[News] Accrescere Gothic Multiplayer

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
111.jpg

Ostatnimi czasy pojawiły się wiadomości o nowym projekcie multiplayer do Gothica 2 z dodatkiem Noc Kruka. Projekt nazywa się Gothic multiplayer Accrescere i jest tworzony przez polski zespół moderski. Oferuje on możliwość tworzenia skryptów w języku skryptowym lua, przez co administratorzy wielu serwerów mają możliwość stworzenia wielu trybów gry tj. DM, TDM, Survival czy MMORPG, RP.

OFICJALNA STRONA PROJEKTU

[yt]_vf6WTP1eGw[/yt]

Projekt rozwijany jest już od kilku miesięcy, i w najbliższym czasie przewidziana jest już kolejna aktualizacja mająca na celu poprawienie synchronizacji, czy wprowadzenia też bazy MySQL. Na chwilę obecną aktywnie działa jeden serwer RP o nazwie WyspaPL, a w trakcie prac jest już kilka innych projektów tj. np. serwery DM czy TDM. Zapraszamy do śledzenia postępów w pracach.​

Cedric

GołoWąs
Robienie multi do Gothica nie ma racji bytu, bo multi po prostu nie pasuje do tego świata, jego mechaniki itp
Nie bez powodu Piranie zamieniły projekt gry MMO na singlowe Gothic I ( nie, nie chodzi mi o to, że na starym alpha czy beta trailerze była opcja multi, tylko, że sam Gothic miał być grą typu WoW czy inny Guild Wars) i do późniejszych części gry tego nie implementowały.

Kelten

New Member
Zgadzam się w 100% grałem kiedyś w tą 1 wersję GMP no i po 5 min zakończyłem swoją przygodę z tą modyfikacją.Bezsensowne latanie w kółko aby kogoś trafić mieczem 0 taktyki,o rozwoju postaci nie mówiąc.Tak czy siak koledzy odwalili kawał dobrej roboty i zasługują na pochwałe.

Do góry Bottom