Potrawy Wigilijne

Gelo

Member
pierogi z kapusta i grzybami rullezzz!!!:D:D osobiscie nie pogardze zadnym daniem
wink.gif
wink.gif
wszystkiego sprobuje nie przepadam tylko za kompotem z szuszu
dry.gif
dry.gif

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Ja lubie śledźia, zupe grzybową, pierogi z kapustą i grzybami oraz kluski z makiem pycha zajdać się można w nieskończoność
laugh.gif
i jeszcze sałatka , ale karp smarzony i w galarecie to po prostu masakra krzyżem będę się przed tym bronił
biggrin.gif

G

Gray_Fox

Guest
Łazanki>dla niewiedzących makaron taki kwadracikowy plus kapusta z grzybami.
Zupa grzybowa i barszcz z uszkami, sama kapusta z grzybami, hmm co tam jeszcze...oczywiście sałatka, ryba po greckuuu no i to chyba all.
POzdro
P.S witam po świętach
tongue.gif

Roni

Member
A ja najbardziej lubię karpia. Mniam!! Nie ma nic lepszego niż taki smażony karpik. Nie pogardzę także śledziami, chociaż przy karpiu wymiękają. Pierogi z kapustą i grzybami są nawet, nawet. A ja w przeciwieństwie do większości niecierpię barszczu z uszkami. A więc smakosze karpii łączcie się!!

Pozdro dla smakoszy karpii!!

Lares_

Paladyn Wody
I. Barszczyk z uszkami
II. Pierogi z kaszą (dziwnie brzmi ale są smaczne)
III.Wszelkiego rodzaju sałatki

P.S W wigilie jest post( podobno zniesiony) ale i tak uważam że należy trzymać sie tradycji i nie jeść mięsa...

halek

Member
1. Pierogi z kapusą i grzybami
2. Barszcz z uszkami
3. Ryba po grecku
4. Śledzie w śmietanie (z jabłkiem i cebulą, mniam)

Ogólnie rybki lubię, ale karpia raczej nie jem, bo po daniach wstępnych nie bardzo mi się chce wydłubywać ości
rolleyes.gif
. Aha, jest jeszcze taki jeden "specjał", który od niepamiętnych czasów przygotowuje moja babcia. Solone śledzie w słodkiej śmietanie.(błeeeeeeee
ph34r.gif
) Raz spróbowałem, bo myślałem że to to samo pyszne danie, które przygotowuje moja mama (4.) Od tego czasu jak tylko to widzę to zbiera mi się na wymioty. A mojej babci to na prawdę smakuje.
ph34r.gif
. No może to niezgodne z tematem ale nie mogłem się powstrzymać
biggrin.gif
.

Do góry Bottom