Hadler
Member
Ostatnio mi się nudziło więc napisałem coś takiego:
ELFY: Jest to rasa, która włada lasami wokół drzewa Eldoru, które rośnie w tym kraju od niepamiętnych czasów. Elfy żyją w zgodzie z naturą i zwierzętami. Znają doskonale magię natury oraz częściowo magię życia. Dzięki ich niesamowitej zręczności doskonale władają łukami oraz bardzo dobrze radzą sobie z jednoręcznymi mieczami. Są świetnymi jeźdźcami, jednakże, ich kawaleria jest słabo opancerzona. Ich przywódcą jest Haler, stary elf, który jest na tym świecie od bardzo dawna.
KRASNOLUDY: Jest to rasa, która żyje w twierdzy Molok i ma niewielkie obozy nieopodal jej. Są świetnymi rzemieślnikami i górnikami, dzięki czemu tworzą doskonałe zbroje, które są wzmacniane rzadkimi minerałami z kopalni. Ich żołnierze doskonale władają toporami i młotami bojowymi, niestety w ogóle nie znają się na magii. Jako broń dystansową wykorzystują małe topory, które mogą mocno zranić przeciwników, niestety kiepsko celują. Ich kawaleria to wozy ciągnięte przez konie. Ich przywódcą jest krasnolud Goldan, jest synem byłego króla, który zmarł niedawno, jest młody, ale jego ojciec od młodego uczył go jak zarządzać państwem.
ORKOWIE: Ta rasa od niepamiętnych czasów toczy wojnę z ludźmi. Są niezwykle wysocy i silni. Potrafią trzymać bronie ciężkie w jednej ręce. Ich piechota jest na równi z piechotą krasnoludzką, a nawet lepsza, a ich kusznicy trochę słabsi niż kusznicy ludzi. Ich kawaleria jest nieliczna, mimo to, chyba najlepiej sprawuje się w boju, ponieważ orkowie ujeżdżają nosorożce. Orkowi szamani posługują się magią ciemności (potocznie zwaną nekromancją). Ich przywódcą jest Kostar, był niegdyś generałem armii królewskiej, jednakże po śmierci króla, przejął jego funkcję.
Wiem, ze to mało, ale miałem jakąś dziwną chętkę na napisanie książki xd (to miał być opis ras jakie w niej będą), ale jak skończyłem pisać jakąś fabułę i wydarzenia to od razu mi sie odechciało
OPISY RAS Z KSIĄŻEK I GIER FANTASY
LUDZIE: Jest to rasa, która włada największą częścią kraju Noran. Mają bardzo dobrą kawalerię i tworzą najlepsze machiny oblężnicze, jednakże piechota oraz kusznicy pozostawiają wiele do życzenia. Dobrze umieją posługiwać się na magią życia. Chociaż nie mają siły krasnoludów, ani zręczności elfów, to ich król Angar jest najlepszym strategiem w kraju, dzięki czemu ludzie władają największą jego częśią.ELFY: Jest to rasa, która włada lasami wokół drzewa Eldoru, które rośnie w tym kraju od niepamiętnych czasów. Elfy żyją w zgodzie z naturą i zwierzętami. Znają doskonale magię natury oraz częściowo magię życia. Dzięki ich niesamowitej zręczności doskonale władają łukami oraz bardzo dobrze radzą sobie z jednoręcznymi mieczami. Są świetnymi jeźdźcami, jednakże, ich kawaleria jest słabo opancerzona. Ich przywódcą jest Haler, stary elf, który jest na tym świecie od bardzo dawna.
KRASNOLUDY: Jest to rasa, która żyje w twierdzy Molok i ma niewielkie obozy nieopodal jej. Są świetnymi rzemieślnikami i górnikami, dzięki czemu tworzą doskonałe zbroje, które są wzmacniane rzadkimi minerałami z kopalni. Ich żołnierze doskonale władają toporami i młotami bojowymi, niestety w ogóle nie znają się na magii. Jako broń dystansową wykorzystują małe topory, które mogą mocno zranić przeciwników, niestety kiepsko celują. Ich kawaleria to wozy ciągnięte przez konie. Ich przywódcą jest krasnolud Goldan, jest synem byłego króla, który zmarł niedawno, jest młody, ale jego ojciec od młodego uczył go jak zarządzać państwem.
ORKOWIE: Ta rasa od niepamiętnych czasów toczy wojnę z ludźmi. Są niezwykle wysocy i silni. Potrafią trzymać bronie ciężkie w jednej ręce. Ich piechota jest na równi z piechotą krasnoludzką, a nawet lepsza, a ich kusznicy trochę słabsi niż kusznicy ludzi. Ich kawaleria jest nieliczna, mimo to, chyba najlepiej sprawuje się w boju, ponieważ orkowie ujeżdżają nosorożce. Orkowi szamani posługują się magią ciemności (potocznie zwaną nekromancją). Ich przywódcą jest Kostar, był niegdyś generałem armii królewskiej, jednakże po śmierci króla, przejął jego funkcję.
Wiem, ze to mało, ale miałem jakąś dziwną chętkę na napisanie książki xd (to miał być opis ras jakie w niej będą), ale jak skończyłem pisać jakąś fabułę i wydarzenia to od razu mi sie odechciało