Nowa Grafika

Status
Zamknięty.

Gaan

Handlarz
Jak wiemy Gothic 3 był przełomem serii gry Gothic. Z małej wysepki podzielonej na trzy tereny (które musiały się wczytywać) twórcy przeszli do całego kontynentu podzielonego na trzy wielkie krainy wielkości samej Khorinis (Bez GD i Jark.).
Lecz nie tylko to się zmieniło. Z mrocznych i ciemnych zaułków bądź jaskiń które samym wyglądem mówiły - "Nie wchodź tu bo zza rogu wyskoczy jakiś potworny stwór twórcy zrobili piękne malownicze łąki i lasy.
Chciałbym wiedzieć co o tym myślicie.
Według mnie dzięki tej grafice (chociaż nie podobnej i nie pasującej do Gothica) w ogóle podjęto próbę zrobienia Arcanii.
Bo grafika chodź nie w typie Gothica wielu graczom przypadła do gustu (np. mnie w początkowej fazie gry, potem zatęskniłem za G2).
Więc co o tym myślicie?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
No cóż. Zdecydowanie mrocznie utrzymana grafika, bardziej na mnie oddziaływała, niż te kolorowe malowanki w Gothicu 3
Jednak z drugiej strony świat trójki wymagał zupełnie innego podejścia od strony graficznej.
To już nie była ciasna kolonia karna, ani malutka wyspa Khorinis, tylko ogromny teren potrzebujący dużego zróżnicowania.
Zdecydowanie ma coś w sobie i prezentuje się ciekawie, jednak mimo wszystko sentyment mam do tej starej kanciastej, przy której telepało się ze strachu wchodząc w pierwszy lepszy las czy jaskinie.

tomisakis

Whiskas
VIP
Brak podziału na mniejsze części spowodował ,że gra muliła niemiłosiernie nawet na bardzo dobrych komputerach także dla mnie to wada ,bo chwilami grac nie idzie. Grafika jest dobra ,ale nie pasuje w ogóle do Gothica. Mroczniejsza i ciemniejsza grafika znakomicie oddawała klimat gry który w pierwszych dwóch częściach gry był wyjątkowy. Grafika jest zbyt cukierkowata i bajkowa co chwilami powodowało moje obrzydzenie widząc przy tym nazwę Gothic. Na początku grafika odrzuca i powoduje ból oczu ,ale jak oczy się przyzwyczają do jaskrawości barw jest lepiej i można normalnie grać.

Hadler

Member
Według mnie grafika w G3 nie jest taka zła. Jest całkowicie inna, ale tylko dlatego, że jest inny silnik graficzny. Niby straciła trochę na klimacie, ale zawsze mogło być gorzej. Dlaczego uważacie, ze jest cukierkowa? W G1, owszem grafika była fajna na swój sposób i oddawała świetnie klimat, ale już w G2 dodali sporo kolorów. W G3 wcale tak bardzo nie zmienili grafiki (kolorów) z G2. Według mnie są bardzo podobne.
Tomisakis ma rację, brak podziału na światy (??) strasznie muli grę, ale oni chcieli dobrze. Powiedz, czy nie wkurzało cie to, że jesteś np. w mieście i chcesz do zamku w Górniczej Dolinie, ale nie możesz się teleportować prosto tam, ponieważ tam jest inny świat? Mnie się osobiście to bardzo podoba. Z resztą fani Wiedźmina też narzekają, że gdy wchodzisz do domu to gra się musi wczytywać.

Pozdrawiam, Hadler :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom