Nowe 13 Screenów

Status
Zamknięty.

Broother

Member
Co myślicie o tych nowych screenach Arcanii? Znajdują się one w naszej galerii.

Wg. mnie teraz nowy Gothic bardziej przypomina Fable. Wydaje się bajkowy, to już nie jest ten sam, mroczny klimat. To nie jest gra, w której strach było chodzić po nocach. Już nie wiem co o tym myśleć, trzeba czekać...

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
ven pewnie że trzeba poczekać. screeny zazwyczaj są celowo wybierane by je odpowiednio pokazać ;).
jaka będzie gra to się okaże, bo moim zdaniem po screenach trudno to stwierdzić czy będzie mroczna. może będzie równie mroczna jak pierwsze części - przynajmniej mam taką nadzieje. wygląda bardziej realistycznie i jak w nocy wyskoczy jakiś stwór... no na pewno będzie strasznie ;)
poczekamy zobaczymy. byle bugów nie było

Dzyl

El Principe
Grafika wymiata, lecz nie jest już taka gothicowa.Fakt że jest piękna, lecz w ogóle nie pasuje do gothica.Miałem nadzieje że będzie jakaś mroczna i klimat będzie taki jak w pierwszej i drugiej części gry.No ale jeszcze nic nie wiadomo :) Screeny nie ukazują wszystkiego.A co do bugów, to nie sądzę aby gra była tak zabugowana jak G3 i ZB.Chyba po raz kolejny nie popełnią tego błędu.W końcu nie robią tej gry tak na odpi****l jak ZB.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Grafika mi się nawet podoba ale jak wszyscy wspomnieli to już sie nie ima gothica. Jakiś bajkowy zameczek to nie w stylu Gothic. Pamiętam te klimaty jak w G1 łazisz po nocy w lesie a tu zza rogu cieniostwór cie zjada na dwa ciosy :), i musisz wczytywać save'a zapisanego pare godzin wcześniej, w G3 już tego nie było, na początku gry da się pokonać każdego, jak ty trzepniesz go pierwszy to on nawet nie dojdzie do ciosu. Arcania jak dla mnie to kompletnie nie godna uwagi gra, tylko zniszczy nadszarpniętą już opinie o grach z serii Gothic.

Thran

Che Świniara
Od którejś porcji screenów, ta Arcania wygląda na jakiegoś MMORPG bo ten radar, pasek Expa, grafika.

Mam nadzieje że to nie wpłynie na ocenę fanów bo moja to narazie, kiepskawo to wygląda no ale przełożyli premierę na 2010 rok więc może coś zmienią.

Sluger

Member
:huh: What the fuck!? <------ moja pierwsza reakcja po zobaczeniu screenów. Twórcy chyba zapatrzyli się w WoWa <_<

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ktoś zarzucił tekstem, że Arcania wygląda jak MMORPG i teraz wszyscy idą za tym jak za Bogiem. Paskie expa jak i minimapa były w Wiedźminie chociażby i jakoś nikt na to nie narzekał. Wiem, że wg was to nie pasuje do serii, ale ona musi się rozwijać, bo stać w miejscu nie może. Zrozumcie to, drugiego G1/2 nigdy już nie będzie. Dlaczego się łudzicie. Poza tym nie da się stworzyć dwóch takich samych gier, a na pewno już nie trzech. Poza tym takie coś stawało by się nudne.
Nie bądźcie takimi konserwatystami i dajcie się rozwijać grze, ja was proszę. I nie narzekajcie, bo grafika wymiata. A mroczności czy nie to nie można stwierdzić po samych screenach, bo oprócz grafiki składa się na nią wiele innych aspektów, ważnych aspektów.

Thran

Che Świniara
Ktoś zarzucił tekstem, że Arcania wygląda jak MMORPG i teraz wszyscy idą za tym jak za Bogiem. Paskie expa jak i minimapa były w Wiedźminie chociażby i jakoś nikt na to nie narzekał. Wiem, że wg was to nie pasuje do serii, ale ona musi się rozwijać, bo stać w miejscu nie może. Zrozumcie to, drugiego G1/2 nigdy już nie będzie. Dlaczego się łudzicie. Poza tym nie da się stworzyć dwóch takich samych gier, a na pewno już nie trzech. Poza tym takie coś stawało by się nudne.
Nie bądźcie takimi konserwatystami i dajcie się rozwijać grze, ja was proszę. I nie narzekajcie, bo grafika wymiata. A mroczności czy nie to nie można stwierdzić po samych screenach, bo oprócz grafiki składa się na nią wiele innych aspektów, ważnych aspektów.

Rangiz, porównując Wiedźmina polską produkcje do Arcanii, Niemiecką bodajże produkcję to błąd dlaczego ? bo tak.

Porównaj grafikę z screenów Arcanii do Wiedźmina i wtedy uznaj co lepsze jest ;)

Bohater, tutaj w Wiedźminie ma imię a w Arcanii nie no i różnią się między sobą.

Możliwości, no właśnie niewiemy jakie możliwości ma arcania a w wiedźminie wiemy więc o czym tu gadka ?

Ale samo to że Arcania się rozwija ok, tylko jakoś mam taki niesmak do tej gry niemogę wytłumaczyć dlaczego.

To tyle ;)

onibaksu

New Member
Rangiz, porównując Wiedźmina polską produkcje do Arcanii, Niemiecką bodajże produkcję to błąd dlaczego ? bo tak.
Porównaj grafikę z screenów Arcanii do Wiedźmina i wtedy uznaj co lepsze jest ;)
Bohater, tutaj w Wiedźminie ma imię a w Arcanii nie no i różnią się między sobą.
Możliwości, no właśnie niewiemy jakie możliwości ma arcania a w wiedźminie wiemy więc o czym tu gadka ?

Właśnie, o czym tu gadka skoro Rangiz wcale nie porównuje Wiedźmina do Arcanii. A jedynie przywołał ten tytuł by udowodnić, że rozwiązania bliskie grze MMO sprawdzają się także w RPGach singlowych. Poza tym ma sporo racji w swych przemyśleniach.

PS.
"porównując Wiedźmina polską produkcje do Arcanii, Niemiecką bodajże produkcję to błąd dlaczego ? bo tak"

Zniewalające argumenty :p

HoteK

Obywatel
Gothic zawsze był singlowym RPG . Być może PB postawiła na taki wygląd z jakiś pobudek lecz mnie i tak się podoba i z chęcią Go wyczekuje . Tragarz też się zgadzam bo Niemcy mają firmy i tworzą gry często a Polska raz na jakiś czas ale jakie (Call of Juraez , Wiedźmin itp ) więc nie liczy się ilość ale jakość

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom