Ostre Granie

Garrick

Member
Siema wszystkim :) Drogą wstępu jest to mój pierwszy post na tym zacnym forum :D (mała wazelinka na początek musi być no co) w którym chciałbym Was zapoznać, (chociaż możę część z was już o nich słyszała, mam taką nadzieję przynajmniej :) ) z zespołem o widzięcznej nazwie System of a down. Zespół grający można by powiedzieć alternatywny metal to niesamowita mieszanka świetnych tekstów,genialnego wokalu i bardo oryginalnych pomysłów. Zainteresowanych odsyłam do bardzo dobraj stronki http://www.soad.fan.pl// Jeśi i Wy znacie jakieś kapele, które Waszym zdaniem mogą sie podobać to piszcie o nich :) Pozdro

doctor

Wariat
Weteran
QUOTE(Garrick @ 20-09-2006, 21:15) [snapback]124590[/snapback]

Siema wszystkim :) Drogą wstępu jest to mój pierwszy post na tym zacnym forum :D (mała wazelinka na początek musi być no co)

:D :p :lol: :lol: :p :D
w którym chciałbym Was zapoznać, (chociaż możę część z was już o nich słyszała, mam taką nadzieję przynajmniej :) ) z zespołem o widzięcznej nazwie System of a down.

No ja slyszalem nie wiem jak reszta :p
Zespół grający można by powiedzieć alternatywny metal to niesamowita mieszanka świetnych tekstów,genialnego wokalu i bardo oryginalnych pomysłów.

czy to aby zwykly user ? :D chlopaki mamy profesora na forum :D
Zainteresowanych odsyłam do bardzo dobraj stronki http://www.soad.fan.pl// Jeśi i Wy znacie jakieś kapele, które Waszym zdaniem mogą sie podobać to piszcie o nich :) Pozdro

co do tej reklamy to ladnie zostala wkomponowana w reszte tekstu wiec gratulacje lapiesz o co chodzi :)

generalnie sprawa wyglada tak... nie slucham tzw. SOAD i jak narazie nie zamierzam... poprawka :D "nie bede zamiarzal" lecz mam kumpla ktory mozna powiedziec ostatnio zostal pochloniety przez taka muzyke...
no coz jesli mu sie podoba to luzzz :D ciagle nastepuje podspiewywanie tekstow dla mnie conajmniej niezrozumialych no coz widocznie tego nie idzie zrozumiec jesli sie w tym nie siedzi :) :rolleyes:

druga sprawa jest to ze witam cie na forum (nowym) G.Up'ie
Mam nadzieje ze szybko sie tutaj zadomowisz i sciagniesz nowych userow :)

Pozdro

szczurek

Menda serowa
Weteran
SOAD ?? Jasne że znam :) Jeśli słucham muzyki to ich kawałki dominują. Jest w nich wszystko co powinno być w muzyce - od wspaniałych tekstów po boskie brzmienie i świetne pomysły.
Polecam kazdemu kto tego jeszcze nie slyszał a szuka jakiegos nowego brzmienia :)

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
QUOTE(szczurek @ 22-09-2006, 11:24) [snapback]124596[/snapback]

SOAD ?? Jasne że znam :) Jeśli słucham muzyki to ich kawałki dominują. Jest w nich wszystko co powinno być w muzyce - od wspaniałych tekstów po boskie brzmienie i świetne pomysły.
Polecam kazdemu kto tego jeszcze nie slyszał a szuka jakiegos nowego brzmienia :)

Dokładnie.
SOAD to jeden z nielicznych który tak mnie pochłonął. W zasadzie wszystkie kawałki mi się podobają (no może z małymi wyjątkami). Genialny zespół, cóż mogę więcej rzec? Nie ma dnia bym go nie słuchał. Nie będę wypisywał ulubionych kawałków bo lista była by bardzo długa. Warto też zobaczyć teledyski ; D

Szczerze polecam.

Oczywiście znam wiele innych kapel, ale czy są warte polecenia? Cóż kwestia gustu.

Grour

Member
Taa... słuchałem trochę SOAD kiedyś, fajny zespół, tylko jedna rzecz mi się w nim nie podoba - głos wokalisty. Ale wiecie, to kwestia gustu.

Jest wiele zespołów które moim zdaniem są warte uwagi, np. Metallica, Disturbed, Nickelback, In Flames, Papa Roach, Evanescence... i wiele wiele innych :p Jak chcecie pogadać o takiej muzyce, to wbijajcie na GG :)

Cisu

Member
SOAD to dla mnie genialny zespół :p Uwielbiam ich kwałki. Moim ulubionym członkiem zespołu jest nie kto inny, jak Daron Malakian :D:D, który naprawdę wymiata na gitarze :D. Oczywiście też polecam ten zespół :). Co do posta Grour'a to powiem, że też kiedyś nie podobał mi się wokal, ale po dłuższym wsłuchaniu się doszedłem do wniosku, że to najlepszy wokal, jaki słyszałem B). Ogólnie IMO SOAD miażdży :D.

BTW, stronka w porządku :).

zaitsev

Member
Jest to chyba jeden z bardzo malej ilosci zespolow ktory ma pare dobrych kawalkow z metalu i metalo podobnych zespolow. Bo ogolnie nie lubie tego rodzaju muzyki i pozatym sa wporzadku bo graja taka muzyke ale nie sa wcale "brudasami" jak zazwyczaj to bywa :)

KaTaA

New Member
Tak, S.O.A.D. to świetny zespół, na początku nie przepadałem za nim - całkiem niedawno mi się spodobał. Jest taki metalowo - rockowo - ...psychiczną kapelą. Najlepszy jest gitarzysta bo niegupio gra na gitarze, ale ten co śpiewa Hypnotize :p

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Jak można Darona lubić... Koleś jest najsłabszym elementem zespołu... Na ironie sporo im pisze... Ale jak dla mnie filarem i podstawą SoaD'u jest Serj Tankian, człowiek o genialnym głosie. Podobno ma wydać solową płytę, na co liczę. Żeby przekonać się, że koleś dobrze radzi sobie bez reszty zespołu, wystarczy posłuchać choćby "Enter the Chicken" Buckethead'a, gdzie w kilku kawałkach śpiewa. Jest też genialny.
A wracając do Darona. Jeszcze jego wokal... też porażka... Choć, trzeba przyznać, na drodze wyjątku, "She's like heroin" całkiem mu wyszło... reszta, masakra...

Garrick

Member
Widze, ze kilka osob kuma czym Soad jest bo w moim otoczeniu jeszcze niedawno nie wiele osob kojarzylo ta kapele, ale powoli zaczyna sie to zmieniac. A co do watku Darona... Hmmm koles wg mnie jest conajmniej dziwny, ale mysle ze da sie go lubic :) Teraz Daron udziela sie wokalnie znacznie czesciej niz na poprzednich plytkach i wg mnie najnowszy Hypnotize jest juz zdecydowanie slabszy niz genialne Toxicity. Mozna by powiedziec ze im wiecej Darona tym kawalki slabsze :D :D Ale trza przyznac ze na gitarze Malakian wymiata jak malo kto. Moim ulubionym czlonkiem zespolu tak jak Gothiego jest Serj. Mysle ze bez niego ten zespol stracilby duzo na wartosci, ale mimo wszystko kazdy wnosi do tam cos innego i to jest niesamowita mieszanka :)

Do góry Bottom