QUOTE QUOTE Nie no wiesz obrazek fajny, ale nie żebym cie martwił to te Zbóje mają tam raczej nie wielkie sznase... Barbardzyńcy w skórach z łukami i dzidami, przeciw dobrze wyszkolonym żołnierzom utrzymującycm szyk obronny, wyposarzonym w pancerze, kusze, halabardy i tarcze (czym on tą obronę przełamał podrzucił im jakąś padline i wszyscy pouciekali ze smrodu..?). Nie bardzo możliwe jest żeby Zbóje wygrali. Zrobiliście sobie raczej antyreklame
.
Sory George, ale tutaj nie zabłysłeś :?:. Widziałeś kiedyś moze film animowanym, czy choćby komiks "Asterix i Obelix"? Chyba nie. To ja ci wytłumacze: Asterix i Obelix to dwaj Galowie. Wraz ze swoimi towarzyszami rozwalaja wielkie zastępy żołnierzy cesarza i innych wrogów! I to nie tylko przez magiczny napój, ale przez siłe woli i walki!
Ze zbójami jest tak samo (no bez tego napoju). Siła ducha, chec walki! To cali zbóje. Choć zabijają to tylko po to by przeżyć. Są inteligentni, czujni i sprytni. Ta grafika Grzeba pokazuje także, że nie boją sie żadnego szyku obronnego, czy mocnego uzbrojenia. W tym wałśnie tkwi zbójecka siła!
Ok, wszystko ładnie, pięknie tylko jedną rzecz trzeba wyjaśnić a mianowicie:
:arrow: ogładałem Asterixa i Obelixa, uważam że jest to fajna bajka gdyby nie fakt ze ten grubas jak był mały wpadł do ''gara'', w którym był przyżdzony magiczny napój, nigdy nie byłby tak potężny. Tutaj nie ma mowy o magicznych napojach. Po za tym nie wyobrażam sobie w jaki sposób oni by mogli bez napoju pokonywać takie hordy rzymskich legionistów.
QUOTE Choć zabijają to tylko po to by przeżyć.
Ekhem.. no cuż z tego co wiem to Zbóje zabijają w celu przeżycia gdy nadciąga właściciel przedmiotu, który chcą ukraść po to by się wzbogacić... Zaprzeczyłeś sam sobie.
Jeżeli Zbóje są czujni i inteligentni to ja jestem papież, gdyby tak było nie dawaliby się zaskakiwać stróżom strzegącym prawa i porządku i nietrafialiby do więzień..
Zbójecka siła tkwi według ciebie w tym, że nie boją się wojska, no cuż to bardziej głupota aniżeli odwaga, te słowa są równoznaczne z tym, że nie boją się śmierci :shock: Sądząc po tym obrazku, to Zbóje dostną mocno w dupala. A tak poza tym, ludzie to że ciemna strona mocy zagórowała u Sienkiewicza nie znaczy, że jest tak na co dzień. Kryminaliści zawsze są łapani i skazywani za swoje zbrodnie (jeżeli ktoś jest ciekaw jakie kary stosują Wojownicy, to niech zagląadnie, do naszego działu temat '' Tortury '').