Nasza Wisełka...

Status
Zamknięty.

cichy

Member
Jak myślicie czy tym razem Wiśle Kraków uda się awansować do Ligi Mistrzów?
Powiedzcie co sądzicie o transferach - kogo kupili, kogo sprzedali. Ja sądze że Wiśle uda się awansować przecież trenerem został Engel który wcześniej awansował z reprezentacją do MŚ 2002 i kupili paru dobrych piłkarzy np. wrócił Uche. Kieruje te pytania do fanów Wisły i oczywiście footballu.

s_e.b_a

Active Member
A ja myśle że nie uda się wiśle awansować... Polskie kluby nawet jak grają całkiem przyzwoicie to mają pecha w losowaniach i trafiają na bardzo silnych przeciwników... Pewnie bedzie tak i tym razem wypadnie nam Liverpool i koniec z przygodą Wisły z ligą mistrzów.

Kacperex

KacŚpioszek
Napewno nie! Jestem na nie gdyż polska piłka stoi na tak niskim poziomie, że aż mnie strach w oczy bierze. Naszą ligie powinni zlikwidowac i było by dobrze a nie tam wstyd na całym świecie. Polskie klub nie maja racji bytu i jestem za tym aby wisła nie wygrałą swoich meczy bo po co ma sie dalej ośmieszyc?
Wiem, że jestem drastyczny ale ja jestem optymistą
biggrin.gif

Malcom

Member
Ja też uwazam że Wisła nie ma szans. Powody? Brak kasy,doświadczenia, korupcja i brak myślenia właścicieli klubów jak i trenerów. Nie to co kiedyś..(taki off-top) że Polska w latach 70 zajęła 2 czy 3 miejsce w Mistrzostwach Swiata!!!!!!
rolleyes.gif
Co tam sie działo
biggrin.gif
Wiec moje zdanie na ten temat to NIE!
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Pozdrawiam
Ale off top
dry.gif

Potak

Member
Powiedzmy sobie szczerze. W Polsce rządzą 3 kluby. Wisła, Legia oraz Groclin. Te drużyny mogą powiedziec najwięcej w Polskiej Ekstraklasie. Jedną z drużyn która może pokrzyżować plany wielkiej trójce może być Cracovia. Jednak niestety żadną z tych drużyn nie jest w stanie rywalizować z innymi drużynami o Ligę Mistrzów. Poziom Polskiej piłki jest na bardzo ale to bardzo niskim poziomie. Dlaczego ??? Bo we wszystkich klubach i ogólnie w całej Polsce grają sami starzy wyjadacze. Za mało inwestuje się w młodzież. Poza tym gdzie i z jakimi boiskami chcemy grać. Ludzie w Niemczech w co drugiej wiosce jest kompleks boisk ze sztuczną trawą a w Polsce w niektórych miastach (NIEKTÓRYCH). Wisła teraz mimo iż trenerem jest Engel nie zdobedzie Mistrza. Prędzej Groclin. Budżet Wisły to zaledwie 20 mln. złotych jest ona na trzecim miejscu z Budżetem. Groclin 30 Legia - 25 mln. Porównajcie sobie i przeliczcie na Funty Angielskie bądź na Euro. Możemy się schować z takim budżetem. A co do transferów to kogo Wisła kupiła ??? Kogo ??? To żę Uche wrócił to nic nie daje. Jest zdrajcą. Najpierw przeprasza i mówi że Kocha kibiców i Wisła a idzie do Bordeux i odwala szopki. Na dodatek odszedł Żuraw - nie jest on może mistrzem ale ciągnął on tą drużyne. Wisła chciała kupić na jego miejsce Kubice który ma 33 lata. To się w głowie nie mieści. Z taką polityką a do tego korupcją i układami w klubach i polskiej piłce daleko nie doprowadzi. Ba tym bardziej nie podniesie poziomu. Tyle. Pozdro Alllllll

Harves

Debile
Ja mysle dokładnie jak Kacperex ... nic dodać , nic ująć ... Korupcja , Matactwo , Słaba liga , Słabi gracze , Nie dają szans najlepszym juniorom tylko jakims niepełnosprytnym łbom no i potem tak to wygląda ze najlepsi Polscy gracze grają za granicą ... Szkoda Gadać
blink.gif

cichy

Member
Nie wiem czemu podchodzicie do tego tak pesymistycznie, zagadzam się że jest słaby poziom w lidze, że nie grzeszymy pieniędzmi ale nie pamiętacie jakie sukcesy odnosiła Wisła, pokonując Shalke, Parme i mało co nie pokonała Lazio w pucharze UEFA, a Groclin jak wyeliminował Manchester City. Bardzo lubie Wisłe i można powiedzieć że jestem ich fanem i wierze że uda im się awansować a jeżeli nie to będą odnosić sukcesy w pucharze UEFA.
To tyle...
Pozdro All

Gorn 2

Member
Na początek trzeba postawić jasno że polska liga jest beznadziejna dlatego że jest kilka drużyn które mają pieniądze a oto głównie chodzi w polskiej piłce a są to 3 - 4 drużyny już tu wspomniane. Wisła pewnie tradycyjnie nieprzejdzie do Ligi Mistrzów z powodu że trafia na mocne drużyny albo jak trafi na słabą to przegra mecz. Myśle że Wisła niepotrzebnie sprzedaje dobrych piłkarzy do zagranicznych klubów którzy mogliby jeszcze coś zrobić ale oczywiscie chciałbym żeby wreszcie ktoś z polskiej piłki wszedł przynajmniej do tej fazy grupowej bo wtedy napewno byśmy się troche podnieśli,...

<=Irod=>

Member
Jeśli Bogusław Ciupał dalej będzie robić taki cyrki z trenerami, jak miało to miejsce chociażby na początku lipca, to Wisła nawet z Żurawskim, Szymkowiakiem i Kosowskim w składzie miałaby wielkie problemy z ograniem drużyn pokroju Anderlecht Bruksela czy Broendby Kopenhaga. Zresztą polityka tranferowa też zastanawia, w końcu branie kota w worku - Gołosia, zaskoczyło mnie, nie został przebadany, a na badaniach trach, lekarze wykryli wadę serca, jak sie później okazało niegroźną. Natomiast nie mogę się zgodzić z Kacperexem, żeby rozwiązać ligę, wtedy na pewno nie dogonimy Europy Zachodniej. Raczej kluby z naszego państwa powinny więcej pieniędzy zainwestować w szkolenie młodzieży, wtedy gdy teoretycznie najlepsi wyjadą za granicę, to nie będzie problemów, żeby znaleźćich następców, jak to było, gdy Uche zdezerterował, bo chciał grać w Ajaxie. Po prostu wyłożyć trochę szmalu na adeptów szkółek piłkarskich, a koszty zwrócą się po paru latach, np dzięki awansom do Champions League dzięki tymże piłkarzom, którzy mogli się w pełni rozwinąć dzięki dobremu szkoleniu juniorów, jak to jest w Holandii.
Pozdrawiam!
Irod

Yezo

Active Member
Pheheh ale się uśmialem jak to zobaczyłem. Wisla i liga mistrzow. LoL przeciez to absurd. wisla jest tak salbym zespolem i jeszcze trenera gorszego nie mogli znalesc. Zreszta co mnie to interesuje, ja jestem fanem CRACOVI. Pasy to jest klub z ambicjami i aspiracjami na LM.

<=Irod=>

Member
Ja z kolei miałem śmiechu co nie miara, czytając twój post drogi Sebku. Twierdzisz, że obecnosć Wisły w CL jest niemożliwa. Istotnie, w tym sezonie mogą wejść jedynie przy dużym szczęściu w losowaniu, lecz jeśli Pan Ciupał zobaczy, że bez zainwestowania większej ilości gotówki wejście do Ligi Mistrzów graniczy z cudem, to może sięgnie do portfela i wyłoży powiedzmy 10 mln. zł na transfery, pieniądze jak na polskie warunki astronomiczne, ale mimo to może tyle wyłożyć. Zainwestować musi przede wszystkim w obronę, zwłaszcza w lewą flankę, tam jest jedynie drewniany Stolarczyk, który najlepsze lata gry ma już dawno za sobą.
Mówisz, że Wisłą ma najgorszego z możliwych trenerów. Gdyby tak było, to w Wiśle ciągle pierwszym trenerem byłby Werner Liczka, którego największym sukcesem przed pracą w Wiśle było bodaj 11 miejsce Górnika Zabrze w lidze na półmetku sezonu, 4 miejsce z Polonią Warszawa kilka lat temu no i niezakwalifikowanie się z czeską młodzieżówką na Młodzieżowe Miestrzostwa Europy do lat 19 zdaje się. Natomiast osiągnięcia Engela każdy zna i są o wiele większe niż osiągnięcia Liczki, czy niejednego trenera w Polsce.
A co do ambicji Cracovii. Ten klub mógł grać w Pucharze Intertoto, ale jego włodaże byli tak pewni czwartego miejsca, że nie przyjęli tej oferty, dodam, że gdyby zajeli to czwarte miejsce, to graliby w Pucharze UEFA...
Pozdrawiam!
Irod

Yezo

Active Member
No cush poprostu nie daże sympatią Wisły, bo do ligi mistrzów maja wejść już od hohoho jakiegoś czasu. A co do Engela to sie wypowiadal nie będe. Poprostu regulamin obowiązuje. Ale chyba nie warto sie kłócić o sympatie i antypatie. fakt ja się tam pilka nie interesuje tak jak hokejem, więc zapewne masz racje. jednak moich poglądów nikt nie zmieni. A tka pozatym to po co piszesz pochyłym drukiem? Nie dość że się to czyta kiczowo, to jeszcze wygląda beznadziejnie.

cichy

Member
Stało się ! Dziś skończyło się losowanie 3 rundy eliminacji do LM, Wisła trafiła na Panathinaikos Ateny. Jak myślicie czy dobrze wylosowali, czy teraz mają szanse awansować? Myśle że będzie to samo co z Anderlechtem, znów dostaną w d....e
i im się nie uda gdyż zespół z Aten jest podobnej klasy drużyną co Anderlecht ale oczywiście mam nadzieje że tak się nie stanie choć z drugiej strony mogli trafić na jakiegos wyżej obstawionego rywala np. Manchester Utd. czy Inter Mediolan. Czekam na wasze opinię i pozdrawiam.

Cahir

Member
Ja mówie że szans nie mają żadnych
tongue.gif
jestem kibicem wisły i przykro mi to stwierdzić ale właśnie taka jest prawda
dry.gif
poza tym pierwsze grają w Krakowie więc jeśli wisła nie pokarze klasy to "wyjazd" ... Po co sprzedali Żurawia...
huh.gif

Big Boss

Member
ja tam myśle że wisła nie przejdzie ponieważ widziałem jak grali 1 kolejke idea ekstraklasy więc niema co liczyc chyba że będą mieli fuksa. Niewiem jak wy ale ja czekam aż Zagłębie Sosnowiec wejdzie do 1 ligi i pokaże kto tu rządzi.

Blizna

Member
Ja jestem optymistą bo jeśli nie Wisła to kto?
Fakt ostatnimi czasy mają pecha w losowaniach ale tak to już jest biednemu wiatr zawsze w oczy.
A i oczywiśćie że mają szanse z Phantninakosem Ateny czemu by nie?z lepszymi dawali rady.
Oczywiśćie przydał by sie jakiś porządny transfer.
A jeżeli nie LM to puchar uefa
wink.gif

Dodam jeszcze że jestem fanem Wisełki
wink.gif

Lord Vader

Member
Trzeba wierzyć w Wisłe. Fakt, korupcja, lewe sprawki, niesnaski w klubie, ale może jeszcze się pozbiera. A co do Atheny to jednak z ciężką ręką na sercu muszę napisać że dostaną. Ale nadal wierzę w Wisłe i niech każdy wierzy, co lubi ją bo ona tego potrzebuje ( no i jeszcze kasy, kasy i jeszcze raz kasy! ).
Górnik Lęczna rlzzz

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom