Pc?

Status
Zamknięty.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Więc tak, jestem w rozkroku - niby zbieram na nowego kompa, chce uzbierać ok. 4tyś i kupić coś porządnego. A z drugiej strony teraz mam możliwość kupienia PS3 (na pewno ps3, Xboxa nie trawię). Premiera nowego kompa niby miała być pod koniec roku. Teoretycznie może mi się udać nadgonić ten tysiąc i mieć i PS3, i komputer za pół roku, ale w praktyce to może wyjść co innego. Więc tu pytam was drodzy abonenci, co bardziej opłaca się robić? Kupować teraz konsole, czy zbierać i za pół roku kupić pieca? A jak PS3 to jakie gry są warte moich wypocin (podkradanie rodzicom z portfela naprawdę jest trudne xD).

Vendetta

Deathproof
VIP
Kupuj lepszego PC bo PS3 śmierdzi.
IMO Xbox jest lepszy od PS3 pod każdym względem... Jak się ma kabelek Ethernet RJ-45 to ze zwykłego XBoxa stanie się coś uber ^^ Jeszcze wystarczy połączyć pudło z kartą sieciową komputera i... leet. I gry na xbox, i multimedia z pc, i możliwość grania przez internet za 10zł miesięcznie (trzeba pokombinować z XboxLive bo nie ma tego w Polsce, ale ogólnie da się zrobić;]).
Jak masz 2 wejścia w monitorze to jeszcze lepiej. Kupujesz kabel monitor-konsola, podłączasz Xboxa do monitora i masz. Właśnie jak masz 2 wejścia w monitorze to wystarczy kliknąć przycisk "Source" i zmienia źródło sygnału.
Na PS3 gry są droższe, słabsze i ogólnie jest ich mniej. Na Xboxie jest o wiele więcej mocnych tytułów. Jak nie masz TV Full-HD lub monitora full-hd to nie opłaca się kupować PS3. A w Xboxie są rozdzielczości do wyboru ;] Nie ma niestety 1280x960 ani 1680x1050 ;/
Ogólnie xbox wypiera PS3. Zamiast PS3 to ja wolałbym kupić PS2 (mam PS2 i xbox360 w domu^^ Swojego czasu miałem PSP ale ukradli mi oO).

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Kupuj PC. Z resztą, za 4 tysiące... To będzie bardzo mocny komputer, a PS3 nie ma żadnych fajerwerków. Z resztą, sam mam np. PSP (nowe, najnowszy model) i zawiesza niektóre nowe (!) gry. więc wybór dla mnie jest dużo więcej niż prosty.

PS. Pomijam to, ile kosztują gry na PS3...

xenex

Member
Kupuj lepszego PC bo PS3 śmierdzi.
Ty śmierdzisz, nie znasz się to się nie odzywaj -.-

Ogólnie xbox wypiera PS3. Zamiast PS3 to ja wolałbym kupić PS2 (mam PS2 i xbox360 w domu^^ Swojego czasu miałem PSP ale ukradli mi oO).
Człowieku, nie znasz się a mówisz jak byś pozjadał wszystkie rozumy. Sam mam Xboxa i wiem, że jeszcze rok może dwa i ustąpi miejsca ps 3. Blu Rey i gry hity zmiotą 360, taka jest prawda. I mógłbyś się tak nie jarać tymi swoimi uber konsolami? Co nas to obchodzi że miałeś psp, skoro to nie jest temat o tym ? Takie nędzne pisanie nie na temat.

POZA TYM CO WY DO CHOLERY PORÓWNUJECIE PS3 I PSP, normalni jesteście ?
PSP to BALAS, którego DS zjada na śniadanie...

Arminas kupuj tv i ps 3. Pomijając fakt, że na nim też możesz sprawdzać internet, masz internet za darmo (na xboxie płaci się za golda), blu reya, masę najlepszych tytułów, jedyna wada to słaby pad, ale są przejsciówki na ten majstersztyk z xboxa 360 :>
Tytuły godne polecenia ?
Uncharted, GOd Of War 3, na pewno CoD MW 2 który wyjdzie, Gran Turismo i inne exclusivy, popatrz trochę w internecie.
PCet jest dobry jeżeli znasz się na tym, złożyć zestaw za 4 tysiące przy tym tracąc bez sensownie kilka stów mija się z celem. trzeba składać z głową, a nie wybierać komponenty za tysiące złotych po to żeby coś ci muliło.
Bierz konsole, zaraz ludzie mnie pobiją za to, jednak mam swoje zdanie i nic tego nie zmieni.

PS. Dobrego peceta złożysz obecnie za 2000zł-2500zł płacić 4000 zł to przesada :eek:

HousE

Obywatel
Z resztą, sam mam np. PSP (nowe, najnowszy model) i zawiesza niektóre nowe (!) gry. więc wybór dla mnie jest dużo więcej niż prosty.

to że to ta sama firma to nie znaczy że wszystkie produkty ma zje^^^e.

PS. Pomijam to, ile kosztują gry na PS3...

za jakosc trzeba płacic...

Mam dokłądnie tą samą opinie co xenes. Jak żyjesz wyłącznie Gothicem to kup nowego kompa (ale bez przesady, nie za 4000zł. Złóż sobie za 2500 i i tak pójdą ci gry na 3 lata do przodu). Ja mam PS3 i w miare dobrego kompa i nie zamierzam go prędko wymieniac (chyba że wyjdzie PS4). Wracając do tematu: jak chcesz grac w świetne gry w HD i miec odtwarzacz blu-ray to kup PS3.

HoteK

Obywatel
Za 2500 zł (jak kolega wspomniał ) masz jednostkę centralną że mucha nie siada a za resztę PS3 i masz rozwiązanie .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom