Problem Gothic 3

Status
Zamknięty.

EvilMaster

New Member
Mam 2 problemy więc:
1.Mam laptopa i viste odpalam grę z zgodnością xp i tak czy siak konsola mi się nie pokazuje działają tylko klawisze np: Ctrl+K albo Ctrl+F8 itp.
2.Po 20min grania w Gothic 3 pokazuje mi się Where Is Guru albo po prostu mi się zacina nie muszę ctrl+alt+delete i wyłączyć albo samo wychodzi mi z gry

Jak Mówiłem Mam Lapka Viste Gra Oryginalna Mam Community Patch v1.72 {sory za ortografie}

PROSZĘ POMOCY NIE MOGĘ WYTRZYMAĆ

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ad 1.
Jak rozumiem, zrobiłeś to -
ktywacja kodów jest niezwykle prosta. W Gothicu 3 musisz edytować plik ge3.ini, który znajduje się w folderze z grą, w katalogu „Ini” (przykładowa ścieżka dostępu -> E:\Gothic 3\Ini\ge3.ini). Znajdź w tym pliku wers:

TestMode=false

i zamień go na:

TestMode=true
Niby panuje teoria, że konsola na Viscie nie działa... jednak nie raz spotkałem się ze stwierdzeniem, że własnie działa.Nie wiem w czym tkwi problem.

Ad 2.
Where is Guru to wciąż nierozstrzygnięty problem. Czasem patche pomagają, innym razem wręcz przeszkadzają. Znam przypadki, kiedy bez patchy gra śmigała, a po uaktualnieniu pojawił się problem z Guru. Dlatego spróbuj odinstalować grę i zainstalować ponownie, po czym spróbować gry na czystej wersji. Być może pomoże.

EvilMaster

New Member
1.Tak Zrobiłem Tak
2.Na Czystej Wersji Było Tak Samo Dlatego Zainstalowałem Patcha Ale Jak Widać Nie Pomógł

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Z tego co pamiętam, wiązano ten problem z plikami w folderze ini. Masz go <<KLIK>>, ściągnij, wypakuj i wklej zamiast tego co masz teraz. Może pomoże (może...) a przy okazji sprawdzisz, czy konsola działała, bo jest on już edytowany tak by trybiła.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Zwiększ pamięć wirtualną i aktualizuj sterowniki do grafiki

EvilMaster

New Member
z sterownikami nie chce nic grzebać na starym kompie grzebałem i kaput a z tą pamięcią chcę spróbować tylko powiedz jak się zmienia

Edit: Konsola nie działaczy dalej a błędy jak były tak są

PS.Sory że nie w tym temacie ale nie chce stworzyć nowego co wybrać buntowników czy orków? lub może coś innego

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Najlepiej przed momentem pierwszego "wyboru" zrobić 2 save'y i grać równolegle :p. A tak serio - wszystko zależy tylko i wyłącznie od Twoich upodobań. Jedynym plusem jest to, że będąc z orkami masz trochę łatwiej (bo musisz zniszczyć tylko 3 miejsca i łatwiej jest to zrobić niż uwalniać miasta) i pod koniec fabuły po wykonaniu odpowiedniego questa (nie pamiętam którego, sprawdź solucję na głównej) dostajesz za darmo najlepszą zbroję w grze. Z drugiej strony, przyłączenie się do buntowników jest jedynym sposobem na możliwość nauki umiejętności Paladyn. Tak więc, pod względem "bonusów" obie drogi się równoważą, dlatego wszystko zależy od Twojego widzimisie :).

Ave

EvilMaster

New Member
no prawda tylko wiesz buntownicy to ludzie a nie orkowie więc powinniśmy walczyć za siebie a jak powiedziałeś że tą najlepszą zbroje dostaniemy to mnie bardziej przekonałeś do orków ale na koniec ten król orków mówi że się boi bo zdradziliśmy swoją rasę więc to trochę haniebne względem moim

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom