Pinnos-pustelnik

Status
Zamknięty.

Lord Sandro

Member
"Znajdź klucz wśród słów, a gdy osiem się obruci - dwa drogę ci zagrodzi"-te słowa wypowiedzial koleś imieniem pinnos co podobno mieszka nieopodal wraku statku w g1 w lesie w jakiejś jaskini-tak powiedział mi jeden z gości z tego forum.Czy ktoś zna odpowiedź na tą zagadke i czy ktoś spotkał tego Pinnosa bo ja szczerze wątpie w jego istnienie i na to samo wskazuje jego imie.
Pozdrawiam
smile.gif

Haldir

Member
no to napewno sciema, o ile pamietam koła wraku w lesie nic ciekawego tam nie było, a poza tym napewno pisało by o tym w solucji albo na tym forum ktos by sie o to zapytal. Bo przed nami Gothicowcami nie ma juz tajemnic w Khorisnis
biggrin.gif

Moze koledze sie rabło z jakaś inną grą. <lol>

EdGaR

Member
To raczej niemożliwe, ale lepiej sprawdzę, bo w gothicu 1 nie zapuszczałem się do lasu bez potrzeby (za niebezpiecznie było
tongue.gif
).

Ceasar

Member
Dobra, wszyscy mówimy, że z tym kolesiem Pinnosem to bujda... Nikt go nigdy nie spotkał, więc nie istnieje. Może kolesiowi, który Ci o tym mówił coś się pokręciło, i zamiast Innosa dał Pinnosa, a ten tekst wziął z jakiejś książki. Przynajmniej tak mi się zdaje.
biggrin.gif

Lord Sandro

Member
jezeli uwazacie ze nie ma to zobaczcie post niżej i ostatnią wypowiedź.
Pozdrawiam
smile.gif

Archimonde

Member
Wątpię aby Pinnos ostniał, ale uwielbiam tajemnice i rozwiążę ją.

QUOTE W lesie nieopodal wraku statku spotkałem pewnego "pustelnika" - Pionnosa, który powiedział, że w Starym Obozie, w piwnicy magnatów jest obelisk, który przywróci mu dawną postać (wygląda jak wilk). Muszę tylko "Znaleźć klucz wśród słów, a gdy osiem się obruci - dwa drogę ci zagrodzi".

Zauważcie, że klucz od piwnicy Magnatów ma tylko Gomez. Gomeza zabijamy po wyjściu ze świątynii śniącego. On ma klucz. Więc może dopiero wtedy ten Pinnos (Pionnos?) się pojawia? No i w tym lesie jest duzo zaułków i jaskiń. Podobno ma postać wilka, niedaleko wraku pałęta się masa wilków. Może gdzieś tam jest? Ja kiedyś widziałem, jak wilki mnie zaatakowały, to jeden z nich uciekł, ale to może tylko bug.
No i gdy ma się klucz do piwnicy mozna zejść po ten obelisk. Obawiam się, że ten obelisk pojawia sie to dostaniu questa.

Wątpię, ale to mnie zachęciło do ponownego przejścia Gothica.

Pozdrawiam.

Lord Sandro

Member
ale archimonde...tam nie ma praktycznie zadnego obelisku podobnego do wilka..sprawdzałem..ale może masz racje..może sie pokaże jak zacznie sie ten quest..no jak by sie to okazała prawda to byśmy mieli niezłą frajde prawda chłopaki?
Mam nadzieje ze tak bedzie.
Pozdrawiam
smile.gif

majczalek

New Member
Podobno koło wraku statku jest koleś imieniem Pinnos który wygląda jak wilk. Trzeba dla niego zdobyć obelisk który odmieni go w człowieka. Amulet ma być w piwnicach magnatów. Miał on mówić (Pinnos) "Znajdź klucz wśród słów, a gdy osiem się obruci- dwa drogę ci zagrodzi". Wiem że był już taki temat ale został on nie wyjaśniony. Może jest osoba która go spotkała. Bardzo proszę administratorów o niezamykanie tematu. Jeśli ten Pinnos naprawdę istnieje (w co wątpie ale zawsze...) to będzie to jedna z sensacji. Jeśli okaże się że my, starzy wyjadacze Gothica nie wiedzieliśmy o tym to rzeczywiście trzeba będzie sięgnąć po to grę i poszukać WSZYSTKICH tajemnic jeśli jeszcze jakieś są.

Z góru dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Lord Sandro

Member
tak..to ja zakładałem ten temat
tongue.gif
cool.gif
mianowicie jakiś koleś napisał do mnie na PW że znalazł tego Pinnosa..ta jaskinia jest podobno dobrze ukryta a droga do pinnosa porwadzi przez dwa połączone ze sobą tunele i spią tam 2 cieniostwory a za nimi jest ten pinnos-dodam że koleś trafił tam przez przypadek..wiec może to prawda z tym pinnosem?
P.S : Prosze niech ten koleś tutaj napisze posta i niech w nim opisze jak bliżej dotarł do tego Pinnosa (chodzi mi o tego co pisał na PW o pinnosie)
Pozdrawiam
biggrin.gif
!

Haldir

Member
Nie sadze by była to prawda, choc specjalnie długa tamtedy chodziłem i szukałem nic nie znalazłem, a poza tym w piwnicy magnatów nie ma obelisku w kształcie wilka. Żadnych wejsc do jakin ... nic. Watpie zeby tylko jedna osoba tam trafiła, i nie było o tym napisane na innych forach o gothicu, na tym tez nic o tym nie ma , a sa tutaj doswiadczeni gracze którzy gothica I przeszli nieraz.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
To na pewno nie prwada. Troche tu jestem na forum i wiele głupot czasmi tu userzy wypisują np. Zostałem magnatem, guru, albo zabiłem z kuszy Śniącego. Przeszedłem Gothica 10 razy i niczego takiego nie znalazłem. Temat moim zdaniem można zamknąć...

PUNK EREMITA

Member
mozliwe ze ten pinnos naprawde istnieje przecierz w koloni gurniczej jest klasztor ( juz zniszczony) w którym mnisi przemieniali sie w zwierzeta itd i mozliwe ze twórcy z PB ten klasztor stworzyli nie bez powodu i pinnos to jednak prawda nidługo zaczynam grac znowu w g1 i jak pinnos to jest prawda to bedzie kozacko

viqux

Member
Nigdy nie słyszałem o jakimś Pinnosie. Myślę, że to jest po prostu ściema. Przeszedłem kilka razy Gothica i nigdy czegoś takiego nie słyszałem. Przypomina mi to gildię poszukiwaczy, wymyśloną przez takiego kolesia na tym forum. Dla mnie temat do zamknięcia, chociaż nie jestem adminem. Róbcie co chcecie.

Blizna

Member
Hmm chociaż dawno już nie grałem w pierwszą część Gothica to nigdy nie słyszałem o żadnym pinnosie i wątpie żeby ktoś taki istniał i przez tyle czasu nie został odkryty przez graczy; więc dla mnie jest to jedna wielka bzdura i plotka pokroju gildi poszukiwaczy...

Lord Sebastian

New Member
Przeszłem gothica 5 razy i ani razu nie słyszałem o żadnym Pinnosie.Sądze że to jakaś głupota.

majczalek

New Member
Ale może jednak możliwe jest że dopiero w 6 ROZDZIALE jest tam ten Pinnos. Wątpie aby komuś z was wtedy chciało się iść na tamte tereny. Może dopiero jak się dostanie ten quest z obeliksem to wtedy amulet się w piwnicach magnatów pojawia. Jak ktoś jest w 6 rozdziale teraz to niech trochę tam poszpera. Jeśli nic tam nie będzie to się zgodze że temat to zamknięcia a Pinnos to jedna wielka bujda. Ja mam teraz 5 rozdział. Muszę w świątyni sie trochę pobawić i jak wrócę to w 6 rozdziale pójdę tam i sprawdzę bo teraz rzeczywiście nic nie ma. A wy nie piszcie odpowiedzi że to bujda tylko najpierw sami sprawdźcie.

PS: Zobaczcie na to co napisał PUNK EREMITA. Może on ma rację bo to jest bardzo prawdopodobne.

Pozdrawiam

Korpus

Member
Ja nigdy nie słyszałem nic o Pinnosie ale może i to jest prawda chociarz penetrując skarby magnatów nie widziałem żadnego obelisku. Może to ściema jak kilka innych a moze prawda ja nie wiem jednym dowodem na istnienie pinnosa jest znalezienie go i zrobienie Screena

Bor@

Member
Przeszedłem Gothica 9 razy, kazdym obozem (co prawda nie Starym Obozem bo jak kazdy wie sie nie da, bo te palanty uwazaja ze jestes zdrajca). Przelazlem caly swiat Gothica, odnalazlem wszystkie artefakty i bronie i pancerze, znam kazdego npcta i ich polozenie na pamiec, ale o zadnym Pinnosie nie slyszalem. a to mi dopiero zagadka! uwazam ze on istnieje. i jak kazdy doszedl do wniosku moze on pojawiac sie w pozniejszym etapie gry. mysle ze ten ktory pisal tego posta jednak go odkryl, poniewaz nie wierze ze ktos wymyslil by taka historyjke i wilka imieniem Pinnos. chociaz wpadlem na pewien pomysl...
sprawdzalem jakie sa kody o gothica (istniala kiedys taka baza co zawierala WSZYSTKIE kody do gothica). i byl tam pewien kod na pewien przedmiot, a mianowicie wygladu runy (ale nie pamietam czy miala wilka na sobie). kiedy chcialem jej uzyc nic sie nie dzialo. byc moze to jest TEN obelisk - czyli dowod na istnienie takowego pinnosa.

Xardas33

Member
tego pustelnika chyba nie mja bo sprawdzalem na spacerze i tam go nie ma a powinienj byc wiec ja nie wiem co cz tym mozecie jeszcze w grze poszukac ale ja mysle ze ktos nas zrobil w balona i tyle.

majczalek

New Member
Popatrzcie na post Bor@. Wy mnie źle rozumiecie. To Pinnos miał być wyglądu wilka a nie obelisk. Ja też kiedyś sprawdzałem kody i pamiętam że był też taki kamień. Tak jak w G2 NIKT nie mógł wyjaśnić pochodzenia jakiegoś KAMIENIA MĄDROŚCI czy jakoś tak. Z nim też nie dało się nic zrobić. Był taki post tylko nie pamiętam czy akurat na tym forum czy na forum innej strony. No cóż może w końu ktoś znajdzie tego Pinnosa. Wtedy to będzie coś.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom