[News] Soundtrack Arcania: A Gothic Tale ukończony

Kacperex

KacŚpioszek
19 stycznia 2010 został ukończony soundtrack do Arcania: A Gothic Tale. Za oprawę muzyczną odpowiada firma Dynamedion, specjalizująca się w tej dziedzinie gier. Jej pracownicy zapewniają, że ich głównym celem było podtrzymanie wspaniałej tradycji dźwiękowej serii Gothic.

Sfera audio gry ma być bogata i bardzo realistyczna, np. poszczególne typy mieczy będą wydawały inne dźwięki podczas uderzeń. Potwory mają straszyć nie tylko wyglądem ale również odgłosami z siebie wydobywającym. W tym celu nagrano ryki wielu zwierząt, po czym odpowiednio je modyfikując, wykorzystano w grze. Co ciekawe, niektórym potworom głosu użyczyli ludzie potrafiący naśladować różne zwierzęta.

>>Nagrania ryku lwa

Firma Dynamedion zapewnia, że soundtrack Arcania: A Gothic Tale będzie czymś dotąd niespotykanym w grach. To dość odważne słowa. Pozostaje nam tylko czekać na ich weryfikację wraz z datą premiery gry.

Wyświetl pełny artykuł

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Dobrze, że przynajmniej jedna rzecz jest skończona i wiemy o tym. Ale jak zwykle niebezpośrednio od JoWooD czy Spellbound. Niech im języki uschną za tą zmowę milczenia.
A mruczenie kotka, fajne :).

Fahrenheit

Pimpu?
To nagrywanie zwierząt niezłe. Baal twierdzi, że mnie mogą zatrudnić do podkładania głosu zwierzętom. Nie pytajcie czemu, sam nie wiem :) A Kaia Rosenkranza może pobić tylko John Williams (Star Wars i Indiana Jones) i Adam Skorupa (twórca OST do Wiedźmaka).

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
No nie powiem, nagrywanie głosu prawdziwych zwierząt i podstawianie go to tych z gry, bardzo dobry pomysł. Tylko nie wszystkie na pewno będą realistyczne, ponieważ ścierwojad (przypuśćmy że będzie on występował w 4 części) nie istnieje ;]. Co nie znaczy że nie mogą mu dać głosu innego zwierzaka :).

A co do tego lwa, extra ''miałczy'' xD

Pozdrawiam.

tomisakis

Whiskas
VIP
Czyli cos zostało ukończone.Szok po prostu.Nie spodziewałem sie że wogóle w tym roku ćoś skończą bo na razie robią grę w tempie żółwia.Co do ryku jest niezły.Dźwięk chyba będzie jedną z mocniejszych stron "czwórki".

Edit.Yeed no niby ale juz tyle opóźnień ze nie wierze

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nie spodziewałem sie że wogóle w tym roku ćoś skończą bo na razie robią grę w tempie żółwia

W marcu ma być premiera...Chociaż kto wie czy nie będzie opóźnień.

Do góry Bottom