Overclocking Geforce'a 2 Mx 400...

Status
Zamknięty.

Jay_Kay

Magister vitae
Miałem ci ja Radeona 9550. Lecz niestety, jak bywa, karta odmówiła posłuszeństwa
sad.gif
. Skończyła mi się również gwarancja na nią. Rodzice powiedzieli mi, że dadzą mi połowę kasy na nową kartę - resztę musze uzbierać sam.
Ale nie o tym miałem pisać.
Otóż mam teraz poczciwego GeForce'a 2. Wydajność w grach mnie nie satysfakcjonuje :/ , więc chciałbym owego GeForce'a podkręcić.
Wiecie może jak to zrobić? Jeśli taki temat już był, to proszę o zamknięcie go.

Moozi

Member
Najlepiej ściągnij sobie program Riva Tuner dzięki któremu w łatwy sposób będziesz mógł podkręcić swoją karte. Tylko nie przesadz, też miałem tę kartę i o mały włos przez takie zabawy jej nie straciłem. Podkręcaj stopniowo i pamiętaj aby się nie grzała, chyba że masz wentylator. To by było na tyle. A i zawsze możesz spróbować w biosie
wink.gif
.
POzdro.

Powiem ci, że już podkręcałem siostrze geforca 2 i... to nie wiele dało
dry.gif
.
Już lepiej sprzedaj tę kartę na allegro i uzbieraj ile ci tam potrzeba i kup sobie gf6200. Podkręcanie tej karty to strata czasu. Pozdro!!

Dark Shadows

Active Member
Według mnie Jay_Kay możesz spróbować podkręcić kartę stopniowo tak jak radził ci Moozi i zobaczysz jak to będzie, bo może faktycznie coś to da. Jednak jak karta zacznie się przegrzewać to może być źle i wtedy chyba nie zostanie ci nic innego jak zakupić nową kartę.

Spróbuj tak jak ci napisałem. Najpierw podkręć a potem zobacz jak idzie.

Powodzenia w podkręcaniu karty.
laugh.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom