Posiadam drukarkę HP deskjet 5150, nigdy nie było z nią problemów, aż do teraz. Otóż sprawa polega na tym że gdy chcę wydrukować jakiś plik bez obramowania, drukarka szaleje. Na moim kompie zamiast drukować na czarno (docelowy obraz jest czarno biały) drukuje go na zielono, gdy podłącze ją pod laptopa drukuje na żółto, nawet nie podłączałem do starej stacjonarki robiącej za serwer w domu bo mógłbym nie znieść tego koloru który z niej wyleci.
Najdziwniejsze jest też to że gdy wyłączę opcję drukowania bez obramowania to jest wszystko idealnie, obraz jest drukowany na czarno tak jak widać na monitorze.
Cały myk polega na tym że obraz musi być wydrukowany bez obramowania, z obramowaniem nie wchodzi w grę bo mi popsuje koncepcje końcowego efektu ; ) (dla zainteresowanych homokaasu.org/rasterbator/ ).
Jeśli to w czymś pomoże to mam Winde 7, sterowniki ściągnięte ze strony HP.
Ktoś miał z tym styczność?
.
Najdziwniejsze jest też to że gdy wyłączę opcję drukowania bez obramowania to jest wszystko idealnie, obraz jest drukowany na czarno tak jak widać na monitorze.
Cały myk polega na tym że obraz musi być wydrukowany bez obramowania, z obramowaniem nie wchodzi w grę bo mi popsuje koncepcje końcowego efektu ; ) (dla zainteresowanych homokaasu.org/rasterbator/ ).
Jeśli to w czymś pomoże to mam Winde 7, sterowniki ściągnięte ze strony HP.
Ktoś miał z tym styczność?
.