Pomysł Na Nowy Dział...

Status
Zamknięty.

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Reprezentanci beda wybierani spośród ochotników, którzy będą chcieli stanąc w szranki z przedstawicielami innych gildii.
Narazie jest to ogólnik, sam zarys pomysłu.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Goran, to mamy wybór, pomiedzy "oddział świętego miecza", a "zakon świętego miecza".
Może jakieś głosowanie? :>

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Ja jestem za zakonem. Lepiej brzmi. Bardziej oddaje klimat czegoś w rodzaju zamkniętej grupy .... oddziały kojarzą mi się z czyś bardziej dostępnym. A ta grupa nie ma być ogólnie dostępna z tego co wywnioskowałem ;]

Goran

Member
CYTAT(Jodełko @ 26-02-2008, 20:39) index.php?act=findpost&pid=172029
Goran, to mamy wybór, pomiedzy "oddział świętego miecza", a "zakon świętego miecza".
Może jakieś głosowanie? :>

Osobiście też byłbym za zakonem ^_^

Pomysl mi z nowym dzialem mi sie podoba, wiec jestem za.

CYTAT
Może jakieś głosowanie?

Zdecydowanie lepszy jest zakon.

CYTAT
A nad tym wszystkim czuwała by, jako taka, elita (a jej przywódcy mieli by prawa moderatorskie), obeznana w świecie Gothic. Miała by też oddzielne forum, gdzie tylko oni mogliby PISAĆ (ale czytać - wszyscy).By do niej dołączyć należałoby przejść inicjację w postaci testu, czy pracy... (choć z początku można by przyjmować wszystkich chętnych, aby szybciej rozwinąć, jakby to powiedzieć, projekt).

Moge sprobowac w tym pomoc.Lecz nigdy nie mialem moda i nie wiem zbytnio jak to jest...jednakze sprobowac mozna zawsze.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Coś mam wrażenie, że najbardziej z całego pomysłu
podoba wam się elita z prawami moderatorskimi
ach ta młodzież rządna władzy ;/

Phantom Lord

Active Member
Mi się pomysł bardzo podoba. Rozwinięcie takowego działu, na pewno rozwinęłoby poziom naszego, kochanego forum. Ba, myślę, że stworzyłoby nawet nowy, świetny klimat. Przyznam, że początkowo, po przeczytaniu pierwszych postów, myślałem, że nie ma właściwie sensu robić czegoś takiego Jednak gdy zaczytałem się w Wasze świetne pomysły, aż mi dech zaparło, kiedy pomyślałem, co to się stanie, gdy pomysł wypali. A wypali, bo na forum nie bardzo dużo inteligentnych ludzi, którzy angażują się w sprawy forum.

Ogólnie pomysł jest naprawdę świetny. Oczywiście jeszcze wiele chciałbym się dowiedzieć o kilku kwestiach z nim związanych, ale wiadomo - wszystko wyjdzie w praniu. Czy może, jak to Goran trafnie określił - "Na szczegóły przyjdzie jeszcze czas".

Osobiście podoba mi bardziej słowo "Zakon" w nazwie... I bardzo mi się marzy, aby te słowo było kluczowe. Wiecie, jak zakon rycerski. Na początku trzeba starać się o to by stać się giermkiem - mało wtajemniczonym, przygotowującym się do pasowania na rycerza tudzież pasowania na niego. Można by też użyć Gothicowej Próby Ognia, ale tu by trzeba było sporo pomyśleć... No więc czas pokaże, zapewne i Wy macie ogrom pomysłów.

Poza tym myślę, że najlepiej byłoby, gdyby było to subforum (choć nie wiem, czy to będzie prawidłowa nazwa), takie jak "Problemy" w "Gothic 3". Mi najbardziej podobałoby się umieszczenie go w "Forum", lub "Forum Generalnym". Moim zdaniem powinno być łatwo widoczne i zachęcające - nie można marnować świetnego tytułu, najlepiej niedostępnego (w pewnym stopniu*) dla nowych użytkowników forum, który wyróżnia się, pobudza ciekawość i aż się prosi o rozwinięcie. Myślę, że część, a może i większość nowych userów chciałaby dołączyć. Tym samym staraliby się trzymać jako-taki poziom.

Co tu jeszcze pisać...
-Pomysł z pojedynkami mi się nie podoba, ale jeśli nie byłby obowiązkowy to może nie jest taki zły.
-Myślę, że nie powinno się to Zakonu mieszać naszych G.up-owych Gildii. Zakon powinien być jak takie stare rzymskie forum - kultura, brak głupich awantur (nie mylić z dyskusjami - te będą przecież nieodłączną częścią) i skupienie w sobie różnych ludzi, z różnych gildii, płci, miast czy krajów.
-Oczywiście zgadzam się potrzebą ustawienia hierarchii. I to rygorystycznie :)
-Dla członków mógłby istnieć unikalny tytuł, albo userbar (tak się to pisze?). Myślę, że członkowie powinni się czymś wyróżniać.

Przedstawiłem kilka moich wizji, oczywiście jestem w pełni otwarty na nowe pomysły i świadomy, że moje będą potępiane. Będę śledził ten temat i wspierał pomysł Gorana.

Jestem z Tobą całym sercem Goranie, oraz ze wszystkimi wspierającymi projekt użytkownikami.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
wam się elita z prawami moderatorskimi

Jedno wyjaśnienie, nikt tutaj nie dostanie moda, oprócz modów aktualnych ;).
My będziemy tylko prowadzić dział - tzn rozwijać wątki itd itp.
I żeby było to do wszystkich jasne, gdyby powstanie fora ciągnęło za sobą całą masę nowych modów, to najzwyczajniej w świecie by nie powstało.

CYTAT
Poza tym myślę, że najlepiej byłoby, gdyby było to subforum (choć nie wiem, czy to będzie prawidłowa nazwa), takie jak "Problemy" w "Gothic 3".
O czymś takim właśnie mówię, i to się nazywa "foro" ;). Sb forum to foro, w forze. Tak jak np. muzyka w hobby.

na razie powstało by foro ogólne, potem w miarę rozwoju można było by zrobić taką "grupę specjalną", z najlepszych. I nie mieszanie tu gildii forumowych jest ofc oczywiste.

Co do pomysłu lyncha to się jednak wypowiem.... Iż jego starania mogą sprawić, ze nie powstanie takie foro. To coś jak z tym Kosowem. Jakby Hiszpania się zgodziła na uznanie go, to zaraz u nich ktoś by chciał swoje państwo.
Co do jego pomysłu jestem na NIE, NIE i NIE.

Jakby wlał sobie trochę oleju do głowy to by może jakaś gildia go przyjęła, a pojedynki mamy w NRP i to niech nam wystarczy.

Pożyjemy, zobaczymy. Tutaj wymagane było ustalić tylko nazwę i opis, bo to jest wymagane do stworzenia. Resztę ustalimy, jak już postanie forum.

CYTAT(yeed @ 26-02-2008, 23:01) index.php?act=findpost&pid=172052
Coś mam wrażenie, że najbardziej z całego pomysłu
podoba wam się elita z prawami moderatorskimi
ach ta młodzież rządna władzy ;/

A nieprawda nie musze byc modem po prostu chcialem pomoc...mowilem ze nie mam w tym za duzo doswiadczenia.A pomysl mi sie podoba bo bedzie mozna inteligentnie porozmawiac.

Oj sorka niewidzialem postu Jodelka.Zobaczylem tylko Twoj Yeed i chcialem szybko odpisac.

CYTAT
My będziemy tylko prowadzić dział - tzn rozwijać wątki itd itp.
I żeby było to do wszystkich jasne, gdyby powstanie fora ciągnęło za sobą całą masę nowych modów, to najzwyczajniej w świecie by nie powstało.

Moge pomoc w tym rozwijaniu watkow.Jakby co pisac na PW lub gg.

Goran

Member
CYTAT(Prince of Persia @ 27-02-2008, 19:31) index.php?act=findpost&pid=172123
Moge pomoc w tym rozwijaniu watkow.Jakby co pisac na PW lub gg.

W rozwijaniu wątków będziesz miał okazję pomóc wdawając się w dyskusje :)
Ale myślę, że wszystkie podstawy zostały już omówione i nie ma sensu odgrzebywać tematu (no chyba, że chodzi o pomysł Lyncha).

Pozdrawiam

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Mówiąc jeszcze o planie Gorana...pomysł bardzo dobry, co powiedziane zostało wiele razy, i należy się za to zabrac. Z pewnością odświeży forum, a w niedalekiej przyszłości przyciągnie wielu nowych użytkowników. Poza tym nada to pewnej pikanterii, która zaciekawi niejedną osobę. Ze swojej strony mogę zaoferowac jakąkolwiek pomoc. Każda dodatkowa para rąk zbliża nas do sukcesu.

Kacperex

KacŚpioszek
Forum macie zrobione, zobaczymy na ile starczy wam chęci i zapału.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Pytanie.
Dział miał na celu być ogólnodostępny dla każdego nawet największego spamera ? Mnie się zdawało, że ma to być coś na zasadzie gildii, w której piszemy inteligentnie o Gothicu, z regulaminem i warunkami przyjmowania. Jak się myliłem to sorry za błędne wnioski.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Tak będzie, W przyszłości prawdopodobnie, powstanie forum otwarte, i zamkniętę. Narazie spamerzy będą odsuwani ;). Trza napisać regulamin. Do tego kacpi musi stworzyć maskę, którą karano by spamerów. Zabraniała by ona pisania w tym forze.

Kacperex

KacŚpioszek
Heh spamer - to spamer - warn - ban i adios.
Nie ma sensu większych masek robić.
jesli będziecie chcieli to ten dział będzie mógł być ukryty.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Nie kacpi, wgląd powinni mieć wszyscy. Chodzi o to, że w tym dziale będzie troszkę rygorystyczniej niż w innych. Co w dziale Gothic 1 nie jest spamem, ba czasami tam sie nei da bardziej odpisać, tu nim będzie. Dlatego takie krótkie odpowiedzi na odwal i częste, powinny być nagradzane, maską z zakazem pisania.
W miare rozwoju powinno także powstać, zamknięte sub foro, coś jakby gildia(ale nie taka jak leśnicy czy cuś), do zadań specjalnych.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Ech Jam myślałem, że cały zakon będzie do wglądu dla każdego, ale tylko członkowie zakonu będą mogli tam pisać. Ew. Z tym subforum to dobry pomysł jest ;]

Phantom Lord

Active Member
CYTAT
W miare rozwoju powinno także powstać, zamknięte sub foro, coś jakby gildia(ale nie taka jak leśnicy czy cuś), do zadań specjalnych.

Co to są "zadania specjalne"? Ja myślałem, że to będzie oddzielne forum, zawierające dwa subfora. Jedno będzie dla wglądu dla każdego, drugie dla tych "przyjętych", zamknięte dla nowych. Oczywiście wszystko w miarę rozwoju... No dobra, chyba miałem błędne wnioski. Wiem przynajmniej, że będzie fajnie.

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Pięknie...Zakon powstał i najwyraźniej ma się bardzo dobrze. Świetna robota!

Nie chciałem zakładac nowego tematu, bo jest on podobnej treści.
Pozwolę sobie wrócic do pomysłu, który zaprezentowałem wcześniej, jednak zginął gdzieś w mroku pozostałych postów.
Mowię o pojedynkach odbywających się między gildiami. Myślę, ze nie powinny słuzyc jedynie dostępowi do NRP.
Odbywałoby sie to na zasadzie wyboru reprezentantow, ochotnikow poszczegolnych gildii i ustawiałoby sie ich naprzeciw siebie w wybrany, wcześniej ustalony termin.
Pojedynek miałby na celu sprawdzanie wiedzy o serii Gothic i wyłanianie zwycięzców, tym samym zwycięskich gildii.
Pytania byłyby układane przez specjalnie wybraną komisję. Do ich zadan nalezaloby rowniez podliczanie punktów i wyłanianie zwycięzcow poszczególnych pojedynków.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Hmm, szczerze mówiąc pomysł mi się nie podoba. Mało kto z gildiowiczów pamieta jeszcze coś z gothica a już nie wspomne o graniu. Fakt, możnaby wystawiać do pojedynkow wielkich fanów ( ktorych w gildiach jest jak na lekarstwo ) al to sie mija z celem. Część gildiowiczow nie miała nawet stycznosci z gothiciem z tego co wiem ;p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom