Odbijanie Montery

Status
Zamknięty.

nvidia123

New Member
Ja zacząłem nawalać w Marika to wszyscy patrzeli o walka ale gdy go dobiłem to wszyscy się na mnie rzucili i nikt - magazynier,niewolnicy - mi nie pomógł.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
pobierz najnowszego patcha 1,73 o ile pamietam ja go mam i tak mialem

a jak jzu ic nie pomoze to uzyj kodów na niesmiertelnosc i zdobadz to miasto

nvidia123

New Member
Z tego co wiem to podobno po instalacji patcha stare savy nie działają.Czy to prawda?

Ile on zajmuje?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
prawie 1 gb ten patch zajmuje cos okolo 860 mb

mi save działał lecz dopiero po 4 uruchomieniu B) u innych mogą się w ogóle ne załadować /nie działąć

nie ryzykuj jak jestes daleko

nvidia123

New Member
Nie chce grać od nowa, ale chcę zdobyć Monterę.Podaj mi jak odblokować konsolę i jaki jest kod na nieśmiertelność - potrzebuję tego tylko do podbicia Montery, normalnie nie będe używał bo gra traci sens.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Aktywacja kodów jest niezwykle prosta. W Gothicu 3 musisz edytować plik ge3.ini, który znajduje się w folderze z grą, w katalogu „Ini” (przykładowa ścieżka dostępu -> E:\Gothic 3\Ini\ge3.ini). Znajdź w tym pliku wers:

TestMode=false

i zamień go na:

TestMode=true

Wciskasz tyldę(~) i wpisujesz

źródło:gothic.up ;)

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
lub w oknie ekwipunku wpisujesz MARVIN a potem tylda ~ i wklepujesz god

nvidia123

New Member
Zrobiłem sposobem pierwszym.Zabiłem większość orków i najemników i po zabiciu któregoś tam z kolei pojawiła się ta zwycięska muzyka i zamiast pokazać się że zadanie wykonano: Odbij Monterę(lub coś w tym stylu) pokazywało się Doświadczenie + X chociaż już nie walczyłem.Nie mam też tego zadania jako wykonanego w Monterze, ale jakoś przeżyje.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
masz wykonane tlyko że większośc mieszkańców montery których nei zabiłeś uciekłą i dostajesz za nich punkty doświadczenia

jets ich tak dużo że nie pokazuje ci że montera została odbita :)

sprawdź w dzienniku i pochwal sie rolandowi że odbiles montere

nvidia123

New Member
W dzienniku nic na ten temat nie było, a rolandowi powiedziałem.

Problem rozwiązany.

Megrim

New Member
witam
też mam pytanie co do odbijania Montery
mianowicie czy ma to jakiś wpływ na grę jak padli wszyscy którzy pomagali w odbiciu Montery (np. Sanford) tzn stracony exp, kasa itp? bo mi cos odbijanie nie wychodzi, trwa strasznie dlugo (okolo 12h w grze) i wszyscy giną a tak troche głupio jak trupy leża w mieście ;) a mogłbym o odbic szybko z kodami gdyby tylko konsola sie włanczała ;/

pozdro i z góry thx za odp ;]

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Z tego co pamiętam to nie ma znaczenia wielkiego...przynajmniej do samego wyzwolenia;) Złoto i doświadczenie się traci bo po odbiciu i gadce z Sanfordem coś tam daje nam.Chyba eliksiry i coś jeszcze.Ale nawet jeśli zginie to po wybiciu orków i rozmowie z przywódcą Okary(zapomniałem imienia xD) zadanie będzie chyba wykonane i Buntownicy pojawią się w mieście.
A co do konsoli...czemu nie chce działać?na pewno dobrze zedytowałeś plik?Jeśli tak to wciskasz "~"?;p

Megrim

New Member
wciskam tylde (po kilka razy nawet z shiftem probuje), zedytowałem plik tak jak w instrukcjach (małe litery, bez odstepów) nawet myslalem tworzyc jakis tam folder w dacie ale go juz mam, marvinmarvin tez nic nie daje zadna konsola mi sie nie pojawia (kolega nawet sprawdzal czy porobilem wszystko i wyszlo ze powinno dzialac)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Hmm...grasz z jakimś patchem?Kuzyn miał podobną sytuację tyle że u niego konsola się włączała ale nie mógł z niej korzystać ;) Grał na patchu 1.4 z tego co pamiętam...w sumie to wątpię żeby to było to ale cóż...;p

Megrim

New Member
ja gram na wersji 1,7 moze to przez viste... ale to mozna tak gdybac w nieskonczonosc ;)

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
na viście musisz mieć najnowszego patcha (1,73) aby kody zadziałały :)

a co do odbijania montery jak nie będziesz mieć buga idź do okary ,do rolanda ,zagadaj do niego i on cie wspomoże 3 buntownikami do pomocy w odbiciu miasta albo po prostu zabij te krowy dla Mansona (chyba dobrze napisałem to ten buntownik obok farmy) on ci powie że hasło to "niech żyje okara" i powiesz to Sanfordowi a on cie wspomoże niewolnikami oraz buntownikami spoza miasta

Pzdr Szkelo

smakosz

New Member
montera jest miastem, ktore raczej trudno sie odbija. duzo jednostek wroga nie pomaga nam w zadaniu. lepiej zostawic to sobie na koncowa faze gry
pheeeee

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom