Najlepsze Miecze

Status
Zamknięty.

tosiapl

Member
Siemka
Gralem kiedys w noc kruka, i przeszlem go calego.
Mialem taki fajny czarny miecz, ktory strzelal z piorunow. Nazwa chyba cos z Beliarem.
Sa podobne miecze do niego?
Jakie miecze sa najsilniejsze w grze, i z kad zdobyc
Bardzo Prosze o odpowiedz

llllllllll

Member
Gdybys szedł Gildią Najemników to mógłbyś kuć np.Dwureczny miecz na smoki,Cieżki dwuręczny miecz na smoki ja osobiście przeszłem Gothika 2 z Ciężkim Magicznym Ostrzem na Smoki chyba miał 150 ataku.CHYBA!

tosiapl

Member
Są lepszew miecze...
Np. jak swie zabije tego goscia ostatniego na tej wyspie z dodatku nocy kroka.
Ten co wali piorunami, sa jakies podobne?
Np. ktore maja nazwe np podobne do bogow

Karpielek

VIP
VIP
Szpon Beliara jest jedynym darem od Beliara . Jest rowniez Gniew Innosa ktorego zdobywasz paladynem. O ile mnie pamiec nie zawodzi to najlepsza bronia w nocy kruka jest Topor Berksekera(200 obr.) Mozna go kupic u Rethona w V rozdziale. Mozna tez go znaleźć na dworze Irdorath.
Pozdrawiam

close??

Najemnik@

Member
Smocza Zguba to dobra bron, mozna kupic u Tandora w II rozdziale ma chyba 190 ataku i kosztuje kolo 3 tysiecy. Mozna tez znalezc w jaskini w drodze do slonecznego kregu strzonego przez upadlych paladynow.

Adam09

Member
Paladyn może sobie zrobić dobry miecz trzeba kupić broń z rudy (tylko paladyn możne kopić) od Harada potem w którymś akcie rycerz z klasztoru mówi nam jak ulepszyć tą broń modląc się do Innosa potem znowu się modli ale trzeba mieć łzy innosa i to jest bardo dobry miecz. Zwykłego orka na raz brałem, elitarnego na 2.

frugo

Member
Jestem na tym forum dopiero 2 tygodnie, a już takich tematów widziałem z 10.

Więc podsumuję najlepsze miecze, a w zasadzie bronie, bo najwięcej obr ma topór:

Dwuręczne:

200 obrażeń - Topór Bersekera (Można kupić u najemnika, który stoi obok Lee, albo znaleźć w Dworze Irdorath)

IMO kiepawa broń, bo:

- nie ma bonusu do walki broniami dwuręcznymi i jeśli chcemy dopakować do 100%, to ostatnie 10% będzie nas kosztować 40PN totalna strata, szczególnie, że jeśli pozbędziemy się tego topora na rzecz Dużego Magicznego Ostrza Na Smoki zyskamy +10% do walki bronią dwuręczną a stracimy tylko 20 obr

- zdobywa się go kijowo, zero polotu (chodzi mi o kupno)

- cienki z wyglądu i zasięgu

190 - Smocza Zguba (kupić w GD w Zamku u jakiegoś Paladyna albo znaleźć w jaskini koło Słonecznego Kręgu)

- te same minusy co u Topora Besekera, bo kupić można zwyczajnie jakby to była jakaś byle jaka broń
- jedyny plus to wygląd

I teraz bronie zależne od klasy:

Najemnik
180 obr +10% do walki bronią dwuręczną - Duże Magiczne Ostrze Na Smoki

- super wygląd
- trzeba wydać 11PN, żeby go mieć i być w V rodziale (przynajmniej jakiś polot w zdobywaniu tej broni jest bo do Dworu Irdorath można się dostać tylko z bronią stworzoną specjalnie dla nas, a tą właśnie jest DMONS :D)
- +10% do walki bronią dwuręczną
- jedyny minus do gorsze obrażenia od Smoczej Zguby i Topora Bersekera

Wg mnie najlepszy miecz w grze.

Paladyn:
160 obr (gorzej jak u najemnika ale za to Paladyn ma lepszą zbroję) +10% do walki dwuręcznym orężem - Święty Kat

- te same cechy co DMONS, tylko inaczej zdobywamy

I kilka słów o super hiper Szponie Beliara, który IMO jest kichą, bo:

- W optymalnych warunkach ma 50% szans na piorun, wierzcie mi albo nie ale czasem z 10 razy potrafi nie siąść i jest po nas :)
- góra można nosić do 5 rozdziału, bo obrażenia ma kijowe
- płacimy za niego zdrowiem
- jedyne plusy, to wygląd i super rzecz w początkowych etapach gry (jednak uważajcie, bo wile ludzi rzuca się z tym "cudem" na orka myśląc, że piorun załatwi sprawę, a ork ich załatwia zanim Super-Piorun przyjdzie na ratunek :D)

O jednoręcznych wiem mało:

Dla Pala najlepszy Gniew Innosa
a dla Łowcy Smoków Magiczne Ostrze Na Smoki

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom