Ognisty Miecz Jak Zdobyc /?

Status
Zamknięty.

krystian123

Member
Mam pewnie problem . Dowiedzialem sie ze ognisty miecz na 100% mozna kupic u Kliffa (Reddock )buntownicy po przyprowadzeniu go tam. Ja mam taki problem mam patch 1.6 i tam tej broni poprostu nie ma ! Czy aby napewno jest u niego ta bron czy mozna u kogos ja wogule kupic ? Albo jakas bron na 185-200 sily i mistrzostwo wladaniu bronia?

kilek13

Member
Mialem ten sam klopot. Jak pierwszy raz gralem w G3 kupilem ten miecz wlasnie u Kliffa z reddock, mialem wtedy patcha 1.12,
ale jak dobrze pamietam mozna go bylo kupic tez u Kowala z Gothy(po tym jak zabijemy juz wszystkich ozywiencow).
Teraz mam patcha 1.6 i nie mial tej broni ani Kliff, ani Kowal z Gothy. Wiec nie wiem czy to bug, czy patch 1.6 usunal ta bron.

czlapek14

Member
Ognistego można kupić od więkrzości kowali w Myrtanie, np u tego w Okarze. Możesz se jeszcze wykuć półtoraręczny, ja zawsze tak robię i jest git. Półtoraręczny jest lepszy od ognistego jak coś. W Cape Dun możesz jeszcze wygrać na arenie szerokiego, też jest nie zły. I radze ci się wyuczyć ostrzenia bo to podnosi obrażenia wszystkich broni siecznych o 10, oczywiście po naostrzeniu ich.

krystian123

Member
CYTAT
u Kowala z Gothy(po tym jak zabijemy juz wszystkich ozywiencow)

Ja wlasnie jestem w Monterze i podazam droga buntownikow. Jestem prawie gotowy do oswobodzenia montery. A co do tych ozywiencow to dam tam teraz rade,bez zadnej misji ?
Ile kowalstwa trzeba miec zeby wyuczyć sie ostrzenia? ja mam chyba 15. Ja sporo dawalem w alchemie mam chyba 55-60 i w prastara wiedze mam 20-25.I do tej prastarej wiedzy chcialbym sie spytac gdy kliknelem "L" dokumenty i jakas tam zakladke wzielem o prastarej wiedzy i jest tam wytworzenie miecza ognistego ze potrzeba albo 20 albo 40 prastarej wiedzy i 60 manny.Jak z tymjest?

GOFER152

Member
Są zwoje i czar Przywołanie ognistego miecza , a to są parametry jakie musisz spełnić by ten miecz przywołać ze zwoju lub by moc się nauczyć tego czaru .

kilek13

Member
CYTAT(NoNameMan @ 05-03-2009, 14:55) index.php?act=findpost&pid=215877
Ja wlasnie jestem w Monterze i podazam droga buntownikow. Jestem prawie gotowy do oswobodzenia montery. A co do tych ozywiencow to dam tam teraz rade,bez zadnej misji ?
Ile kowalstwa trzeba miec zeby wyuczyć sie ostrzenia? ja mam chyba 15. Ja sporo dawalem w alchemie mam chyba 55-60 i w prastara wiedze mam 20-25.I do tej prastarej wiedzy chcialbym sie spytac gdy kliknelem "L" dokumenty i jakas tam zakladke wzielem o prastarej wiedzy i jest tam wytworzenie miecza ognistego ze potrzeba albo 20 albo 40 prastarej wiedzy i 60 manny.Jak z tymjest?

Jesli chcesz mozesz juz powybijac wszystkich tych ozywiencow z gothy, ale na wszelki wypadek lepiej wziasc ze soba Gorna, ktory jest wieziony przez orkow obok Gothy.
A co do ognistego miecza to tak jak napisal czlapek14 lepiej nauczyc sie wykuwania mieczy i wykuc "Miecz Poltorareczny"
Normalnie ma 90 obrazen, jesli go wykujesz sam ma juz 100obrazen a jesli go jeszcze potem zaostrzysz ma juz 110obrazen :)

krystian123

Member
ja mam z 3 miecze poltorareczne ale zuzyte czyli bede musial naczyc sie ... ?

Karpielek

VIP
VIP
Pragnę zaznaczyć, że aby wykuć półtoraręczny miecz, trzeba posiadać wiedzę "Kowal", a ty już takową posiadasz jak zacząłeś grę. Musisz tylko kupić przepis, znaleźć składniki i na kowadło. Pamiętaj o młocie ;)

bimber12345

Member
Chcę zaznaczyć, że przedmioty , które można kupic u kowali są generowane losowo. Jak ktoś nie rozumie t inaczej to powiem : Że raz był miecz u Kliffa to nieznaczy, że zawsze tam będzie !

Bury_Zenek

Rycerz Wody
jak jest temat o ognistym mieczu to ja mam takie pytanko: czy jak walczę ognistym mieczem to jak kogoś powalę to go nie trzeba dobijać tak jak było z urizielem czy to jest tak jak ze zwykłym mieczem?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Normalnie odbijasz, jeśli walczysz z przeciwnikiem nie podświetlonym na czerwono. Gdy jego imię jest na czerwono, zabijasz bez dobijania każdym mieczem.

kilek13

Member
Teraz mam juz 100% pewnosci ze grajac z patchem 1.6 nie mozna kupic ognistego miecza u Kliffa.
Przed chwila zaczalem gre od nowa na patchu 1.6, przyprowadzilem Kliffa do Javiera i powiedzialem zeby pokaz mi towary i nie bylo ognistego miecza...
Potem usunalem gre i znow zainstalowalem tym razem tylko z patchem 1.12. Wykonalem misje z przyprowadzeniem Kliffa do Reddock po czym popatrzylem na jego bronie. Byl tam ognisty miecz :)

Droner

Member
Ja mam inną teorię, tak jak ktoś wcześniej powiedział, bronie są generowane losowo u handlarzy. Z tego co pamiętam u kowala w Ardeii (nawet na patchu 1.6) za którymś tam zapisem dokopałem się do ognistego miecza. Jeśli za pierwszym razem nie będzie go na stanie, to zapisz tuż pod kowalem i wczytaj grę, za każdym wczytaniem sprawdzaj czy takowy ognisty scyzor jest w posiadaniu.
Osobiscie radzę, ci go nie kupować, lepiej troche poćwicz i kup półtoraręczny ale to twój wybór.

cord7

Member
Przeczytajcie to co zmienia path 1.6 a dowiecie sie że tam pisze że usunięto ognisty miecz a na domiar złego w pathu 1.7 tez go nie będzie :/

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ognisty miecz można kupić prawie u każdego kowala i handlarza bronią.Ja nie miałem żadnych problemów z odbiciem Gothy z rąk ożywieńców.Większość sam zabiłem a resztą zajął się Gorn;)Chociaż często musiałem mu pomagać bo sobie chłopak nie radził:)Ostrzenie broni jest przydatne.Potrzeba na to chyba 15 punktów kowalstwa.

pete112

New Member
nie chciało mi sie czytać postów ale dam rade
- ognisty miecz kupisz od kogoś w Redock ale nie będzie to Kliff tylko ktoś kto tam handluje
- miecz półtoraręczny osobiście używam a sam wykułem
(+10 obr. za wykucie)
(+10 obr. jak sie naostrzy)
(10+ obr. pobłogosławione)
razem 120 obr. (mam takie 2)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom