Piraci Z Karaibów

Status
Zamknięty.

Adi Galia

Member
Ostatnio chciałem wrócić do jednej z moich ulubionych gier RPG, czyli "Piraci z Karaibów". Napiszcie co wy o niej sądzicię. Ja osobiście bardzo ją lubię. Podoba mi się tam grafika i dźwięki (szczególnie podczas bitwy morskiej
biggrin.gif
). Niestety jest za mało postaci, więc ;np jakiś pirat może wyglądać jak zwyczajny mieszkaniec
tongue.gif
. Kiedyś w nią grałem, ale musiałem przestać (ta gra nauczyła mnie, że nie można zabijać ważnych postaci
wink.gif
).

Czekam na wasze opinie

Pozdro
biggrin.gif

Cisu

Member
Hmm... temat o Piratach z Karaibów był już jakiś czas temu o ile się nie mylę, ale cóż ;]. Dla mnie ta gra jest po prostu świetna. Grafika jest bardzo ładna
wink.gif
, grywalność zarąbista
tongue.gif
. Jedyny minus tej gry to to, że jest krótka. Za krótka. Bawiłem się cztery dni za pierwszym razem, dopóki nie przeszedłem
wink.gif
. Bitwy morskie są odjechane w kosmos. Na początku ich unikam, ale kiedy ma się Fregate to można zaczynać zabawę
wink.gif
. A o Destroyerze nie wspomne
wink.gif
. Misje są dość ciekawe, a fabuła mnie wciagnęła jak niewiem
wink.gif
. Ogólnie gierka wypas
biggrin.gif
.

Big Boss

Member
hehe właśnie też kiedyś grałem w Piraci z Karaibów i teraz sobie kupiłem ostatnio z Nowej Extra Klasyki i cioram ciągle z bratem. Oczywiście najfajniejsze są bitwy morskie (zawsze na początku gry od tego zaczynam) szczególnie abordarz, przez który można się szybko wzbogacić i zdobyć nowy statek. Gra ogólnie zarąbista (konkurent do Gothica <joke> )

EdGaR

Member
No, zgadzam się, że gra jest świetna, grafa spoko jak na tamte czasy świetna, a grywalnoś hohoh, bardzo duża, moż się poczuć prawdziwym piratem
smile.gif

Gry nie przeszedłem do dziś, ponieważ nie wiem jak zdobyć ten port Greenfort, mógłby mi ktoś przy okazji pomóc ?

Pozdrawiam

Gorn 2

Member
No cóż po przejściu gry Sea Dogs, gry bardzo podobnej do Piraci z Karaibów zachciało mi się dalej grać w tego typu gry :]. Grafika bardzo mi się podoba, dźwięk jest w miarę dobry i inne efekty. Gra trudna a najbardziej na lądzie jeśli musisz kogoś zabić itp. Polecam w nią zagrać cena tanio - 19.99 gra już troszeczkę ma ale warto poświęcić nad nią choć parę minut.

BTW - czy ktoś wie jak można najprościej zdobyć fort nieprzyjaciela (chodzi o walkę na lądzie)

Sword

Member
Hehe jedna z lepszych gierek w któe miałem przyjemność grać
biggrin.gif
biggrin.gif

Ahh to dowodzenie statkiem
biggrin.gif
Nie no zgodze się że walka na lądzie jest nieporównywalnie cięższa niż ta na wodzie.Moimi ulubionymi sposobami zarobku była kontrabanda i abordaż wrogich okrętów.Mało tego że jego samego można sprzedać to jeszcze w skrzynaich na jego pokłądzie znajdujesz wartościowe rzeczy.
Moim ulubionym okrętem była korweta którą kupiłem w Falaise de Fleur i nie rozstałem się z nią już do końca gry a jedynie zamontowałem 24 funtowe działa
biggrin.gif
biggrin.gif

Big Boss

Member
QUOTE (EdGaR @ 04-01-2006, 20:50) No, zgadzam się, że gra jest świetna, grafa spoko jak na tamte czasy świetna, a grywalnoś hohoh, bardzo duża, moż się poczuć prawdziwym piratem
smile.gif

Gry nie przeszedłem do dziś, ponieważ nie wiem jak zdobyć ten port Greenfort, mógłby mi ktoś przy okazji pomóc ?

Pozdrawiam
Poprsotu musisz podpłynać dość blisko fortu i nawalać a po chwili powinien ci sie pojawić jakiś napis (nie pamiętam dokładnie) że zniszczyłeś fort a rozwalenie dział fortu można rozpoznać po dymieniu się ich. Najlepiej jak kupisz sobie pare bardzo dobrych statków ( nie zapomnij o dania im rozkazu ataku) takich jak niszczyciel lub ewentualnie fregata.

Na walke na lądzie mam taki sposób że strzelam do nieprzyjaciela z broni (cztero-strzałowa) i ważne jest też żeby mieć bardzo dużo oficerów (conajmniej powyżej 4).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom