Poradnik Polityczny

bat_na_lewakow

New Member
eloha
postanowilem zalozyc ten wbrew pozorom istotny temat, aby uswiadamaic mlodym ludziom, o co tak naprawde chodzi w polskiej i zagranicznej polityce, kto jest kim, kto jest glosu warty, a kto nie.
zacznijmy od tego, ze bardzo boli mnie fakt ciemnoty czy wrecz glupoty polskiego spoleczenstwa. bo naprawde nie rozumiem, jak w dobie internetu, informacji na wyciagniecie reki, mozna wciaz wierzyc w propagande takich mediow jak Wyborcza czy TVN. jak mozna glosowac na PO, czy, o zgrozo, na lewakow(PO tak naprawde niczym sie od nich nie rozni, tylko ze takie SLD otwarcie mowi ze jest partia lewicowa). jednak nie moze byc przeciez inaczej, kiedy ludzie zamiast interesowac sie biezacymi sprawami ogladaja tylko taniec z gwiazdami czy me jak milosc, przez co potem, kierujac sie sondazami i chociazby krytyka kaczynskich, glosuja na zlodziei z PO.
o szeroko pojetej polityce, eurokołchozie, jakim jest UE, homopropagandzie - o tym bedzie ten temat.
zapraszam do dyskusji i do stopniowego odkrywania manipulacji, jakie stosuja media,a takze o tym co dobre i co zle.

dewolaj

New Member
widzę że kogoś nowego tutaj bardzo zainspirował temat z shoutboksa hehe ;)
rozumiem, że jesteś konserwatystą, który stanowczo stoi w opozycji do eurointegracji? 'eurokołchoz' to stanowczo zbyt mocne określenie, jak na razie nie widzę nic złego w naszym członkostwie w unii, to polacy po części sami nakręcają tę spiralę nienawiści. nie będę bronił unii, bo nie jestem jej 100% zwolennikiem, ale nagonka na nią (podobnie jak i na 'homosiów', cytując pana mikkego) jest definitywnie przegięta. należy trochę otworzyć umysły, bo tą drogą to daleko nie zajedziemy.
o lewakach się wypowiem jutro, ale moim zdaniem - tak pokrótce - zdecydowanie jesteś uprzedzony. naczytałeś się nazistowskich gazet, nasłuchałeś pisu czy radia maryja może? (nie, lewy też nie jestem, ale, do cholery, nie popadajmy w skrajnoścI!)

bat_na_lewakow

New Member
coz, mialem napisac pierwszy uswiadamiajacy post, lecz wasza odpowiedz przyszla szybko.
jest wiec okazja zeby wysmiac te glupoty, ktore tutaj kolego wypisujesz.
tak jestem konserwatysta - ale konserwatysta liberalnym, na tyle, ile to sluszne.
to ze eurokolchoz to dobre okreslenie, nie ulega watpliwosci. naprawde nie widzisz co robi unia? pod pretekstem wolnosci, falszywej wolnosci, legalizuje miekkie narkotyki, aborcje, sluby gejow, czy adpopcje dzieci przez te "pary".to nie jest dobre. zabiera za to prawdziwa wolnosc - suwerennosc, prawo do samostanowienia, coraz wieksza biurokracje i kontrole naszego zycia.
3/4 obywateli panstw unijnych nie chce tych zmian. myslisz ze dlaczego tak bardzo boja sie poddac pod glosowanie traktat lizbonski, ktory, swoja droga, jest jedna wielka pomylka, i kiedy dojdzie do jego podpisania, Polska stanie sie wojewodztwem unii? widza, ze zostanie odrzucony. dlatego chca to rozwiazac droga parlamentarna.
takze dla twojej wiadomosci - na pis nie glosuje, radia maryja nie slucham. PiS jest takze pomylka - jednak jesli nie byloby UPR, z ktorymi sympatyzuje, glosowalbym na nich.

LEKCJA 1
Czerwiec 1992 - zatrzymanie ustawy lustracyjnej i odwołanie rządu Jana Olszewskiego

Niedlugo po zrzuceniu socjalistycznego jarzma, rzad Olszewskiego chce otworzyc akta IPN(inicjatywa Janusza Korwin-Mikke) i raz na zawsze rozliczyć się z przeszloscia. Ludzie, ktorzy w czasach PRL byli agentami, badz wspolpracownikami Sluzb Specjalnych, zdrajcy ojczyzny i rodakow, maja wreszcie poniesc sprawiedliwosc.
W tym momencie nalezy zadac sobie pytanie:
KOMU najbardziej zalezy na zatrzymaniu tej ustawy i ukaraniu winnych? Ludziom niewinnym, ktorych nie interesuje przeszlosc? Badzmy powazni. Wystarczy miec choc troche szarych komorek, zeby sie domyslec, ze ci ktorzy tak zaciekle walczyli o storpedowanie ustawy, albo sami mieli cos za uszami(czyt. byli wspolpracownikami sluzb specjalnych), badz byli poslusznymi slugusami tychze.
Popatrzmy kto tak bardzo nie chcial lustracji(to tylko garstka z nich):
Lech Wałęsa(do niego jeszcze wrocimy), Donald Tusk, Waldemar Pawlak, Aleksander Kwaśniewski, Stefan Niesiołowski, Bronisław Geremek, czy Tadeusz Mazowiecki.
zapraszam do obejrzenia chociazby tego krotkiego zwiastunu
http://www.youtube.com/watch?v=awCEkYfJgTc
Jakie sa wasze wnioski?

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Cóż... polityka jest i będzie tematem pełnym kłótni obelg i tym podobnych więc jak tylko zobaczę polecą bany do tego tematu.

Jeśli chodzi o mnie ciężko sprecyzować moje poglądy polityczne. Nawet próbowałem robić jakieś testy to mi wychodziło że narodowiec ... cóż.
Za unią w 100 % nie przepadam tak jak i w 100 % jej nie zwalczam. Pan bat na lewaków ukazuje tutaj totalną niechęć do UE nie znając dokładnie jej organizacji, struktur i działania.

pod pretekstem wolnosci, falszywej wolnosci, legalizuje miekkie narkotyki, aborcje, sluby gejow, czy adpopcje dzieci przez te "pary".to nie jest dobre.

Ale zawsze jest to wolność. Także dobrze nie trafiłeś.

Zresztą, gdyby nie unia Polska nie miała by tyle pieniążków na "remonciki" i inne takie duperele. Taka prawda. Polska miała do wyboru. Albo UE albo Rosja. Niestety trzeba spojrzeć prawdzie w oczy nie jesteśmy jeszcze na tyle dobrze rozwinięci żeby być samowystarczalni.

bat_na_lewakow

New Member
To nie jest wolnosc. Ona zaczyna sie tam, gdzie konczy sie moja. Lub wolnosc kogos innego. Podczas aborcji(czyli morderstwa, nazywajmy rzeczy po imieniu) nie narusza sie wolnosci tego dziecka? Czy moze nie ma ono zadnych praw i mozna je ot, tak, zabic? A co do homoseksualistow - sa mi obojetni, do kiedy nie wlaza w butach(ubrudzonych, i to mocno) w moje zycie. Normalni ludzie nie zycza sobie dewiacji i zboczen, ci wszyscy nie geje nie wiedza, jak te ich parady godza w wolnosc normalnych ludzi. Niestety poprawnosc polityczna nie pozwala takim ludziom(jeszcze raz podkresle NORMALNYM) na wyrazanie swoich pogladow. Do poprawnosci politycznej jeszcze wrocimy.

Co do UE i demokracji, ktora glosi. Zbiera mi sie na wielki smiech, kiedy eurokolchoz obwieszcza jaki to jest liberalny i demokratyczny. Bylo powiedziane - w przypadku odrzucenia Traktatu Lizbonskiego przez jeden chociaz kraj, czy to przez referendum, czy przez droga zlodziejsko-parlamentarna, jest on martwy. Kompletnie, konkretnie. Nieodwolalnie. I co sie dzieje? Kiedy madrzy Irlandczycy ten Traktat odrzucaja, Sarkozy z Barroso i reszta zlodziei chce go wprowadzic kuchennymi drzwiami.
wiecej tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=dBelU68edRs
naprawde zapraszam do obejrzenia, otwiera oczy

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Każda władza, niezależnie czy to PO,PiS, SLD, czy jakakolwiek kolejna, a może te same partie pod inną nazwą - od rozpadu ZSRR rządzi nami ta sama banda tylko się nazwy zmieniały, kiedyś było KLD, AWS itd. a teraz mamy wcześniej wymienionych ale hołota ta sama. Tym ludziom nie można zaufać, tych ludzi powinno się rozstrzelać.

Ale co do UE - to także są ludzie podobnego formatu, tylko z innych krajów. Na szczęście od nas za wiele ukraść nie mogą, ale wprowadzają swoje poglądy, wkraczają z nimi do szkół i mediów. Media także służą tylko manipulacji.

Co do UPR, to tylko fałszywa alternatywa, nie ma realnych szans na ich zwycięstwo, skupiają oni większość nie zgadzających się z innymi partiami, ale mają etykietkę oszołomów i szanse są zerowe. Polska scena polityczna to bagno i tak na razie pozostanie, niestety

bat_na_lewakow

New Member
Co do dwoch pierwszych akapitow - pelna zgoda. Prawie. Bo UE naprawde moze doprowadzic do nieszczescia - biurokratycznego zycia, w panstwie podporzadkowanym calemu europejskiemu zaciagowi, bez samostanowienia, wsrod wszelkiego rodzaju dewiacji. Slowem - moze wywrocic wszystko do gory nogami, a unijne zapedy do stworzenia Rzadu Swiatowego i Banku Swiatowego, czy porownania UE do imperium przez Barroso, to skandal.

Co do UPR - moim zdaniem grupa chcaca przeprowadzic lustracje od poczatku do konca, chcaca rozszerzyc dostep do broni, czy wreszcie otwarcie mowiaca o zastopowaniu rozwoju zboczenia i falszywej wolnosci w spoleczenstwie, jest dobrym wyborem. Oczywiscie nie jest powiedziane jak zachowywalaby sie po wygranych wyborach, ale nie sadze, by bylo to drugie PO. Nie ma takiej opcji. Niestety bedzie ciezko sie o tym przekonac. Jak myslisz dlaczego UPR ma latke oszolomow i jest partia niszowa? Slyszales gdziekolwiek o programie UPR? Czy dobrze sie o nich mowi w mediach? No wlasnie. Przeciez chociazby Szechterszeitung(wyborcza) nie bedzie promowac UPR - to nie jest w ich interesie. Natomiast wiem z wlasnego doswiadczenia, ze program UPR podoba sie ludziom. Pokazywalem wielu z nich ten program, i co? Mowili, "swietna rzecz", "bardzo dobry program", "no to program PO, tak?".
Widzisz wiec jak to wszystko jest sterowane, a zeby dowiedziec sie czegos naprawde waznego, musisz dzialac na wlasna reke. Wyborcza czy TVN tego juz ci nie pokaza.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Bat, podoba mi się twój światopogląd. Nie całość, może nawet nie większość, ale jakaś jego część. Podoba mi się także twoje pisanie wprost jak myślisz, bez tej chorej poprawności.
Polityka to obszerny temat, dlatego nasze dyskusje muszą dzielić się na etapy tematowe, bo inaczej to ty będzie wielki bOOrdel, który i tak tu będzie :).
Oglądałem niedawno program o wojnie z bolszewikami i cudzie nad Wisłą. W podsumowaniu autor nawiązał do rządów komuchów po II WŚ w Polsce i o obaleniu ustroju (tylko śmieszni ludzie sądzą, że został on obalony, jednakże użyje tego słowa). Cytat - Polacy ginęli w 1920 za to, by Polska była Polską. Jednak po II WŚ znaleźli się zdrajcy, którzy zbezcześcili te ofiary i stanęli po stronie terroru komuchów. A teraz, po 1989 udają tych dobry i chcą rządzić krajem jako wrogowie poprzedniego ustroju - koniec cytatu (oczywiście nie słowo w słowo, ale sens taki był). Takim kimś jest na przykład tak lubiany i chwalony przez media Kwaśniewski vel Kwaśny. Hipokryzja manipulowanego społeczeństwa- walka z komuną przez 45 lat, by za 5 kolejnych wybrać na dwie kadencję prezydenta, który był ministrem w rządzie komunistycznym. Śmiech na sali.

Tak jak pisze bat, w Polsce nadal rządzi Komuna, tyle, że pod maskami innych osób, choć nie do końca. Nie mam dowodów, ale śmiem twierdzić, że Wałęsa współpracował. To był człowiek komunistów ich marionetka. Zbyt dużo na to wskazuje. Oni by sobie z nim szybko poradzili, jakby im przeszkadzał i on o tym dobrze wiedział. Ach, temat rzeka, szkoda mi nawet słów na niego. Oblanie rządu Olszewskiego to oczywiście zamach na próbę oczyszczenia ze ścierwa ludzi władzy i innych urzędasów i mundurowych. Tym komu nie było to na rękę, zniszczyli ten rząd. Kto to był, bat już napisał.

Komuna rządzi nadal panie i panowie. Okrągły stół to był akt przejścia komuchów w cień, w którym żyje im się w dostatku i z którego nadal mają wpływ na to i owo, istotne "owo". Słowa Kiszczaka - "Myślicie, że solidarność była taka mocna, by obalić komunę? A przez 20 lat nie byli w stanie nawet znieść wysokich emerytur komunistom"

Tyle na razie ode mnie. Na inne tematy wypowiem się wkrótce,

bat_na_lewakow

New Member
podobaja mi sie Twoje poglady, widac ze jestes obeznany
co do kwacha
to byly pracownik sluzb specjalnych zwiazku radzieckiego(
http://www.polonica.net/imag/kwas1.gif
http://www.polonica.net/imag/kwas2.gif
http://www.polonica.net/imag/kwas3.gif
http://www.polonica.net/imag/kwas4.gif - dowod), ukryty zyd(nie jestem antysemita, ale to akurat fakt), ktory dzialal we wladzach PRL. nie rozumiem jak tego czlowieka wybrano na prezydenta.
o Wałęsie będzie dziś Lekcja 2

LEKCJA 2
Lech Wałęsa - Agent "Bolek" i jego zasługi
Jeśli chodzi o słynna wspolprace Walesy z SB, to jest to po prostu fakt. Sa na to dokumenty. A wlasciwie byly. W duzej czesci zaginely. Posluchajcie...
Kiedy Walesa byl prezydentem, skorzystal ze swoich kontaktow, i , NIEZGODNIE z prawem, wypozyczyl dokumenty z IPN. Dzialo sie to zaraz po odwolaniu rzadu Olszewskiego. Akta wrocily niekompletne, po prostu powyrywane bylo wiele stron. Walesa nie odpowiadal na wezwania do oddania zaginionych stron.
Jak myslicie dlaczego?
Odpowiedz jest prosta - byl wspolpracownikiem SB. Na poczatku lat siedemdziesiątych donosil na swoich kolegow ze stoczni, za pieniadze. Potem sie z tego wycofal, stanal po drugiej stronie barykady. Wiecej na ten temat znajdziecie w filmie "Plus dodatnie i plusy ujemne"(w calosci na youtube, nastepna pozycja "must have", jesli chcecie poznac prawde o "Bolku").
Tyle faktow. Hipotezy(moim zdaniem bardzo sensowne) zakladaja, ze Walesa rzeczywiscie przeszedl pewnego rodzaju nawrocenie i z wladza nie rozmawial, wiele ryzykujac. Nie ulega jednak watpliwosci, ze donosil na swoich kolegow. Najprawdopodobniej, lustracja nie zostala przeprowadzona, poniewaz Walesa sie bal. Bal sie odkrycia tak bardzo kompromitujacych faktow. Przez to byle komuchy sa nie do ruszenia - oni maja jeszcze mocniejsze, niz my, dowody na wspolprace Walesy. Jak zauwazyl Rangiz - za prezydentury Walesy komuchom nie spadl wlos z glowy. Przez "Bolka" na poczatku lat 70, doszlo najprawdopodobniej takze do powstanie Okraglego Stolu. Po prostu nie bylo mozliwosci obalenia socjalizmu, bez pertraktacji z komuchami. Walesa nie mial wyjscia, musial sie ukladac, zeby prawda nie wyszla na jaw.
I teraz dochodzimy do sedna sprawy. Nikt nie neguje zaslug Walesy przy obaleniu(pozornym, ale zawsze) komunizmu - na pewno sie do tego przyczynil.
Nalezy jednak spojrzec na cala sprawe z wiedza, jak bylo naprawde. Bo o ile pozniej po czesci zmazal wine, tak nalezy pamietac, ze swiety nie byl, i na kolegow donosil.
Jakie sa wasze wnioski na ten temat? Wierze, ze jest tu wiecej osob, ktore moga cos ciekawego dodac.

Megarion

El Presidente
Największy problem jest taki, że i bez Unii nasz piękny kraj to zbiurokratyzowane państwo o rządzących na których szkoda komentarzy. Spotkałem się (mniej więcej, bo to dawno było i mogłem coś dodać od siebie) z określeniem, że sprzedaliśmy się Unii za srebrniki. No spoko, ale patrząc na to, co dzięki funduszom rozwojowym się dzieje, to ja wolę żyć w Polsce w UE niż biednym, zacofanym i pełnym milionerów kraju.
Zgadzam się z tym, że tzw. lizbona może dużo zaszkodzić naszemu państwu. Innym minusem jest zobowiązanie do wprowadzenia Euro. Ale nie można zapomnieć, jak dużo z Unii dostajemy na rozwój - w końcu mogliby nas zostawić jako rynek zbytu i bylibyśmy gdzieś z Ukrainą i Rosją w jednej gromadzie.

A co do rządzących - gdyby nie to, że tzw. lewica okazała się skrajnie złodziejska, to miała najlepszych liderów. Nie zgadzam się z jej poglądami - aborcja, dzieci dla związków homo, narkotyki i eutanazja są ZŁE. Ale w porównaniu z Kaczyńskim, Mikke czy choćby Tuskiem panowie Szmajdziński, Cimoszewicz czy Kaczyński to inna klasa. Marzę o takiej partii prawicowej z wodzem, któremu kultura będzie nieobca, będzie miał coś do powiedzenia, był obyty w towarzystwie, a przede wszystkim - nie kradł i nie kłamał.
Dopóki takiego nie będzie na szerokich wodach, to szkoda gadać.

Do góry Bottom