Porównanie Dwóch Telefonów

Status
Zamknięty.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Witam, mam w planach kupno telefonu komórkowego (obecny ma wysypany soft, nie umiem go naprawić, a w komisach nie chcą się podjąć naprawy i w ogóle nie ciekawie z nim), dlatego pytam Was o opinie odnośnie dwóch modeli. Interesuje mnie Sony Ericsson W800i i Sony Ericsson W810i. Cenowo atrakcyjniejszy jest ten pierwszy, ale za to posiada on Joystick, a drugi model go nie ma (a jak wiemy joye w SE, nie są najlepsze).
Funkcje telefonów wydają mi się podobne, głównie chodzi mi o mp3, radio i kartę pamięci, zdjęć aparatem przeważnie nie robię, no może sporadycznie.
Posiadaczy owych telefonów proszę również o informacje jaką posiada pamięć na smsy dany model (mój obecny ma pamięć tylko na 100smsów :/ ).

Czekam na opinie.

Pozdrawiam.

Jedi

Caporegime
VIP
Zdecydowanie w810i, sam osobiście miałem oba telefony ;p

Obecnie mam w810i i jestem bardzo zadowolony. Nie zacina się, nie mam joysticka i wszystko o czego brakowało sony ericssonowi jest tutaj zawarte za przyład chociażby można podać możliwość wyłąćzenia dzwięku aparatu albo zmiana dzwonka sms.

Co do zdjęć nie jest to rewelka, bo to nie aparat tylko telefon. Jak na telefon prezentuję się bardzo dobrze, nawet świetnie. Masz stabilizacje obrazu i bez problemowo można sobie "xerować" zeszyty, książki etc. Sam tak robię i wszystko widać elegancko, bez wyostrzania wzroku.

Mozliwość rozbudowy pamieci 2gb, w800i - 1gb

Co do sms to nie wiem scislej ile ale napewno wiecej niz 100 ;p

Polecam!
Iza Małysz

RaVeN

Admin Site
Weteran
Ja osobiście dopiero co kupiłem LG Shine, gorąco polecam ;)

Co do SE - 810i

cesc

Member
Zależy od wielu rzeczy W800i ma mocniejszą baterię. Ale za to W810i ma funkcje EDGE i możesz mieć większą kartę pamięci.

Skoro do słuchania muzyki to weź W810i bo będziesz się cieszył 2GB muzyki, pytanie tylko czy w dobrej jakości :p

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Bardziej zależy mi na jakości, a niżeli na ilości (mam MP3 256mb i mi w zupełności to wystarcza). Tylko W800i ma Joystick, a ja zaufania do joyów w SE wielkiego nie mam, bo już mi się raz popsuł Joy w SE i musiałem sprzedać telefon :/. Stylistycznie W810i też bardziej mi się podoba, funkcje też ma troszkę lepsze, więc raczej skuszę się na W810i, no chyba że znajdzie się osoba która kategorycznie mi go odradza i poda kilka mocnych powodów (w co wątpię :> ).

Pozdro

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom