[News] Risen2: Dark Waters. Wersja na PS3 zagrożona?

Kacperex

KacŚpioszek
Jak wszyscy wiemy kilka tygodni temu ogłoszono oficjalnie pracę nad Risen2: Dark Waters. Obok wersji PC ma ona również pojawić się na platformy Xbox360 oraz PlayStation3. Jednak na włoskich stronach branżowych m.in.Spaziogames.it pojawiają się informacje, jakoby Sony nie zatwierdziło wydania gry na swoją platformę. Stawia to pod sporym znakiem zapytania dalszy los wersji PS3. Niedaleka przyszłość z pewnością zdradzi ostateczne plany dotyczące wydania Risen 2 na tą platformę.

Wyświetl pełny artykuł

Kacperex

KacŚpioszek
Zauważyłem, że kilka znanych tytułów jak wychodzi na Xboxa 360 to ma problemy z ukazaniem się na PS 3. Nie wiem, czemu. Czy te nextgeny, aż tak strasznie różnią się od siebie, że tworzenie obu wersji przez małe studia deweloperskie staje się nierentowne? Na pewno będzie szkoda, jeśli Risen 2 nie ukaże się na konsoli Sony, stracą przez to znaczną ilość potencjalnych nabywców.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Może niezdrowa konkurencja :) W końcu To dwie rywalizujące platformy i ktoś ma interes w tym, żeby gra poszła tylko na jedną z nich ;]

Kacperex

KacŚpioszek
Możliwe, według większości badań mimo wszystko na rynku Europejskim nadal większosć graczy posiada PC i właśnie Xpudło. Zresztą ja wychodzę, z założenia, że jak nie wiadomo, o co chodzi... TO CHODZI O PIENIĄDZE ^^.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Microsoft ma taką niemiłą politykę, a jak w każdym domu będzie stał xbox to wymyślą coś nowego żeby jeszcze zarobić.

Do góry Bottom