Polska W Finałach Mistrzostw Europy 2008!

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
To wielki sukces, bo w końcu poraz pierwszy w historii udało nam się awansować. Nawet za czasów Górskiego i jego świetnej ekipy nie zdołaliśmy awansować, a teraz już tam jesteśmy! Leo Beenhakker to wielki trener bo dokonał tego jako pierwszy. Nie twierdzę, że był lepszy od ś.p. K. Górskiego czy od Piechniczka, ale warto docenić ten sukces, zwłaszcza że tacy ludzie jak Grzegorz Lato są mu wyraźnie przeciwni.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
No ja sie oczywiście cieszę ale zobaczymy co pokaza w finałach

Toś sie wypowiedział, narazie ostrzeżenie słowne, jeszcze jeden taki post i warn poleci. God

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Nie ciekawi mnie piłka nożna, ale gdy dowiedziałem się o tym wydarzeniu nawet się ucieszyłem. Zawsze byłem pewny, że Polska cieniuje w Piłce nożnej. Widać wszystko się zmienia na lepsze. To dobrze. Liczę, że nasi piłkarze pokażą na co ich stać podczas finałów i załapią się na przyzwoite miejsce. Oby tak dalej w polskiej piłce nożnej. Życzę naszym zawodnikom dużo szczęścia i wygranych na Euro 2008.

Lares_

Paladyn Wody
Cieszyłem się jak głupi. Oglądałem mecz w barze, z kibicami więc emocje były jeszcze większe.
GOOOOOOOOOOOOOL! xD i te sprawy. ;p

Ebi pokazał klase. Naprawde. IMO. najlepszy Polski piłkarz od 20 lat.

cesc

Member
Ciesze się, że to Polska zapewniła sobie awans do Euro 08, po raz pierwszy w historii. I co ważne z bardzo dobrej grupy i co ważne jako pierwsza z tej grupy. Jak wspomnieliście nie udawało się takim pokoleniom jak Boniek, Lato, Lubański. Ale, oni to historia, tak samo jak nasz awans. Ciężko jest w to uwierzyć, ale to najprawdziwsza prawda. Leo jest wielki, jako trener, łowca talentów. To on wypatrzył graczy w polskiej lidze, to on zapisał się w kartach polskiej piłki, jako jeden z największych trenerów,a jeżeli doprowadzi naszych do złota, to zapisze się jako największy trener. Brawo też dla Smolarka, Błaszczykowskiego, Boruca, Żurawskiego, Krzynówka, tak na prawdę to brawo dla całej kadry, nawet dla rezerwowych bo wśród nich są tacy którzy już wcześniej pomogli Polsce (np:Matusia dał Polsce punkty z Belgią, Serbią).

Na koniec posta, powiem jeszcze o meczu w środę. Mam nadzieje, że Polska ogra Serbie i przejdzie dalej z pierwszej pozycji w Grupie A.

A co do samego Euro 08, to chętnie widział bym taką Grupe.

Polska
Hiszpania
Włochy
Austria

Z której Polska, w obecnej formie wychodzi na pierwszym miejscu, bo teraz nam polakom nie groźna jest nawet Brazylia.

Kacperex

KacŚpioszek
Cieszę się, że dostalismy się na euro, gdyż to po raz pierwszy w sumie.
Jednak z awansem rodzą się obawy - bo chyba wszyscy wiemy jak nasza kadra wypada podczas tego typu turniejów.
Mam nadzieje, że się nie skompromitują, oraz że będą grać tak jak dotychczas.
Ich gra nie jest może na świadomym poziomie i brakuje nam tego polotu i finezji, lecz nie jest źle ;)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT(cesc @ 18-11-2007, 13:55) [snapback]158961[/snapback]
A co do samego Euro 08, to chętnie widział bym taką Grupe.

Polska
Hiszpania
Włochy
Austria

Z której Polska, w obecnej formie wychodzi na pierwszym miejscu, bo teraz nam polakom nie groźna jest nawet Brazylia.

Nie przesadzaj. Z włochami to zawsze nam sie dobrze gralo i nawet w słabszych momentach wygrywaliśmy. Ostatnio chyba wygraliśmy z nimi 3:2. Austria to gospodarz to lepiej z gospodarzem nie grac. Mamy z nimi złe doswiadczenia. A Hiszpania jest nieobliczalna.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Kurde Lares, ja miałem zamiar iść do baru, ale skończyło sie na zamiarach :p
Pomijam fakt że potem na spontana do kumpla na noc poszedłem i z innymi na skwerek poszliśmy świętować ^_^

Coś wspaniałego, chłopaki pod wodzą Don Leo ( powinni mu tytuł szlachecki nadać czy cuś ;] ) nie boją się niczego i nikogo.
Nawet jak czasem gra im nie idzie to potrafią wygrywać mecze z najlepszymi. 2 finały euro z rzędu, niezła zaliczka zwłaszcza że w finalach tych rozgrywek jeszcze nigdy nie byliśmy :)

No i czas zbierać kase, bo tak jak Niemcy sobie odpuścilem, to Austrii i Szwajcarii nie odpuszcze ;]

cesc

Member
CYTAT
2 finały euro

Akurat to nie jest pewne do końca. Bo jeżeli nie ruszą dupy, to nam zabiorą Organizację Euro 2012 ; )...co jest bardzo realne, bo póki co to nic nie zrobili w tej sprawie.

A na same Euro oczywiście pojadę na jakiś meczyk. A w Niemczech byłem na Polska-Kostaryka, w prawdzie miałem nie jechać, bo prawię nie zdałem do następnej klasy, ale się jakoś udało ;D i pojechałem.
CYTAT
Nie przesadzaj. Z włochami to zawsze nam sie dobrze gralo i nawet w słabszych momentach wygrywaliśmy. Ostatnio chyba wygraliśmy z nimi 3:2. Austria to gospodarz to lepiej z gospodarzem nie grac. Mamy z nimi złe doświadczenia. A Hiszpania jest nieobliczalna.

Włochy mają często fart, a grają jak patałachy.
Austria to lewary, nie wiem po co oni w ogóle grają. Może się ułoży, że akurat ten mecz będziemy grali na terenie Szwajcarów.
Hiszpania jest różna, ale byle byśmy z nimi nie grali na otwarcie grupy, bo oni zawsze na początku dobrze, a potem już dają dupy i kaput Espania.

szczurek

Menda serowa
Weteran
A tam gadanie że zabiorą... Kto daje i zabiera (...)
Szanse na zabranie nam euro są wręcz zerowe, a nagonka na ludzi odpowiedzialnych za budowe obiektów ma ich tylko mobilizować.
Z Austrią chciałby chyba grać każdy, nie wygrali ostatnio żadnego meczu od sporego czasu ^_^

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT
A tam gadanie że zabiorą... Kto daje i zabiera (...)

Jak już to neich biora teraz - bo przecież potem kto im w rok, czy dwa zrobi wszytsko? Aczkolwiek sa kraje co wsyztsko mają - tacy Włosi?

CYTAT
Szanse na zabranie nam euro są wręcz zerowe, a nagonka na ludzi odpowiedzialnych za budowe obiektów ma ich tylko mobilizować.

No coś ich taka mobilizacja nie rusza. mamy złą komisję od tego wsyztskiego. Nikt nie bierze tyłków w troki i nie działa.

CYTAT
Z Austrią chciałby chyba grać każdy, nie wygrali ostatnio żadnego meczu od sporego czasu happy.gif

A zobaczysz, że na euro się obudzą i co wtedy? Gospodarze zawsze wypadają całkiem zacnie na takich turniejach.
Grać dobrze nie muszą, awans i tak mają :)

Czasem więcej uczy cudza głupota, niż własny rozum

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Wielkie brawa dla polskiej ekipy i trenera, bez którego zapewne nie udało by sie tego wszystkiego osiągnąć ;) .

CYTAT(Lares_ @ 18-11-2007, 13:38) [snapback]158948[/snapback]
...Ebi pokazał klase. Naprawde. IMO. najlepszy Polski piłkarz od 20 lat.

Nie wiem ale wg. mnie Ebi totalnie grać nie potrafi. No może totalnie to nie, ale są o wiele lepsi zawodnicy w Polsce (a na pewno w ciągu 20 lat kilku się znalazło). To że trafił wiele bramek w eliminacjach to dobrze, ale od czego są napastnicy ? Wczorajsze obie bramki zostały, zapoczątkowane i strzelone w taki sposób że przeciętny zawodnik ligi okręgowej trafił by je bez problemu. Ebi potrafi się dobrze ustawić w odpowiednim momencie i dlatego ma tyle goli na swoim koncie, kto wie ile miał by ich gdyby był pomocnikiem lub nawet obrońcą (patrz R. Carlos).
To moje zdanie na temat tego zawodnika, nie musicie się zemną zgadzać :).

Pozdro.

szczurek

Menda serowa
Weteran
CYTAT
Aczkolwiek sa kraje co wsyztsko mają - tacy Włosi?

No po ostatnich wydarzeniach Włosi nie dostaną szybko organizacji czegokolwiek ;]
Po za tym jesteśmy Polakami, powinniśmy raczej trzymać kciuki a nie złożyczyć - nawet jak nie idzie. Z tymi przygotowaniami jest jak z grą naszej reprezentacji z przed kilku lat ;]

cesc

Member
CYTAT
No po ostatnich wydarzeniach Włosi nie dostaną szybko organizacji czegokolwiek ;]
Po za tym jesteśmy Polakami, powinniśmy raczej trzymać kciuki a nie złożyczyć - nawet jak nie idzie. Z tymi przygotowaniami jest jak z grą naszej reprezentacji z przed kilku lat ;

Prawda, Włosi prędzej dostaną do buzi ;D XD. Jak już to Ukraina by sama takie Euro zorganizowała, bo u nich praca idzie pełną parą. A u nas? Będą mecze na polnych boiskach, gdzie pomieści się 200 tys kibiców .
CYTAT
A zobaczysz, że na euro się obudzą i co wtedy? Gospodarze zawsze wypadają całkiem zacnie na takich turniejach.
Grać dobrze nie muszą, awans i tak mają

no tak, ale Austria to totalne lewary. Z którymi wygrał by II Ligowy Klub ;) jak zdobędą jedną bramkę pod czas turnieju to będzie dobrze.

A czy Polska da dupy na euro, tak jak na mundialu? Z takim trenerem na pewno nie, bo Leo to nasz Leo i nas na pewno nie zawiedzie, bo my kochamy go, a on kocha nas.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
CYTAT
A czy Polska da dupy na euro, tak jak na mundialu? Z takim trenerem na pewno nie, bo Leo to nasz Leo i nas na pewno nie zawiedzie, bo my kochamy go, a on kocha nas.

Ja i tak podchodzę do tego sceptycznie, zobaczymy co czas pokaże. Może ostatnio nie siedzę w piłce i coraz mniej mnie ona interesuje, ale jeśli chodzi o Polską reprezentację to wszystko jest możliwe. Nigdy nie można być niczego pewnym. Beenhakkera szanuję, aż mi się chciało śmiać jak ten dziennikarzyna się „rzucił” na niego.
Co do Smolarka mam podobne zdanie jak Feomethar, nie dostrzegam w nim jakiegoś geniuszu jaki widzą teraz wszyscy. Możliwe, że się mylę, zobaczymy co czas pokaże.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Hm...sceptycyzm..
Jeśli Kadra stworzy dobry kolektyw, taki jak w meczu z Portugalią
to jesteśmy w stanie coś osiągnąć, Nie ma w naszym zespole wielkich gwiazd
są piłkarze, którzy wspólnymi siłami są w stanie osiągnąć sukces
jeśłi bedą zgrani i wytrzymają kondycyjnie będzie nieźle

Lares_

Paladyn Wody
"Nie wiem ale wg. mnie Ebi totalnie grać nie potrafi. No może totalnie to nie, ale są o wiele lepsi zawodnicy w Polsce (a na pewno w ciągu 20 lat kilku się znalazło). To że trafił wiele bramek w eliminacjach to dobrze, ale od czego są napastnicy ? Wczorajsze obie bramki zostały, zapoczątkowane i strzelone w taki sposób że przeciętny zawodnik ligi okręgowej trafił by je bez problemu. Ebi potrafi się dobrze ustawić w odpowiednim momencie i dlatego ma tyle goli na swoim koncie, kto wie ile miał by ich gdyby był pomocnikiem lub nawet obrońcą (patrz R. Carlos)."
A czy to , że umie się ustawić to nie jest wyznaczknikiem tego, że dobrze gra? :)
Ebi jest pomocnikiem również. W meczu z Belgią grał chyba na pomocy właśnie, ale głowy nie dam.

2 gole w jednym meczu strzelone Portugalii to, rzeczywiście przesada...

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Lares, fakt że dobrze potrafi się ustawić, jest wyznacznikiem tego że dobrze gra, ale to nie wszystko. Sporo jego bramek to piłki odbite od bramkarza skierowane do prawie pustej bramki, kilka też było z podania z zakończonym wyjściem 'sam na sam', gdyby wyprowadził sam akcje, podał później dostał podanie, minął w miedzy czasie jakiś obrońców/pomocników i trafił, to nie miał bym się do czego doczepić, ale tego jest nie wiele w jego grze.
Spekulacje na temat jego talentu są raczej bez sensowne, bo o gustach się nie rozmawia ;)

cesc

Member
Smolarek. W prawdzie ma talent, jest dobry, ale czasami gra jak ostatni patałach. Wedle mnie lepszy od niego jest Kuba Błaszczykowski, który na prawdę gra dobrą piłkę mimo swojego wieku i tego, że urodził się w biednym kraju, to
potrafi dobrze grac. A Leo to wypatrzył i dzięki temu otworzył mu drzwi do kariery, po za pewne po Euro Kuba zasili któryś z klubowych Gigantów Europy. A BORUC !! Na wspaniały bramkarz, który nie raz nas uratował, to kolejny pewny punkt drużyny, o nim będzie głośno, już jest, ale przejdzie do historii, jak jeden z najlepszych bramkarzy. Po zostali jeszcze Bronowicki, Żewałakow, Dudka, Garguła, Żurawski, Krzynówek, którzy także grają dobrze. Wystarczył Leo, by zbudowac drużynę na miano mistrza Europy 2008. Teraz nastała Era Polskiej Piłki!!

I nie pierdzielcie, że Polska nie ma dobrych graczy indywidualnych, bo Boruc (sam stoi na bramie ;D), Błaszczykowski dobry technik. A tak po za tym to indywidualistów wsadźcie sobie w dupę, bo egoizm to nie gra. Ten sport polega na grze drużynowej, w to się gra drużyną i tylko wtedy wygrywasz.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Fakt Boruc podskoczył nam do rangi światowej ale sam nie wygra meczu....
Kuba Błaszczykowski moim zdaniem nadzieja polskiej piłki :).....
Przecież było widać ogromną różnice jak wszedł za Łobodzińskiego w meczu z Belgami
większość akcji szła prawą stroną a on świetnie dryblował...bardzo mi się podoba jego gra
Natomiast strasznie żałuje, że Marcin Zając już nie ma powołań do kadry
i martwię się o Maćka Żurawskiego....gdzie jest ten Żuraw, który strzelał w
pucharze UEFA bramkę za bramką..teraz w ogóle go nie widzę....

Do góry Bottom