Postawienie Strony I Forum

Status
Zamknięty.

daria

Szejn
Weteran
Witam :)
Wiem, że kilka osób zna się tutaj na tworzeniu stronek, więc chcę się zwrócić do Was o poradę :p

Otóż chciałabym stworzyć stronę i forum... na darmowym serwerze.
Chodzi mi tylko o takie funkcje jak:
* możliwość stworzenia strony głównej z możliwością dodawania newsów
* możliwość ingerencji w wygląd strony i forum (pamiętam kiedyś szczurek założył forum i przez Total Commandera mogłam sobie podmieniać pliki i zmieniać wygląd forum)
* możliwość zablokowania jej dla gościi (podobnie jak wyżej, na tym stworzonym prze szczurka forum zablokowałam możliwość oglądania go prze gości i forum dostało bana, bo było to zabronione przez regulamin)

I to na tyle. Chodzi o prostą stronkę, najważniejsze dla mnie są te newsy i ingerencja w wygląd, więcej mi nie trzeba. Ma ktoś może jakieś pomysły? Tylko znowu żeby nie było to jakieś nie wiadomo co, w którym się nie połapie, bo orłem w tych sprawach to ja nie jestem xD

A i jeszcze mam pytanko, jeśli już wybiorę sobie odpowiednią domenę czy jak to się tam mówi, czy jest może ktoś, kto miałby czas i chęci, aby pomóc mi w postawieniu strony? Bo pamiętam, jak szczurek mi zakładał, że tam trza było coś instalować, a nie chce nic spieprzyć :)

Liczę na pomoc i z góry dziękuję :)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Od jakiegoś czasu bawię się tym sporadycznie, ale od ponad roku korzystam z servisu http://www.luahosting.pl/ ( jedyna płatność to chyba aktywacja smsem ) i jest bardzo cacy :)
Wcześniej zakładałem Ci tam konto ( jeszcze nie było chyba aktywacji smsem ) i chyba się podobało nie ?? :p

daria

Szejn
Weteran
Jasne, że się spodobało. Tylko właśnie wtedy zbanowali mi forum, bo zablokowałam dostęp gościom :)
Dobra, no to spróbuję z tym, szczurek a miałbyś może kiedyś czas, żeby pomóc mi w tej instalacji?
Aa i pytanko jeszcze czy da się tam mieć stronę główną i z niej przekierowanie na forum? xD np. tak jak mamy na Gup?

Aa i proszę na razie nie zamykać tematu, być może jeszcze tu wrócę :p Z góry dziękuję ^^

szczurek

Menda serowa
Weteran
Wszystko się da, w servisie masz wbudowane od razy skrypty, nic tylko zainstalować.
Jak mnie dorwiesz kiedyś na gg to możemy spróbować powalczyć :)

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
A to ja znam bardziej taki prymitywny serwis, na którym w banalny sposób można zrobić stronkę z kilkoma 'bajerami' i trochę uproszczonym forum.
http://socjum.pl/

Wszystko jest banalnie proste i po godzinie bawienia się można zrobić całkiem ładnie wyglądającą stronkę. Chociaż to portal raczej dla grupy znajomych, czy jakiejś gildii nie wymagającej jakiś specjalnych 'kfjatkuf'.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom