Witam was wszystkich moi drodzy forumowicze.Mam tylko jeden problem z grą Gothic II , chodzi oczywiście o rozdzielczość panoramiczną , mam monitor LCD 19 calowy i muszę grać w rozdzielczości 1440x900 . Aby ustawić taką rozdzielczość w Gothic II trzeba pogrzebać w pliku ini (to akurat wiem) . I teraz przejdę do sedna . Kiedy moja postać zginie i wczytuję grę to ekran jest szeroki a postacie są krępe , małe , jakby grube (podejrzewam że po śmierci głównego bohatera rozdzielczość jakimś cudem sama się zmienia ) i abym mógł dalej grać w swej natywnej rozdzielczości jestem zmuszony podejść do jakiejkolwiek postaci w grze i zagadać do niej (po prostu kliknąć lewym przyciskiem myszy) i wtedy wszystko wraca do normy (postacie są normalnej budowy a świat jest proporcjonalny , rozdzielczość jakby znowu powróciła do 1440x900 lecz tego nie widać , ekran nie robi się ciemny , dzieje się tak samo z siebie . Nie rozumiem dlaczego tak jest . Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź - będę bardzo wdzięczny . Pozdrawiam was - EVAN rocznik 1986.