[ogólnie] Napisy.org Zamknięte!

Lares_

Paladyn Wody
CYTAT
wczoraj ogląałęm wiadomości to aż mnie zatkało. 6 ludzi poszło za kratki... sory ale nie do końca rozumiem za co??

Przecież te teksty są własnością portalu i h*j pały to obchodzi... aż myslałem że pierdo*ne w telewizor, za te głupoty co gadali... ah żebym ja dorwał tych policjantów to by sieczka z nich została. Nie ma co ukrywać - najlepszy portal. Zawsze z niego ciągnęłęm napisy. Nie wiem czy śmiać się czy płakać.

Raczej wyprać dresik :)
Dokładnie. Było to posunięcie całkowicie strategiczne ;p Brak napisów= debile, którzy nie znają Angielskiego ;p nie obejrzą filmu ;p

Blade sądze że, jeżeli trafił bys na młodych Policjantów po 1000 kursów samobrony i obezwładniania to z Ciebie by sieczka została :)
Zresztą, Piractwo powinno być tępione.
A na miejsce tego serwisu powstanie 10 nowych ;p więc, mała strata dla Polskich piratów :)

btw. chciało by się wam narażać życie za 1200 złotych ? :)
Chyba nie.
Mam, nadzieje że w Ostródzie będzie dużo Policji, bo z tego co pisał L_B przy takich imprezach kręci się dużo skinów, dresów ;p

bredpl

Member
Głupio że zamkneli tą sronkę. Chociaż że żadko ogladam filmy to jednak czasami się to przydaje. Policja powina łapać takich, ale bez przesady, powina raczej łapać jakiś przestępców lub złodziei a nie. Chociaż fakt że będzie mniej filmów ściąganych i mniejsze piractwo ale to mało zmieni. Zawsze powstaną nowe a piractwo dalej będzie. Policja łapiąc tych 6 ludzi nic nie zmieni, przez chwile może piractwo ustanie częściowo ale po kilku dniach znowu będzie tak samo. :D ;) B)

Pozdrawiam :D ;)

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
CYTAT
Raczej wyprać dresik :)
Dokładnie. Było to posunięcie całkowicie strategiczne ;p Brak napisów= debile, którzy nie znają Angielskiego ;p nie obejrzą filmu ;p

Blade sądze że, jeżeli trafił bys na młodych Policjantów po 1000 kursów samobrony i obezwładniania to z Ciebie by sieczka została :)
A na miejsce tego serwisu powstanie 10 nowych ;p więc, mała strata dla Polskich piratów :)

btw. chciało by się wam narażać życie za 1200 złotych ? :)
Chyba nie.
Mam, nadzieje że w Ostródzie będzie dużo Policji, bo z tego co pisał L_B przy takich imprezach kręci się dużo skinów, dresów ;p

sorki... trochę mnie poniosło. Nie ma co ukrywać że to był kozacki portal ;) I jest czego żałować. co do tego że nie znam angielskiego to mnie trochę rozmieszyło... chociażby 2 razy przeszedłem Gothica 3 angielskiego, i czytałem kupe angielskich książek... ;) nie bierz mnie za idiotę bo właśnie obraziłeś mój poziom IQ. ;) Zanim oskarżysz mnie o coś to się zastanów co najmniej 10 min.

CYTAT

Jeżeli masz tyle kasy żeby iść do marketu i kupić film czy gre to śmiało... ja tyle nie mam i licz się z tym że nie każdy jest taki "bogaty". Zresztą tak jak mówiłem tworzenie napisów na własne potrzeby nie jest piractwem, dlatego nie rozumiem działań policji.

btw. przykro mi ale dresów nie noszę od 5 roku życia <_<

Lares_

Paladyn Wody
nie mówiłem o tobie jeśli chodzi o znajomość ENG. :)
Mówie, ogólnie. btw. jeżeli znasz angielski to po co Ci napisy ? :)

Tu nie chodzi o to czy mam czy nie mam hajsu :)
Chodzi o fakt.
Chyba ty nie chciałbyś być okradany prawda ?
Tak samo artyści.
Zresztą, jak się nie ma kasy to się nie kupuje proste? :)
btw. Płyty średnio kosztują po 30 złotych więć oszczędzając ze dwa tygodnie albo, chociaż roznosząc ulotki bez problemu na taką płyte zarobisz :)

"dresy" skojarzyły mi się z twoją bądź co bądź ale "prostacką" i agresywną wypowiedzią ;p
Tworzenie napisów na własne potrzeby :)
Ale te napisy tworzyło duuużo ludzi i udostępniało je w necie.
A wiadomo że, napisy są ściągane do pirackich filmów ;p
Pzdr.

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
wiadomo... napisy pośredniczą piractwu, ale same w sobie nie są nielegalne. Dlatego nadal nie rozumiem czemu napisy są pirackie ;) To że ludzie udostępniają (za darmo) swoją twórczość (napisy do filmów) to chyba nie jest złe ;) to hobby, pasja i dobra wola ludzi którzy to tworzą, bo zazwyczaj większość ludzi bierze za wszystko kase. Najbardziej rozśmieszył mnie komentarz w wiadomościach: "napisy.org biorą pieniądze, za to co robią. Na przykład za banery reklamowe" Ten tek jest żenujący. Przecież to sprawa serwisu, a ci którzy dali swoją reklame są za to odpowiedzialni. eh... ta Polska mentalność... i ta telewizja publiczna.

Jeżeli chodzi o okradanie artystów to jest zupełnie normalne. Ja gdy chcę posłuchać nowych płyt (których wychodzi całe mnóstwo) to bym zbankrutował po tygodniu. Co innego anglik któremu nie opłaca się czakać, i ściągać z neta. On idzie do sklepu i ma wszystko centralnie w dupie. Osobiście wolę się "pomęczyć" i sobie ściągnąć ;) @Lares_ nie wierzę, że wszystko robisz legalni ;) dlatego nie mów że piractwo powinno się tępić, bo to śmieszne. Tak może mówić nadęty człowiek z manią wyższości... który dzieli ludzi na grupy społeczne, a z takimi nie chcę mieć nic wspólnego. Mam nadzieje że ty taki nie jesteś :)

Pozdrówka

Lares_

Paladyn Wody
przestępstwo to przestępstwo i tyle.
Według prawa powinno być karalne ;p

A z tym dzieleniem ludzi na grupy społeczne to wogole nie zrozumiałem xD
Weź mi to przetłumacz ;p

hmm każdy ściąga ;p nie ma gadania że nie.
Ale to złodziejstwo ;p

ejj dlaczego tępienie przestępstwa jest śmieszne ?

Gothi

Pain Donkey
Weteran
http://kinomania.org/

CYTAT
Jednocześnie informujemy, że żadnej z zatrzymanych przez policję osób nie postawiono zarzutów. Akcja funkcjonariuszy powstała z inicjatywy FOTA a dokładnie z wniesionego przez nią pisma z powództwa cywilnego. O decyzji odnośnie otwarcia naszego serwisu, poinformujemy w najbliższym możliwym czasie.

Hm? =]

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
wlasnie o tym mówię. Właściwie to nie do końca rozumiałem za co mają być karani ;) Także wszystko jest ok.

Do laresa:
CYTAT
ejj dlaczego tępienie przestępstwa jest śmieszne ?

Samo w sobie tępienie przestępstwa nie jest śmieszne, ale śmieszne jest to że mówi to "przestępca" :p

CYTAT
A z tym dzieleniem ludzi na grupy społeczne to wogole nie zrozumiałem xD
Weź mi to przetłumacz ;p

wytłumacze... może trochę prostacko, ale mam nadzieje że zrozumiesz. Przetłómacz to sobie na swój sposób.

Wiadomym jest że człowiek bogatszy może pozwolić sobie na legalne oprogramowanie. W przeciwięstwie do człowieka ze wsi, który hajsu nie ma. Zazwyczaj tym człowiekiem jest dany "artysta" (choć niekoniecznie i w mniejszości), który stworzył dany program. Ten artysta chcę pieniądze za to co robi i to jest normalne. Dostaję pieniądze od bogatych ludzi, ale nie powinien ścigać tych co kasy nie mają, a korzystają z jego programu. Przecież jemu i tak rybka, bo kasy nie dostatnie, a taki zwyczajny człowiek może żyć prawie równo jak bogaty. Dlaczego prawie... dlatego że to co robi jest nielegalne i to są właśnie warstwy społeczne - biedak i bogacz.

Lares_

Paladyn Wody
to bogaci mają płacić za wszystko a biedni to mieć za darmo ? :p
haha.
To był by dopiero podział społeczny...

no i co że jestem hipokrytą ? xD
od dwóch miesięcy nie ściągnalem nic z neta :pPPP
ha ha ha ^^
i w sumie to nie mam zamiaru ;p

btw. bogaty nie jestem. Można powiedzieć że moja rodzina żyje na poziomie klasy średniej. Czyli tak jak więkoszość forumowiczów.
Ale, raz na jakiś czas te 30 złotych na płyte to chyba ogromny wydatek nie jest prawda ? :)

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
CYTAT
to bogaci mają płacić za wszystko a biedni to mieć za darmo ?

może to i śmieszne... ale jest to jeden z lepszych sposobów wyrównania poziomu i nie mówię że ty jesteś bogaty ;) (bo nie wiem)
No dobra, trochę sobie poofftopywaliśmy... czas wracać do tematu o serwisie napisy.org ;) Muszę przyznać że to ciekawa dyskusja proponowałbym zrobić oddzielny temat o piractwie....

Lares_

Paladyn Wody
no ale w sumie jakakolwiek dyskusja się rozwineła xD
Blade nie chcemy w Polsce Komuny ;p
bo z założenia socjalizmu każdy ma być równy ;p

No i bardzo dobrze, żę im nie postawili zarzutów ;p

a jakiś temat na który, można podyskutować można by stworzyc :pP

A to se offtopne :p

CYTAT
Wiadomym jest że człowiek bogatszy może pozwolić sobie na legalne oprogramowanie. W przeciwięstwie do człowieka ze wsi, który hajsu nie ma. Zazwyczaj tym człowiekiem jest dany "artysta" (choć niekoniecznie i w mniejszości), który stworzył dany program. Ten artysta chcę pieniądze za to co robi i to jest normalne. Dostaję pieniądze od bogatych ludzi, ale nie powinien ścigać tych co kasy nie mają, a korzystają z jego programu. Przecież jemu i tak rybka, bo kasy nie dostatnie, a taki zwyczajny człowiek może żyć prawie równo jak bogaty. Dlaczego prawie... dlatego że to co robi jest nielegalne i to są właśnie warstwy społeczne - biedak i bogacz.

Chodzi o to, że we wszystkim pazernośc ludzi nie ma granic... no bo wyprodukowanie programu np. wyniesie 50 tys zł... dochód z odpisaniem wszystkich swiadczeń wyjdzie tak np. 500 tys... i tu mi się w głowie nie mieści jak można mówic o "stratach" w wyniku kopiowania/piracenia no bo... producent i jego pracownicy zarobią i to nie tak mało... a ktoś kogo nie stac a np. potrzebuje programu do obróbki zdjęc bo się tym interesuje(choby taki Adobe Photoshop cs3...)i kopiuje... i jak tu można powiedziec, że producent "stracił"? ...on nie wyprodukował czegoś na co musiał wyłożyc na koszt materiałów(zapłacił, fakt ale stworzył 1 programu który pozniej wypuszcza na rynek)... poprostu kotś bierze i kopiuje... nie "kradnie" czegoś co do wyprodukowania potrzeba było włożyc pieniądze(np. kradnąc samochód producentowi kradniesz już rzeczywistą "wartoś") dla mnie istota takiego myślenia jest poroniona o_O...

K koniec OTowania :p

W moich oczach policja się zwyczajnie ośmieszyła... bo jaki jest sens łapac kogos bez podstaw prawnych pozwalających go skazac...

Geezer

Member
Lares, troche ci sie pokićkało, bo w Polsce płyty zagraniczne kosztują około 70 złotych. Te popularniejsze zespoły, lepsze marki wydają płyty za nawet 80 złotych 0_o sory ziom, ale mi ta kasa sie przyda na np. słuchawki do mp3 albo do głośników. Jeżeli mogę mieć takową płytę w 30 minut to się nie waham. Nie jestem bogaty, więc muszę sobie radzić :p

halek

Member
CYTAT
poprostu kotś bierze i kopiuje... nie "kradnie" czegoś co do wyprodukowania potrzeba było włożyc pieniądze(np. kradnąc samochód producentowi kradniesz już rzeczywistą "wartoś"

Niby tak, ale jednak jeśli się nabywa komercyjny program nie płacąc za niego to jest to kradzież. Producent wyrzuca kasę na produkcję ORYGINALNYCH płyt, opakowań, dodatków itp., które to płyty leżą później na półkach sklepowych bo ktoś sobie skopiował za darmo. Jak dla mnie są to straty i jest to kradzież ;]. To tak z bardziej obiektywnego (chyba?) punktu widzenia. Mówienie, że piracenie to nie kradzież, jest naszą próbą usprawiedliwienia się moim zdaniem :p.

Megarion

El Presidente
Malutki offtopic:
Wg. mnie jest to najwyżej złamanie prawa, ew. jakiś nowy rodzaj kradzieży, który nie jest jednak na równi z gwizdnięciem auta. Może mam skrzywione rozumowanie, ale jeżeli ktoś ukradnie pralkę - to jej były właściciel nie może jej już użyć. Natomiast przy kopiowaniu programów właściciel nadal może sprzedawać i rozporządzać swoją własnością.

Co ciekawe, ostatnio praktycznie wszystkie gry, z których korzystam to oryginały (choćby z gram.pl), a nawet OpenOffice'a sobie zainstalowałem ;]

dankan

Member
szkoda gadać ten kraj po prosu chry!!!!! :angry:

nie rozumiem w czym problem, panowie znali dobrze język i tłumaczyli je innym i to za darmo!, niekoniecznie musieli robić to z piratów, pozatym gdy ktoś kupi film za granica, napewno chcialby mieć do nań darmowe tłumaczenie :rolleyes:
pozatym sami tłumaczyli filmy i nie kopiowali ich integralnej zawartości!!!!

SMIECHU WARTE niech sie lepiej gliny łapią morderców, gwałcicieli i recydywistów, a nie poprawiaja sopbie statystyki kosztem ludzi którzy nie krzywdzą w znaczący sposób społeczności hm.. naszego wspaniałego kraju ( aż śmiech bierze )
żenuła

cesc

Member
Chociaż napis.org zamnkeli już dawno, to się wypowiem.

Bardzo szkoda mi tego serwisu ; ( No, ale sami wiecie, że w naszym kraju zamykają jedynie osoby mało szkodliwe...heh.

No ale pozostał nam jeszcze serwsis napisy.info :) i google.pl :pP

Ale żeś się rozpisał.. ho ho - Glifion

Roter

New Member
Yeah, oczywiście. Oni pewnie wszyscy są na usługach Kononowicza i chcą sprawić by nie było niczego :). Raczej nie płaczeza tym serwisem, tym bardziej że jeśli potrzebne mi są jakieś napisy wystarczy wpaść na jakieś warezowe forum, a ponadto, raczej rzadko zasysam filmy z internetu czy kupuje filmy piracke (nie jestem jakims maniakiem, chodzi o to, że ogólnie rzadko coś oglądam). Co nie znaczy że kiedy on jeszcze istniał, takie poszukiwanie napisów do jakiegoś filmu było znacznie łatwiejsze

PS:

CYTAT
No ale pozostał nam jeszcze serwsis napisy.info i google.pl P

Na guglach raczejdużo nie znajdziesz ;]. A może to ja nie umiem szukać.

Do góry Bottom