Początek

Status
Zamknięty.

mmatekm

New Member
Czesc!
niedawno zaczołem grac w gothic 3 jednak nie mam pojęcia jaką drogę wybrac(buuntowników,orków...) ani jakie rozwijac umiejętności. interesuje mnie walka dwoma mieczami ale nie mam bladego pojęcia czy jest to opłacalne
prosiłbym o kilka rad jak dobrz rozwinąc posta :rolleyes: i jaka droga jest najciekawsza :)
z góry dzięki za odpowiedzi!!! :)

czlapek14

Member
Osobiście uważam, że droga innosa jest najprostsza, ale ty możesz sobie wybrać jaką chcesz. Jeśli chodzi o opłacalność to chyba najlepsza jest adanosa oczywiście po stronie orków bo można dostać fajny pancerz. Jeśli zależy ci na walce dwoma mieczami to najlepsza jest droga beliara, bo w ishtar można się nauczyć mistrzostwa w walce dwoma mieczami. Ja wole walkę przy użyciu tarczy i miecza. Wszystkie style walki mają swoje dobre i złe strony o czym zapewne wiesz. Moim zdaniem najgorszy jest styl walki kosturami, ale jeśli chcesz być magiem to to jest najlepsze. Jako dla początkującego to chyba najlepiej by ci było walczyć tarczą i mieczem po stronie innosa, a kiedy będziesz przechodził grę drugi raz to se kombinuj. I jeszcze jak zdecydujesz się do której gildii chcesz należeć to trzymaj się jej do końca. Nie jestem ekspertem w doradzaniu ale mam nadzieję, że ci to pomoże.

GOFER152

Member
Zgadzam sie z Czlapek 14 droga Inosa jak na pierwszy raz wydaje się najodpowiedniejsza.Co do umiejętności to zainwestuj w tarcze , na początku nasze pancerze są dość słabe a każda tarcza daje premię do pancerza. Inwestuj w życie i siłę , nawet jeśli chcesz zostać magiem to siła ci się przyda bo jest pełno zadań z walką na arenie a tam można używać tylko broni do walki w zwarciu , a siła wpływa na ilość zadawanych obrażeń. Możesz nauczyć się górnictwa , docenisz tą umiejętność zwłaszcza w Nordmarze . Naucz się 2 stopień otwierania zamków , unikniesz problemów z powrotem do skrzyń czy większych kufrów bo z braku tej umiejętności niemogłeś ich otworzyć.Walka dwoma mieczami , cóz ja jak Czlapek 14 wolę tarcze . Aby zdobyć tę umiejętność trzeba się dostać do Varantu a to w początkowym etapie jest dość ryzykowne. Morze coś z tego co napisałem ci sie przyda.

kondzio1993

Member
A ja z drugiej strony;
Wg mnie najprostrza jest droga maga innosa - kula ognia w krótkim czasie i wygraliśmy:p
Jeśli chcesz nim grać to inwestuj najpierw troszke w siłę - tak z 20-30 PN potem w prastarą, następnie czary i kostur .
W ten sposób możesz ostro podpakowac w maga - jeśli myślisz o większym pakowaniu w siłe - nie ma co - nabije sie sama na arenach itp.
wyucz się wszystkiego jeśli chodzi o kłodziejstwo , górnictwo.
I jeszcze jedno:
ZAINSTALUJ PATCHA:)

EDIT: Jeśli pytasz która droga jest najciekawsza - dla mnie mag beliara był super.

mmatekm

New Member
ok wielkie dzięki!!!
mam jeszcze jedno pytanie:
czy tak samo jak w gothic 2 mam skupic się na rozwijaniu jednej umiejętności(broń dwuręczna, jedno, kusze, łuki) czy moge spokojnie pakowa w kilka??? :)

aha jeszcze jedno:
czy można zachowac neutralnośc i nie podąrzac zadną ścieżką i pod koniec gry wybrac po ktorej chce byc stronie???

GOFER152

Member
Neutralność sie nieopłaca , zdecyduj się po której stronie jesteś i zdobywaj reputację w wybranej frakcji. A jak będziesz miał 5 artefaktó to i tak wtedy możesz wybrać któremu bogu je poświęcisz, wtedy następuje ostateszna decyzja co do tego po jakiej stronie stoisz. Możesz pakować expa w co chcesz tylko ucz się pierw tego co jest ci najbardziej potrzebne.Jśli niemasz odpowiedniej siły to np niema sensu uczyć sie "duży oręż" bo i tak niebędziesz mógł sie nim posługiwać , lepiej potem się tego uczyć gdy będziesz miał odpowiednio wysokie atrybuty by taką bronią walczyć.

eifersucht

Member
CYTAT(GOFER152 @ 20-11-2008, 18:18) index.php?act=findpost&pid=203217
Aby zdobyć tę umiejętność trzeba się dostać do Varantu a to w początkowym etapie jest dość ryzykowne. Morze coś z tego co napisałem ci sie przyda.

Akurat dostać się do Varrantu jest bardzo prosto :) Można z Cape Dun popłynąć do Lago albo Bakareshu ;)

mmatekm

New Member
chciałbym się jeszcze dowiedziec gdzie mogę się nauczyc ''innych zdolności'' tzn. kto i gdzie może nauczyc mnie np. wytrzymałości wilka?? interesuje mnie takze zdolnośc paladyn ale tez nie wiem gdzie moge sie tego nauczyc
z góry dzieki za odpowiedzi ;)

GOFER152

Member
Wytrzymałość wilka uczy Bogir w klanie wilka, natomiast zdolność palladyn możesz nauczyć się od Rhobara ale dopiero jak wybierzesz drogę Inosa(oddasz mu 5 artefaktów)

eifersucht

Member
Wytrzymałości wilka możesz też nauczyć się w Silden. Jeden z trzech myśliwych przy domku myśliwskim ( ktoś z miasta cię tam zaprowadzi ) tego uczy , niestety nie pamiętam który.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom