Ja już anime oglądam od jakiegoś czasu i z tego co widziałem polecałbym:
Elfen lied - miejscami bardzo brutalne lecz jest to świetne anime (ma 25 epizodów)
QUOTE W niedalekiej przyszlosci naukowcy stworzyli istoty nazwane "Dicloniusami", sa to istoty obdarzone w poterzna bron... Sa nastepnym szczeblem ewolucji czlowieka, jednak czy te istoty beda posluszne swoim stworcom? Mroczna historia, opowiada o ucieczce jednej z tych istot z centrum badawczego ktora zostawia za soba kupe trupow. Czemu uciekla? Gdzie sie kieruje? Kim jest? Sprawdzcie sami...
gundam wing - anime o robotach (jest równierz gundam seed lecz uwarzam że to gundam wing w gorszej wersji)
Hellsing - świetne anime o wampirach
Bleach - 62 epizody to troche dużo lecz po obejrzeniu kilku odcinków ciężko doczekać się na następne
QUOTE Głównym bohaterem serii jest 15-letni chłopiec, Kurosaki Ichigo, gimnazjalista o pomarańczowych włosach. Mogłoby się wydawać, że nie różni się niczym od innych ludzi, ale jednak umiejętność, którą posiada, sprawia, że widzi więcej niż inni. Mianowicie posiada zdolność widzenia duchów. Pewnego dnia jego życie zmienia się diametralnie. Tegoż to dnia w jego domu pojawia się tajemnicza nieznajoma odziana w czarną szatę z pięknym mieczem przywiązanym do pasa. Owa dziewczyna nazywała się Kuchiki Rukia i była Shinigami (Bóstwo Śmierci - osoba zwalczająca złe duchy). Podążała ona za energią duchową Hollow'a, który właśnie owej nocy zaatakował rodzinę głównego bohatera. Okazało się, że Hollow przybył właśnie po Ichigo, gdyż ten posiadał ogromną energie duchową. Rukia próbowała powstrzymać Złą Duszę, ale niestety nieskutecznie. Sytuacja zrobiła się na tyle poważna, iż trzeba było uciec się do ostateczności. Shinigami postanowiła przekazać swoją moc Ichigo, aby ten mógł walczyć z Pustym w równej walce. Po otrzymaniu mocy, miecz zwany Zanpakutou, przeszedł transformację, co ogromnie zaskoczyło Rukię- jeszcze nigdy nie widziała go tak potężnego i ogromnego. Wtedy to zrozumiała, że Ichigo nie jest zwykłym chłopcem. Tak oto rozpoczyna się przygoda Kurosakiego Ichigo jako Bóstwa Śmierci.
To są anime które najbardziej utkwiły mi w pamięci i bardzo je polecam wszystkim
QUOTE ...film nowej generacji Appleseed...
Ten cały Appleseed to jest porażka
ładny świat całkowicie psują postacie które wyglądają okropnie.
Najlepszy film jaki oglądałem to final fantasy 7 adwent children.
a tak przy okazji to dorzuce od siebie przydatne linki
Polskie napisy do anime
Stronka z anime