istalatora bezpośrednio z płyty, bez auto startu. Lub ściągnijcie trochę starsze stery. Czasem biblioteki z nowych sterów nie są kompatybilne z grą.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom