Net Bezprzewodowy...

Status
Zamknięty.

Lord Viqux

Member
Szybko i do rzeczy: wygląda na to, że niedługo będę miał bezprzewodowe łącze... nie wiem za bardzo, jak się sprawdza, więc chciałem się tego dowiedzieć: czy przerywa, czy są jakieś zakłócenia, a jeśli tak, to jak często, czy to się nadaje do gier przez neta typu CS, soldat, fifa... ogólem, wszystko. Głównie to mnie minusy interesują bo zaleta jest oczywista :)
A i połączenie bezprzewodowe będzie przez rooter, tak dla uzupełnienia...
szybką odpowiedź prosze xD
pozdrawiam

szczurek

Menda serowa
Weteran
Na takim necie jade od 2.5 roku i jakos wytrzymywałem, chociaż momentami można sie naprawde wkurzyć.
Rutery same w sobie często się przegrzewają i powodują braki w połączeniu, więc jeśli nie załatwisz im dobrej temperatury to moze być ciężko.
Antena, jeśli zacznie ostro wiać to net tez nie będzie za dobry, bo antena w ruchu gorzej odbiera sygnał. Jednak w Gry typu CS da sie grać. Od 2 lat gram i jeszcze nie wykitowałem, choć za jakis tydzien mam zamiar zmienić neta :p Może zależy to od solidności admina, ale u mnie zbyt często neta nie ma ( czytaj raz w tygodniu ).

Ja też mam taki internet od 2,5 roku ,więc tak na początku wszystko ładnie działało , ale ostatnio ( rok 2006) jak kilka krotnie zwiekszyła sie liczba uzytkowników net działa mi przeciętnie , a raczej fatalnie: czesto wywala mnie z serwera oraz mam duzy problem z wejściem na jakomkolwiek strone <_< , czasami też zdarza się że wogóle nie działa :angry: NP.prawie przez cały styczeń miałem mozliwość korzystania tylko w godzinach wieczornych ( po 23), tak muliło ze nie dało sie wejść podczas dnia choćby na stronę. Napisałem prawie , bo z tych 31 dni stycznia, uzbierało by sie z 7 , 8 dni w których mogłem normalnie korzystać z internetu ;po prostu tragedia. Ale też jakoś wytrzymuję , ale naprawdę czasami az mnie nosi. :angry:

PS. Oczywiście jak ktoś jest cierpliwy to uda mu się w końcu wejsc na stronę nawet wtedy gdy net fatalnie działa ,ale czasami żeby odpalić np. Onet trzeba czekać 3-4 minuty <_< .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom