Pieniądze Za Słuchanie 0.o

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Szwedzki metal nie jest zły, o czym przekonuje chociażby Opeth [on jest szwedzki, nie?], ale to już chyba drobna przesada:

http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=378448

Chyba zacznę słuchać więcej muzyki i zacznę jeździć na koncerty, bo to naprawdę dobra fucha jest =]

Kacperex

KacŚpioszek
Śmiech xD
Przecież to absurd, ale najbardziej rozbiło mnie to był na 200 koncertach co na pewno kosztuje, a do roboty się nie chce chodzić.
Myślałem, że tylko w Polsce są takie pomysły.
Nie mniej jednak ciekawy sposób na życie, może za granie i siedzenie na necie nie długo będą płacić. ;)

halek

Member
Cóż, dla mnie jest to mniej mieszne bo wygląda mimo wszystko poważnie. Rozumiem, gdyby to trwało rok - 2 lata, ale żeby od '70 ? :eek:. Jeśli gość się naprawdę uzależnił (moze ma jakiś rodzaj przymusu psychicznego, wpada w depresję jak nie pojedzie albo coś o_O), to jest chyba raczej przypadkiem do zbadania a nie do wyśmiania.

CYTAT
Przecież to absurd, ale najbardziej rozbiło mnie to był na 200 koncertach co na pewno kosztuje, a do roboty się nie chce chodzić.

Pisze, że chodził ale nie zawsze :p. Ale jak mam byc szczerzy to jest to rzecz faktycznie zastanawiająca.

Pierwsze zdanie artykułu już wiele tłumaczy

CYTAT
Tullgren, 42-letni, długowłosy, wytatuowany na całym ciele i obwieszony biżuterią z trupimi czaszkami Szwed

Mówie co chcecie, ale dla mnie to jest faktycznie jakieś muzyczne zboczenie i być może uzależnienie.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Nic tylko pakować się i jechać do Szwecji. No normalnie bomba. Metalu słucham od dawna to jeszcze kilak lat posłucham, i też będę miał 300 stówy za tydzień. Większość wymagań spełniam ;]
Dziwi mnie tylko, dlaczego pracodawca go zwyczajnie nie zwolnił, skoro chłop słuchał w pracy głośno muzyki albo potrafił sobie zwyczajnie nie przyjść. o_O
Ale trzeba przyznać, świat staje się coraz bardziej szalony.

CYTAT
Opeth [on jest szwedzki, nie?]

Dokładnie. Szwedzki death metal z tego ci mi wiadomo.

Zacny death metal ;p - GW

Megarion

El Presidente
Już dzisiaj miałem okazję to poczytać... Może jak na miesiąc wyemigrujemy do Szwecji, to nam zapłacą za powrót?

szczurek

Menda serowa
Weteran
Heh, a moja mama mi nie wierzy że siedzenie przy kompie pozwoli mi zarobic. Jak tak dalej pójdzie to za takie blachostki bedzie mozna dorobić sie sporej gotówki.
A ludzie na świecie głodują...

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Trochę mało prawdopodobne się to wydaje, zwarzywszy na tą sprawę z dwustoma koncertami, które musiały drogiego fana metalu trochę kosztować. Szczerze nie spodziewałbym się czegoś takiego. Patrząc na forum Gothic Up widzę, że sporo osób słucha metalu, więc kto wie, może w przyszłości się kto załapie ; p

CYTAT
Jak donosi "GW"

Gothi, powinieneś ich zaskarżyć : )

W dobie zgniłego kapitalizmu nie wygram ze skorupowanym kolosem ;p - GW

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Jako człowiek który poniekąd powinienem się znać na tych sprawach
(przyp. studiuje politykę społeczną czyli między innymi socjalną)
No cóz
w krajach skandynawskich są najlepiej rozwinięte systemy polityki socjalnej
więc jeśli chcecie na bezrobocie albo..jakieś świadczenia socjalne na wysokim poziomie
to walcie do któregoś z państw skandynawskich..bo tam pod ty względem jest najlepiej na świecie
Bosh wiecie ile oni płacą za urodzenie dziecka xD.............GRUBĄ KASIORĘ!!!!!!!!
No cóż..jakoś mnie to nie zaskoczyło szczerze mówiąc....wszystko możliwe..u nas by to nie przeszło
bo mają problemy z podstawowymi świadczeniami a co dopiero ze specjalnymi........
ale tam to wszystko możliwe....mała przeginka...jeszcze trochę to dostaniesz socjala za
to że codziennie srasz...to też poniekąd uzależnienie xD..musisz bo inaczej się udusisz xD

Do góry Bottom