Nowi Mistrzowie, Nowe"miejsca Pracy"

Status
Zamknięty.

daria

Szejn
Weteran
Nasunęło mi sie pytanie....
Czy w Gothic 4 będą nowi mistrzowie, u których będziemy mogli pracować?? Jak uważacie?
Chcielibyście?
A jeśli tak, to ewentualnie jakie? :p

W moim przekonaniu twórcy Gothic 4 pomyślą także i o tym... W poprzednich częściach Gothic'a jest tych specjalizacji stanowczo za mało i wg mnie powinni dodać ich kilka, mam na myśli 3/4 albo i więcej, tylko że tu gra rolę także wielkość mapy, jeżeli planują ją zrobić dużo większą, to przydało by sie tych nowych specjalizacji także więcej niż tylko 3 lub 4 :p

Ucieszyłabym się, gdyby wprowadzili takie coś, żeby można było kuć zbroje, pancerze itd.... To jest nie tyle, co nowa profesja, ale rozwinięcie kowalstwa (chyba ^^, bo nie wiem czy to się do kowalstwa zalicza :p )

Moje inne propozycje to np.; Dowódca jakiejś jednostki np. Straży :p, kupiec, stolarz (G1 narobił mi smaku ^^)...

Albo jakby nasz bohater mógł zostać mistrzem - to by było... Byśmy wybrali jedną specjalizacje - uczyli się jej, robili jakieś testy (tak jak u Diego w G1) :p I gdy już będziemy za połową gry - zostać mistrzem i uczyć innych :D

Taka jest moja wizja na "prace" w Gothic 4 - bardzo bym się ucieszyła, gdyby chociaż 1 moja propozycja tam się ukazała :p

A Wy jak sądzicie?

Klimus

New Member
Mogłoby być tak jak w serii TESa. Czyli, rozbudowana alchemia (możliwość stworzenia mixu z DOWOLNEGO mieszania roślinek) no i przydałaby się możliwość większej swobody. Ale by było fajnie, jakby można było zostać przywódcą jakiejś organizacji, bo w Gothicu to nawet awansów nie ma ._. Z tym uczeniem innych to przesada, szkoda na to czasu i atłasu, po za tym co by to dało? Tylko byśmy se utrudnili drogę do zdobywania EXPa ;)

daria

Szejn
Weteran
Chodzi mi o taki sposób zarabiania :D Byłbyś mistrzem i uczył byś ludzi nowych, odpowiadających Twojej specjalizacji rzeczy za kasę, ofc :D Chodziło mi o takie coś, ale widocznie źle to przekazałam :p

Apokaliptus

New Member
Tak,to mogło by być niezłe,zarabiało by się na tym kasę i doświadczenie:p Gra stałaby się bardziej realistyczna i rozbudowana- co wymaga więcej myślenia :p

Wenzelzxc

Member
Chciałbym że by była możliwość nauczania akrobatyki takie zarabianie kasy na sztuczkach niezłego tricka z mieczem zawody w strzelaniu z kuszy,łuku do celu o to by było bardzo fajnie.Ale nauczania kogoś swoimi umiejętnościami też jest spoko i realne

Przemo101

New Member
Nauka kogoś innego to spoko pomysł mnie sie podoba ale ja to bym też chciał te konkursy bo to super pomysł a najbardziej bym chciał żeby arena była w każdym mieście :p i na niej zdobywać poziomy i kasę za wygrany pojedynek dostajesz kasę i możesz zabrać ekwipunek swego przeciwnika a przegrany traci wszystko :D

Karpielek

VIP
VIP
Mnie tam sie podobali mistrzowie z Gothic2. Gdy u nich pracowałem nie nudziłem sie za bardzo. Nie miałbym nic przeciwko gdyby w Gothic4 pojawiły sie nowe zawody, żeby mozna było zarabiać. No wiecie jakies takie typowe
np:. uczyć sie stolarki, budownictwa. W gothic3 był taki wkonstruktor łodzi. Fajny zawód :D Pracował by w jakims porcie i trzepał kaszane. Mogliby jeszcze coś wymyślić

Dzyl

El Principe
Mistrzowie,prace itp. w gothic 2 byly fajne.W G4 mogą zachować te same co w g2 i g3.Ale myśle że będą jakies nowe.Fajnie by było gdyby dodali prace drwala albo jakiegos stolarza,rybaka czy tam alchemika.
Skoro nasz nowy bohater podobno jest rybakiem,to mogłiby zrobić zawód rybaka xD Fajnie tak połowić sę rybki w gothicu ^^

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Łowienia ryb właśnie mi brakowało w Gothicu... ale jak by to miało wyglądać? stoi gościu na kamieniu i trzyma kija,
z którego zwisa sznurek, wtedy musiały by być jakieś specjalne miejsca zaznaczone na jakiś kolor, a wtedy zrobiło
by sie z tego GTA. Moim zdaniem powinny zostać te same zawody co w poprzednich częściach, plus kilka nowych, np.
drwal, taki gościu co struga łuki i kusze, kowal(który kuje "okucia i gwoździe").

Pozdrawiam RoMek

HoteK

Obywatel
Stolarz , rybak , akrobata to są niezłe pomysły . Ja tam wole zostać przy kowalu bo moim zdaniem to jedno z najlepszych rozwiązań . Tworzenie mieczy i ich sprzedaż to praca dochodowa . Można było by dodać prace handlarza , farmera lub w ostateczności ochroniarza do wynajęcia :) .

Hadler

Member
Jak już koledzy na górze napisali, fajnie byłoby rozwijać zdolności kowalstwa, tak samo pomysł z byciem mistrzem też może być dobrym sposobem na zarobienie kasy, bo na przykałd: jesteśmy kowalem i mamy czeladnika, ten co jakiś czas kuje miecze i sprzedaje nam dosyć tanio, później my idziemy do handlarza i zarabiamy krocie :). To chyba dobre pomysł nie?? Zawód drwala mógłby być, ale nie mam pomysłu z mistrzem. Podoba mi się też pomysł uczenia innych swoich umiejętności, na przykład: jak mamy walke mieczem na 2 poziomie, to możemy kogoś nauczyć 1 poziom walki mieczem :) i tak dalej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom