Płyta Główna

Status
Zamknięty.
No właśnie bo jest taka sprawa, że starszy mi zabiera moją(MSI KT4AV). Powiedział, że kupi mi inną tak do 100zł na Allegro. Mam Athlona XP 2600+ na jądrze Barton. Doradzcie mi jakąś płyte głowną dobrą do overclocingo tak żebym mógł przekręcić mojego procka na 3000+. Płyta musi obsługiwać DDR 400 bo takei mam. Agp 8x. NIestety musze sie zdać na waszą pomoc bo w kwesti płyt jestem... No nie jestem aż tak zielony ale nie wiem co sie nada najlepiej. Pozdro!!

Acha nie chce żadnych ESC i slotków. Mile widziane Giganyte, MSI, EPOX.

Gucio

Member
Za stówke nie kupisz dobrej płyty głównej
tongue.gif
Poradze ci tylko tyle, że Asusy są najlepsze (najmniej sie wieszają). Spróbuj wysępić od ojca troche więcej kasy bo stówka to na niewiele sie zda...
tongue.gif

Pozdro
cool.gif

cichy

Member
Doradze ci jedną i jak dotąd nie zawodną płytke główną (jak dla mnie). Jest to ASUS A7V8X posiadająca złącze AGP 8x/4x/2x obsługuje również DDR 400 a twojego proca spokojnie uniesie. Płyte polecam, sam taką mam i jestem w pełni zadowolony. Dodam że może ona unieść 3 GB Ramu a kosztuje (na allegro) coś ok. 160 zł.

pozdro

Moozi

Member
Powiem ci tak kup Asusa z duallem i paroma bajerami. Wiem co nieco o płytach głównych ale w tej chwili ciężko jest mi powiedzieć coś więcej. Sam kompletowałem kompa więc wiem o co chodzi. Jeśli będziesz chciał wiedzieć więcej to zapraszam na gg. Jutro cały dzień. Ale za taką kase to będzie ciężko coś znajść. Więc zagadnij na gg to spróbuje ci pomóc.

Kushi

Weteran
Weteran
QUOTE Poradze ci tylko tyle, że Asusy są najlepsze (najmniej sie wieszają).

QUOTE Powiem ci tak kup Asusa

Doradze ci jedną i jak dotąd nie zawodną płytke główną (jak dla mnie). Jest to ASUS A7V8X

Powiem tak, Asus nie jest najlepszym producentem płyt głównych.. . Myślę że właśnie MSI jest pod tym względem najlepsza. Ja mam MSI k7n9 i jestem bardzo zadowolony. Jest stabilna i wszystko działa elegancko. Poza tym można ją podkręcać w przeciwieństwie do asusa. Zresztą zapytaj w sklepie komputerowym msi czy asus.

Em.50

Member
Powiem krótko : ASUS rlz !
Zgadzam się z wypowiedziami Gucia , Cichego i Mooziego .
Sam używam ASUS'a i jestem z niego zadowolony .
Osobiście nie narzekam i jestem zadowolony ...
No i Git Gut !
wink.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom