Niski Fps W Demie

Status
Zamknięty.

Ripper

New Member
Mój problem jest następujący. Mam raczej dobrego laptopa, a gra obojętnie na jakich detalach ma praktycznie tak samo niski fps... Na najniższych detalach zdarzy się dobić do 15 klatek, na najwyższych - ok 7... Nie pomogło przeinstalowywanie wszelkich sterów- Catalyst, directx, physx itp. Z uruchomieniem nie mam żadnych problemów, tylko niski fps bardzo dokucza... Tym bardziej mnie to denerwuje, że ludziom działa płynnie nawet na gorszych konfiguracjach. Może problem jest w tym, że najnowsze stery Catalyst dla Radeon Mobility są 10.8, a dla normalnych wyszła wersja 10.9, która została zaktualizowana o coś, z czego Arcania korzysta? Jeśli tak, to pozostaje mi czekać.

Komp - Windows 7 64 bit, procek Core i5, 4 GB RAM, Radeon HD5470 512 MB

mickos42

Member
No zazwyczaj tak jest ( przypadku moich kupli) tak że na laptopie zazwyczaj lagguje, laptopy przeważnie mają zintegrowaną kartę graficzną. Jakie mas sp? 2 czy 3?

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Windows 7 nie ma service packa 2 i 3 jeszcze :p

Na pewno nie jest to wina układu graficznego ponieważ jest on dosyć mocny. Problem może leżeć gdzieś w procesach. Włącz menedżera zadań i po wyłączaj wszystkie niepotrzebne procesy.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Komp - Windows 7 64 bit, procek Core i5, 4 GB RAM, Radeon HD5470 512 MB

Mam identycznego laptopa (Masz packard Bell?)
Zainstalowałem psyhx, najnowsze sterowniki do karty (stąd http://rapidshare.com/files/326260592/9-12_vista64_win7_64_dd_ccc_wdm_enu.exe) i mi śmiga na high detalach 30 fps. Spróbuj może pomoże.

Ripper

New Member
No dokładnie, Packard Bell. Dzięki, spróbuję się zastosować do rad i odpiszę :)

EDIT: Niestety cały czas ten sam problem...

Dodam, że ani RAM nie jest przeciążony ani procesor.

Niestety nic nie pomaga... wszelkie stery instalowałem od nowa... tylko windowsa nie ruszałem. Może zmieniłem jakieś odgórne ustawienia wydajności/limity systemu przez przypadek czy coś w tym stylu, ale nie mogę tego w tym systemie znaleźć. Ma ktoś jakieś pomysły?

Tomek2v8

New Member
No dokładnie, Packard Bell. Dzięki, spróbuję się zastosować do rad i odpiszę :)

EDIT: Niestety cały czas ten sam problem...

Dodam, że ani RAM nie jest przeciążony ani procesor.

Niestety nic nie pomaga... wszelkie stery instalowałem od nowa... tylko windowsa nie ruszałem. Może zmieniłem jakieś odgórne ustawienia wydajności/limity systemu przez przypadek czy coś w tym stylu, ale nie mogę tego w tym systemie znaleźć. Ma ktoś jakieś pomysły?

Grafiki z laptopów zwykle nie są przeznaczone do gier. Ty masz dość słaby egzemplarz i wątpię żeby komukolwiek z tym radkiem płynnie ta gra chodziła (troszkę słaba optymalizacja) . Do tego te sterowniki podane przez szkeleton3 są strasznie stare. co do sterowników 10.9 to arcania na nich chodzi tak samo jak na 10.8 (Mam HD5770) i powiem że się dalej tnie jak ustawię wszystko na ful (pewnie wina proca - e2160 3,3GHz). Wąskim gardłem u ciebie jest karta grafiki i ciezko będize to przekoczyć bo minimum jest GF8800GT (co jest trochę lepszą kartą niż twój Radeon).

Co do limitów z tego co się orientuję to w lapkach jest coś takiego jak oszczędzanie energii czy coś w tym stylu i powoduje to dłuższy okres trzymania baterii kosztem wydajności. Spróbuj się zorientować czy czasem nie masz czegoś takiego właczonego.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom