Przyszło mi na maila info o teście, więc postanowiłem się sprawdzić. Według informacji na stronie, tak kształtuje się skala:
85-115 - przeciętne IQ, którym charakteryzuje się 68% populacji
115-130 - inteligencja wyższa, niż przeciętna
poniżej 85, jest już niska inteligencja, a powyżej 130 bardzo wysoka. Tylko niewielu osiąga 144 i podchodzą już pod geniusz.
Średnia dla dotychczasowych uczestników testu wychodzi na poziomie 110.
Mnie wyszło 125, a więc wyższa niż przeciętna :
Test dostępny jest Tu. Jest tylko jeden mały myk. Aby otrzymać wyniki, już po rozwiązaniu testu, trzeba wysłać sms-a, aby otrzymać kod, pozwalający na zapoznanie się z wynikiem. Jeżeli was to nie zraża, to możecie się sprawdzić i pochwalić w tym temacie efektem.
Zapraszam do tego, a także do dyskusji, czy takie testy są miarodajne, czy raczej tylko luźno pokazują nasze możliwości.
Jakiś naukowiec powiedział, że warunkiem osiągnięcia sukcesu w dowolnej dziedzinie jest: 90% pracy, a tylko 10% talentu, Co o tym myślicie?
85-115 - przeciętne IQ, którym charakteryzuje się 68% populacji
115-130 - inteligencja wyższa, niż przeciętna
poniżej 85, jest już niska inteligencja, a powyżej 130 bardzo wysoka. Tylko niewielu osiąga 144 i podchodzą już pod geniusz.
Średnia dla dotychczasowych uczestników testu wychodzi na poziomie 110.
Mnie wyszło 125, a więc wyższa niż przeciętna :
Inteligencja językowa
Wysokie zdolności językowe
Inteligencja Abstrakcyjno - Logiczna
Średnia, przeciętna
Szybkość Procesów Myślowych
Test został wypełniony przez Ciebie bardzo szybko, szybciej niż u innych badanych.
Gratulacje! Uzyskałeś w teście wynik świadczący o tym, że twój iloraz inteligencji mieści się w przedziale 115-130 i jest wyższy niż średnia w populacji! Oznacza to, że masz predyspozycje intelektualne do osiągnięcia sukcesu w życiu, zdobycia wyższego wykształcenia, zrobienia kariery. Potrafisz szybko zaadaptować się do nowych warunków. Posiadasz wiele zdolności: potrafisz myśleć logicznie, masz wyobraźnię przestrzenną, dobrą pamięć, zdolności matematyczne i językowe. Twoje procesy myślowe przebiegają szybko i sprawnie. Potrafisz się skoncentrować na zadaniach. Rozwiązałeś wszystkie (lub prawie wszystkie) zadania, co oznacza, że wykazujesz się dużą motywacją osiągnięć.
Test dostępny jest Tu. Jest tylko jeden mały myk. Aby otrzymać wyniki, już po rozwiązaniu testu, trzeba wysłać sms-a, aby otrzymać kod, pozwalający na zapoznanie się z wynikiem. Jeżeli was to nie zraża, to możecie się sprawdzić i pochwalić w tym temacie efektem.
Zapraszam do tego, a także do dyskusji, czy takie testy są miarodajne, czy raczej tylko luźno pokazują nasze możliwości.
Jakiś naukowiec powiedział, że warunkiem osiągnięcia sukcesu w dowolnej dziedzinie jest: 90% pracy, a tylko 10% talentu, Co o tym myślicie?