Nasze Foty Czyli śmieszne Screeny 2 :)

Fūri

słit Wojtuśśśśś
zdjęcie na JESTĘ HIPSTERĘ :p
1337638595jestem-hipstere.jpg

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nie było w nim nic hipsterskiego...

Barneyek

Starsza Wiedźma
Członek Załogi
Moderator
Zaiste, człowiek całe życie się uczy. Musiałam sprawdzić słowo "hipster". Po sprawdzeniu przychylam się do zdania Yeeda.

Fūri

słit Wojtuśśśśś
Taki jest plan, ale potem zostań no-lifem...

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Taką taktykę mam od jakiegoś pół roku. Jak na początku jadłem wielkie obiady, to potem już nawet kolacji nie ruszałem,, bo nie byłem głodny. Ale z czasem żołądek się rozciągnie i w nawyku będziesz miał to, że dużo jesz.

Cedric

GołoWąs
Yeedu, chodziło raczej o styl zdjęcia niż o sam wygląd, ale dobra, nieważne :p

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nadal nie wiem co w tym hipsterskiego

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Wyjaśnijcie mi co to znaczy "hipsterskie" to możemy podyskutować :).

Barneyek

Starsza Wiedźma
Członek Załogi
Moderator
Też musiałam spytać Cioci Wiki :)
Oto co mi wyłuszczyła.
Hipster – według współczesnej definicji slangowe określenie używane do opisania młodych dorosłych i starszych nastolatków z klasy średniej, silnie manifestujących swoją niezależność (stronienie od tzw. "mainstreamu" – głównego nurtu), oryginalność i indywidualność. Przedstawiciele tego nurtu eksponują swoją alternatywność, przez co sam termin "hipster" odnosi się często do ludzi interesujących się głównie muzyką rock i jej odmianami, a takżefilmem niezależnym, magazynami typu Vice i Clash i stronami internetowymi jak Pitchfork Media[sup][1][/sup]. Hipsterzy byli nazywani też scenesterami[sup][2][/sup].
Po raz pierwszy pojawiło się w latach 40. XX wieku, odżyło w latach 90. i używane jest nadal.

Dalibóg, nie wiem co jest "alternatywnego" w Wojtka wyglądzie na tym zdjęciu. Przez większą część swojej edukacji chadzałam do szkół z dużo dziwniej ubranymi ludźmi :D

Cedric

GołoWąs
Ja pierdziele, z jednego zdania taki butthurt w pupci Yeeda się zrobił, że nie wiem :blink:
Zwykle w takim stylu zdjęcia ( czytaj robione nie wiadomo z czego, wiadomo, że z góry) są robione przez te dzieciaki w okularach zerówkach
Nie było tu żadnego odwołania co do kiepskiego ubioru czy coś ;d

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
To definicja z wikipedii? ee ciekawe kto to pisał.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Debile...ze wsztykiego zrobią pierdolnik

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
hipster bo machnal sobie cos raczej niemainstreamowego dla czlowieka, ktory sie robieniem zdjec nie interesuje
niehipster, bo ilosc takich hipsterow parajacych sie podobnymi technikami 'est w uj duza

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
także hipster w zasadzie będący mainstreamowcem...

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
hipster bo machnal sobie cos raczej niemainstreamowego dla czlowieka, ktory sie robieniem zdjec nie interesuje
niehipster, bo ilosc takich hipsterow parajacych sie podobnymi technikami 'est w uj duza

Ticz myśli nieszablonowo i w większości przypadków celnie. So... na jakie studia uderzasz Nau?

Bo z tego co widzę, będzie z Ciebie dobry socjolog, psycholog, psychiatra... lub ktoś kto musi podobne umiejętności posiadać. Więc ?

Do góry Bottom