Porządki

Status
Zamknięty.

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
No dobra. Mam taki problem. Może problem to złe określenie... Bardziej propozycje.

Nie wiem czy to w ogóle możliwe, ale jeśli okazałoby się ze jest, to mozna byłoby usunąc wszystkich użytkowników z jednym postem, którzy długio czas nie byli na forum i wszystkich zbanowanych na czas dożywotni i kilkuletni.

Strona po prostu bylaby wyczyszczona ze śmieci, a nowi użytkownicy nie mieli by problemu z zarejestrowaniem zajętego juz nicku. Poza tym forum wydawałoby się bardziej przejerzyste.

E

Electric_Dragon

Guest
Kwestia kiedyś była omawiana (the Cleaner's :p ) Ale przydałoby się czyszczenie bazy danych. BO rzeczywiście jest problem z zajętymi nickami i dzieciaci( no offence) kombinują już z cyferkami i znaczkami :)

switek17

Member
Do tego baza danych została by odciążona (tak mi się zdaje). Tylko czy przez to nie powstaną jakieś komplikacje? Yeed coś kiedyś mi o tym mówił, tylko już nie pamiętam co xD

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Zgadzam się z Kraverem, na forum przydało by sie zrobić porządek z userami. Nie ma sensu ich trzymać, jeśli i tak się nie udzielają. Gdyby byłoby coś takiego możliwe do zrobienia, to myślę, że dobrze było by takie "czystki" przeprowadzić ;]

Pandrodor

Member
CYTAT
Kwestia kiedyś była omawiana (the Cleaner's tongue.gif )
Taa... :D Ale wtedy to było trochę coś innego...aczkolwiek kwestia usuwania starych kont też się pojawiła.
Ale myślę, że o takich rzeczach jak odciążanie bazy nasi drodzy królowie pamiętają i się z tym liczą...Jeśli zdecydują, że powinni odciążyć bazę to to zrobią. Myślę, że nie musimy im przypominać xD
A co do tych starych kont, to mało kto wraca na forum po 2-3 latach...znam tylko jedną taką osobę która po tylu latach wróciła xD
Pozdro

daria

Szejn
Weteran
No, ale yeed mówił, że usunięci userzy i tak zaśmiecają bazę :p Przecież gdyby to miało pomóc, to na pewno już dawno tych userów by nie było... Więc dla mnie ten problem jest oczywisty ^^ Nie ma co się rozwodzić..

Kacperex

KacŚpioszek
Nie będzie usuwania userów z prostej przyczyny. Niestety w internecie krąży mentalność, że im wiecej userów tym większy prestiż. I w sumie to się sprawdza. G.up dorobiło się 16000 tysięcy nie po to aby teraz 10.000 z tego wywalić.
Nie będzie żadnego czyszczenia forum z userów.

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
To się chyba nazywa "chwyt marketingowy" nie? Nie wiem jak wy ale można spojrzec na userow widac mnostwo kont typu xardas1 0 postów, potem xardasking 0 postów a następny xardas12345 i ten działa dopiero... wiele kont powstało przy rejestracji jednej osoby- ja osobiscie mam ze 3 bo tam przy rejestracji coś siadało.... może by tylko konta 0 postów wywalić...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ewentualnie można wypieprzyć userów..a licznik ustawić na ile ile był :p

mała manipulacja

switek17

Member
Kacperex, jak wam tak zależy na ilości userów, to nie widzę problemu by każdy po 5 kont zakładał. Wtedy dopiero nam licznik skoczy, co? Dla mnie takie patrzenie na fora to głupota. Przecież nie liczy się ilość userów, tylko wartość merytoryczna i userzy działający aktywnie na forum.

Co do samego kasowania nieaktywnych kont, to warto zorganizować grupę wyszukującą nieaktywne konta, która będzie podawać listę do junior adminów i oni mogą się zajmować kasowaniem.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
NIe kumasz bazy sweet....chodzi o opcję psychologiczną....wielu nowych patrzy na licznik
Jak będzie mało to moga olać bo uznają, że jesteśmy jacyś mali....no ale to działa w dwie strony bo czasami przyciągają fora z małym licznikiem..tak czy inaczej każdy user się przydaje a nasza w tym głowa by się pojawiali.
JAk narazie Kacperex ma ostateczne zdanie i nie podlega ono dyskusji

Dark Shadows

Active Member
Akurat w tej sprawie popieram Kacpiego. Sorry ludzie, ale jak ktoś z was tak bardzo chcę to załóźcie sobie super elitarne forum dla kilku osób i nie będziecie mieli problemów z tym, czy śmiecą wam baze. Zobaczymy tylko czy i ile przetrwa te wasze forum.

Ktoś pisał o efekcie psychologicznym. Taka jest prawda. Ludzie patrzą na to i im więcej tym lepiej. "Rozmiar ma znaczenie." :D

CYTAT
Co do samego kasowania nieaktywnych kont, to warto zorganizować grupę wyszukującą nieaktywne konta, która będzie podawać listę do junior adminów i oni mogą się zajmować kasowaniem.

Nie ty pierwszy to proponujesz. Pozwól, że ci coś powiem. Powiedzmy, że ty i kilka osób by się tym zajeły. Ale co z tego? Admini mają ciekawsze i ważniejsze rzeczy do roboty. A możesz mi wierzyć, po kilku dniach miałbyś dość.

Poza tym jak odróżnisz kto jest niekatywny a kto nie? Może napisał 1 post i to mu wystarcza. Może pisze 1 posta na rok?

CYTAT
Dla mnie takie patrzenie na fora to głupota. Przecież nie liczy się ilość userów, tylko wartość merytoryczna i userzy działający aktywnie na forum.

Jak wyżej. Żałóźcie super merytoryczną stronę, ale kasujcie ludziska nieaktywne to zobaczymy ile to potrwa. Google liczy.

Kacperex

KacŚpioszek
Śmiech mnie bierze kiedy czytam argumentacje nie których z was. Co po tym, że skasujemy konto np. Xardas - z zerowym licznikiem postów? Jak zarejestruej się nowy i też nic na tym koncie nie napisz.
CYTAT
Kacperex, jak wam tak zależy na ilości userów, to nie widzę problemu by każdy po 5 kont zakładał. Wtedy dopiero nam licznik skoczy, co? Dla mnie takie patrzenie na fora to głupota. Przecież nie liczy się ilość userów, tylko wartość merytoryczna i userzy działający aktywnie na forum.

nawet nie wiesz jaka to jest duma mieć tylu userów! Jeśli kiedyś założysz coś swojego i dorośnie do takich rozmiarów to zobaczysz na czym to wszystko polega.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom