Nowe Forum

Status
Zamknięty.

Kacperex

KacŚpioszek
Witam,
Jak widzicie zmieniliśmy skrypt. A co za tym idzie?
Wiele, wiele nowości i rozwiazań, większe bezpieczeństwo no i użytkowanie.
Prosze was wszytskich o sprawdzanie i pisanie o wszelkich błedach!
Lay na forum powinien być jutro jesli kushi zrobi. Stary czarny lay :)
A do końca tygodnia jak się uda to będzie nowy - całkiem nowy wyglad forum, jak i strony w niedalekim okresie.

shooX

Ciasteczkowy Potwór
Weteran
IPB 2.2.2… Niezły kąsek ; P…

Osobiście uważam, iż to dobre posunięcie do rozwoju forum. Owy skrypt jest bardzo dobrze zabezpieczony a co za tym idzie, są nikłe szanse, że ów forum zostanie shackowane.

Co do wyglądu, jednak bardziej podoba mi się starsza wersja widoku profilu, gdyż jest bardziej przejrzysta, a takowa ma lekko nie poukładane informacje. Polecam również system oceny oraz system komentowanie danego użytkownika, może w ten sposób w końcu uda się ograniczyć "denne" konkursy na najlepszego usera na forum – owy tytuł i tak nic nie daje.

Wraz z nowym forum informuje, iż reaktywowana zostaje grupa modderów, ponieważ znalałem wolny czas.

Dodam, iż forum ma od czorta błędów, m.in.

- Nie wyświetlają się założone tematy oraz posty w profilu.
- Nie ma postów w subforum błędy.
- Nie działa system komentowania użytkowników.

To na razie na tyle.

Pozdrawiam, xarox.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Zgodzę sie ze wszystkim z xaroxem oprócz jednego, mi bardziej podoba sie nowy widok profilu, łatwiej sie w nim połapać i wydaje mi sie przejrzystszy, ale jak zwykle to rzecz gustu. Myślę że zmiany wyjdą nam na dobre, przeszliśmy na lepszy skrypt, wiec zmniejszy sie prawdopodobieństwo hacków, a nowy lay moze przyciągnąć nowych userów, bo powiedzmy sobie szczerze, że nowi nie patrza naklimat forum a na jego wygląd, a ten lay co był, bez urazy, był troche przestarzały już.

Z wyrazami szacunku. Godfather

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT
Co do wyglądu, jednak bardziej podoba mi się starsza wersja widoku profilu, gdyż jest bardziej przejrzysta, a takowa ma lekko nie poukładane informacje. Polecam również system oceny oraz system komentowanie danego użytkownika, może w ten sposób w końcu uda się ograniczyć "denne" konkursy na najlepszego usera na forum – owy tytuł i tak nic nie daje.

Komentarze i ocena użytkowników jest włączona :)
Z tego co wiem, i co widzę.
Xar będziesz jakoś na GG zgadaj do mnie.

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
dobrze że w końcu został zmieniony skrypt (chociaż 2.1.7 był też dobry). Może juz nie będzie tyle spamu co zawsze ;). Narazie większych błędów w forum nie widze... zostały tylko drobnostki (narazie postów sie nie da sie dawać, ja daję przez "odpisz"). Kac zrobiłeś dobrą robotę (tylko czemu tak długo :ph34r: ) Stary skin był spoko tylko szerokość forum mi nie odpowiadała (teraz jest ok).

POZDRÓWKA!

EDIT: już jest w porządku... opcja "odpowiadania" działa ;)

Kacperex

KacŚpioszek
Mi odpisz działa :/

(narazie postów sie nie da dawać, daję przez "odpisz")

Gdzie to masz?

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Znalazłem błąd, ale to pod stylem black. Mianowicie, gdy piszemy wiadomość, okno jak i czcionka jest białe, więc nie widać :/.
Teraz coś odnośnie skryptu. Może być. Nie mam do niego zastrzeżeń, skoro ma lepsze zabezpieczenia to ok. Pola w profilu wcale nie są złe. Wręcz przeciwnie. Myślałem że zmiana skryptu będzie trwała z tydzień ^_^...

Lord Sado

Member
Anioł ma rację. Teraz kiedy piszę to muszę zaznaczać tekst, aby cokolwiek przeczytać, więc nie zdziwcie się co do tego, żwe moga być błędy. Co do skryptu. Jest naprawdę nizeły. Profil wygląda o wiele ciekawiej, i jesli ochrona jest większa to ogólnie jest lux. Co do błędów znalazłem kilka. Kiedy klikam na 20 największych gadół dziś (wcześniej było 10 :p) to pokazuje mi się jedynie ich 12. Aha i jeszcze kiedy wejde w tę opcję to na górze pisze, że jestem w "Forum Gothic.up -> 10 największych ggadół dziś" (powinno być 20). I kiedy wchodzę na forum to pisze jakaś wiadomość od strony i krzyżyk. Pisze też że usunie się za 2 sec. A mi się za te 2 sec nie usówa i w ogóle o co z tym chodzi? Pozdrawiam serdecznei Sado....

G

Gray_Fox

Guest
No no, wszystko całkiem nice :) Również korzystam ze starego lay''u i przy nim pozostanę jeszcze długo :D.
Wszystko bardziej przejrzyste i jasne.
Good Job :)

Cisu

Member

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Cos dziś zauważyłem i nie wiem czy tak ma być czy to kwestia ustawienia:

Klik

wiem ze kiedyś było tylko Google.pl :), a teraz gąszcz.

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT(Godfather @ 16-03-2007, 09:41) [snapback]135882[/snapback]
Cos dziś zauważyłem i nie wiem czy tak ma być czy to kwestia ustawienia:

Klik

wiem ze kiedyś było tylko Google.pl :), a teraz gąszcz.

Są to boty wyszukiwarek :)
Indeksują strony, naszego forum :)
Pozdrawiam

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
uhm jeszcze jeden:

twarzmajbracr3.png

cichy

Member
Znalazłem u siebie dość uciążliwy błąd. Otóż gdy loguję się na forum do pewnego momentu wszystko jest w porządku, jednak kiedy siedze trochę dłużej to wywala mnie i prosi o ponowne wpisanie nazwy oraz hasła. Byłbym wdzięczny gdybyście to naprawili.

halek

Member
Nie jest to może jakiś wielki błąd, niemniej warto wspomnieć że u góry znów widnieje stary napis gothic.g4ce.pl zamiast gothic.up.pl ;].

Dark Shadows

Active Member
Zrobiłem sobie ostatnio przerwę od forum, ale wracam. :p

Wszystko fajnie, forum naprawdę mi się podoba. Mod reputacji to duży plus no i ta ilość opcji na forum. Wszystko jest niby cacy. No, ale zawsze jest to ale. Moje pytanie brzmi czy ta skórka, forum czy jak to nazwać (nie znam się :D) była robiona pod Firefoxa? Bo ja używam IE i mam takie coś:

http://img104.imageshack.us/img104/8448/77163545mc4.jpg

Chodzi mi o te braki tła - szare paski.

A na firefoxa wszystko jest ok:

http://img105.imageshack.us/img105/5231/56067313ny7.jpg

Takie szare paski pojawiają się też w innych miejscach. Da się to jakoś naprawić? Byłbym wdzięczny. No, ale jak nie to przerzucę się na Firefoxa. Może nadeszła pora. :p

Pozdrawiam.

Dół:
Będzie miło. Dzięki za "interwencję". :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom