Problem Pomocy

Status
Zamknięty.

felek

Member
Otóż to kupiłem sobie Gothic 2+Noc Kruka w CD-Action w zeszłym roku.I gdy zacząłem grać gra chodziła normalnie jakiś miesiąc.
Potem Noc Kruka mi się zacinało więc usunąłem potem zainstalowałem Gothic 2 bez dodatku.Chodziło chyba tydzień,i potem jakiś
błąd więc usunąłem nie grałem tydzien potem chciałem zainstalować noc kruka i w połowie instalaci błąd i tam coś takiego pisało .
Błąd danych{CRC} i tam jakiegoś pliku mi chyba nie wyszuka co mam robic prosze o szybką odp. :(

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Zazwyczaj bład danych (CRC) wyskakuje wtedy gdy CD-ROM ne może odczytać płytki bo np. jest zrysowana, albo uszkodzony jest nośnik lub jest źle nagrane (bardzo często też na płytkach RW). Weź spróbój ją przetrzeć jeżeli to nie pomoże to raczej nic z tego. Wtedy spróbuj to przegrać z płyty na płyte jeżeli się nie będzie dało zrób obraz i skopiuj z obrazu.

Czarno to widzę...

felek

Member
Wypolerowałem płytę i nic na środku płyty jest taka gruba krecha i jej sie nieda zetrzeć.No ale jak mam przegrać grę przez clone-dvd.A może płyta jest zabezpieczona kodami czy jak. :(

felek

Member
A ta gra jest na DVD a mi nie odczytuje płyt DVD tylko CD :(

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
xD. To jak zainstalowałeś wcześniej, skoro nie masz napędu odczytującego DVD? Gdyby tak było to nawet by się instalacja nie zaczęła.
Proponuję zrobić z płyty obraz i odpalić to przez jakiś napęd wirtualny.
Lub wrzucić całą płytę na dysk i zacząć instalację przez Setup. Powinno działać.

felek

Member
Ale to mi sie zepsuło w 2007 a 2008 już nie grałem bo mi sie popsuło i teraz mi nie odczytuje płyt dvd :lol:

felek

Member
Jak przez setup stworzyć skrót setup i dodać nowy sprzęt i za pomocą tego setupa instalować czy tak :huh:

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Jak masz (lub pożycz) pojemny pendrive to idź do kumpla, niech ci to wrzuci na niego. Wtedy będziesz mógł z tego rozpocząć instalację. Jak pendrive nie zmieści wszystkiego na raz to podziel te pliki na 2 lub 3 grupy (zależy ile będziesz potrzebował) i wrzucaj je od kumpla na pendrive, a z pendrive na dysk do jednego folderu. Gdy już przeniesiesz tak wszystkie pliki to zacznij instalację z dysku.

EDIT: Nie wiesz co to Setup?
I nie pisz dwóch postów po rząd. Istnieje opcja "edytuj".

felek

Member
Ja narazie próbóje przegrać z clone-cd i jak jest 44% to się dalej nie przegrywa :( . chyba mam w domu ale dysk przenośny

Najemnik@

Member
to ze Cd-rom nie odczytuje DvD to akurat w normie xD
A jak jest rysa na plytce to raczej wszystkich plikow nie uda ci sie przegrac na pendrive. Ale mozesz sprobowac do tego bym ci radzil porzadnie wypolerowac plytke moze pomoze.

felek

Member
Już muwiłem polerowałem i to samo i jeszcze jedno na tej płytce jest tyle kresek których sie nieda zetrzeć próbowałem Clone-CD
płyta zabardzo zrysana i jeszcze nie mam pendrive bo sprawdzałem :(

Najemnik@

Member
No to uratowac sie moze tylko Pendrive sprobuj wrzuc na niego chodz wydaje mi sie ze moze wystapic jakis blad.
A wlasnie masz moze odtwarzacz mp4 albo mp3 1gb+? jak tak to sprobuj wrzuc na odtwarzacz.

felek

Member
I to pomoże jak przerzuce i jak bede instalował to pod czas instalacji nie wystąpi już ten błąd :(

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ja cię nie kapuje. Mówisz, że coś ci się powaliło z napędem i nie czyta ci DVD. To jak w czasie instalacji może ci wyskakiwać błąd? Skoro to DVD to nawet nie powinno wykryć płyty w takim wypadku. Oświeć mnie jeśli źle myślę.
A z wrzuceniem na mp3 bądź pendrive, to nie ma gwarancji, że pomoże. Nam tylko chodziło o to, żeby jakiś kumple ci na to zgrał z płyty i będziesz mógł zacząć instalację, skoro masz na płycie DVD, której napęd ci nie odczytuje.

felek

Member
Odczytuje mi tylko te płyty DVD na których , jest coś nagrane , a te płyty które są puste to mi niechce odczytać.
To zncaczy z płyty na dysk a potem instalacja. <_<

Najemnik@

Member
Nie no chlopie ja cie naprawde nie czaje ;/
mowisz ze masz CD-rom ,a potem ze ci odczytuje tylko dvd na ktorych cos jest.
Skoro masz Cd-rom to nie powinno odczytywac dvd. A jak masz DvD to odczytuje to i to na ktorych cos jest jak jest pusta plyta to wiadomo ze nic nie odczyta.

felek

Member
Wypolerowałem płytkę nailepiej jak umiem i nic a jak zobaczyłem płytkę to tam tyle kresek że , i dlatego nie chce sie dalej instalować to jak przegram z płyty na mp3 to wtedy spróbuje zainstalować jak niepomoże to przegram na dysk i z dysku instalacja :(

felek

Member
Mam bardzo duży problem sam gothic 2 z dodatkiem noc kruka zajmuje 2 , 5 GB mp3 ma 1 GB i pendrive 1 GB :(

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom