Crysis są dużo bardziej grywalne
Co kto lubi. To wszystko są subiektywne opinie. Mówisz Crysis grywalna gra itp., ale ja na przykład pograłem w
dwójkę ze trzy godziny i odpuściłem. Niby nic jej nie brakuje, ale nie ruszyła mnie, ani nie wciągnęła mnie...
Może pod względem zaawansowania technicznego jest mnóstwo gier lepszych od Gothica, czy Wiedźmina. Może są lepiej zoptymalizowane, mają nowocześniejszy design itp..., ale w ostatecznym rozrachunku, chodzi o klimat i o to, co kto indywidualnie uważa za grywalne.
Dlatego nie dziwię się, że ranking wygląda tak, a nie inaczej, tym bardziej, że ludzie lubiący Gothica, czy też Wiedźmina to szczególna społeczność, lubiąca zrzeszać się na forach tematycznych, czy przeglądać stronki traktujące o grach. Widząc taki plebiscyt, głosują na swoich ulubieńców i już.
Znam ludzi, którzy nawalają wyłącznie w strzelanki, wszelkiego rodzaju Crysis'y, CoD'y i inne takie. Nie stwierdziłem, aby interesowało ich wyszukiwanie informacji na temat tych gier w necie, czy gdziekolwiek indziej. W duszy mają, jak się one sprzedają i ich ranking popularności. To są ludzie tego pokroju, którzy, gdy nowa gra się ukarze- kupują ją, (lub ściągają...), grają i zapominają; ewentualnie z nudów wracają do niej jeszcze raz. I tyle. Oni nie głosują, bo nie wiedzą, że gdzieś jakieś głosowanie jest... Ich wina.
Bardzo dobrze, że tak kształtuje się ranking- świadczy on bardziej o rodzaju graczy głosujących, niż o samych grach, lecz w ostatecznym rozrachunku: wystawia odpowiednią ocenę właśnie grą- jeżeli wiecie co mam na myśli.