Naprawa błędów

maciej03

New Member
Hej wszystkim, postanowiłem sobie znów zagrać w trylogię, ale jednocześnie naprawić główne błędy. Wersje Steam z tego co widzę wychodzą z System Pack, ale niestety naprawia jakby błędy samego silnika, a problem z Laresem czy nieskończoną stalą Benneta nadal występują. Próbowałem Uniona, Steam Fixa i nadal jest to samo. Natomiast wszystkie znalezione modyfikacje/patche za bardzo ingerują w rozgrywkę jak np Yet Another Unofficial Patch. Kiedyś grałem na prostym patchu który faktycznie skupiał się na eliminacji błędów, ale teraz nie mogę go znaleźć.
Więc pytanie co powinienem zainstalować?

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
No cóż, wyszło już co najmniej kilka modów poprawiających błędy w mechanikach gry. Kiedyś miałem przyjemność grać w Nostalgic Edition i wspominam to nawet przyjemnie. Mod jednak wprowadza kilka innych zmian jak balans broni czy pancerzy. Gotowego rozwiązania ci nie podam, bo takiego nie znam, choć nie wykluczam, że ktoś już się tym zajął. Moje propozycje:

Nostalgic Edition
Varus Biker Edition
Gold Remaster

Może akurat coś z tego ci się spodoba. Jeśli nie, to polecam przejrześ warsztat Steam ;)

maciej03

New Member
No właśnie wyszły mody, ale zawsze coś zmieniają. A ja chciałbym zagrać w klasyczną wersję. Będę jeszcze próbować szukać, a jak nie to trudno, zagram na samym Unionie

Dark Fenix

Strażnik Pana Ciemności
Członek Załogi
Redakcja
Niestety wszystkie patche, które miały poprawiać drobnostki zamieniają się w jakieś molochy. Może kiedyś używałeś starą wersje Yet Another Unofficial Patch, która chyba na początku swojej przygody była spoko.

Dark Fenix

Strażnik Pana Ciemności
Członek Załogi
Redakcja
Service Pack? Rzeczywiście coś takiego było. Czy to przypadkiem nie powodowało jakiś problemów z Systema Packiem?

maciej03

New Member
Na razie gram razem z Union i nie zauważyłem problemów. Choć zauważyłem, że jest też plugin do Uniona naprawiający skrypty, ale już nie będę tego ruszać.

Dark Fenix

Strażnik Pana Ciemności
Członek Załogi
Redakcja
Jak ukończysz grę to dej znać jak odczucia. Czy trafiłeś na jakieś nieścisłości albo czy widzisz coś innego jeszcze do poprawy.

Do góry Bottom