Jestem na tym forum dopiero 2 tygodnie, a już takich tematów widziałem z 10.
Więc podsumuję najlepsze miecze, a w zasadzie bronie, bo najwięcej obr ma topór:
Dwuręczne:
200 obrażeń - Topór Bersekera (Można kupić u najemnika, który stoi obok Lee, albo znaleźć w Dworze Irdorath)
IMO kiepawa broń, bo:
- nie ma bonusu do walki broniami dwuręcznymi i jeśli chcemy dopakować do 100%, to ostatnie 10% będzie nas kosztować 40PN totalna strata, szczególnie, że jeśli pozbędziemy się tego topora na rzecz Dużego Magicznego Ostrza Na Smoki zyskamy +10% do walki bronią dwuręczną a stracimy tylko 20 obr
- zdobywa się go kijowo, zero polotu (chodzi mi o kupno)
- cienki z wyglądu i zasięgu
190 - Smocza Zguba (kupić w GD w Zamku u jakiegoś Paladyna albo znaleźć w jaskini koło Słonecznego Kręgu)
- te same minusy co u Topora Besekera, bo kupić można zwyczajnie jakby to była jakaś byle jaka broń
- jedyny plus to wygląd
I teraz bronie zależne od klasy:
Najemnik
180 obr +10% do walki bronią dwuręczną - Duże Magiczne Ostrze Na Smoki
- super wygląd
- trzeba wydać 11PN, żeby go mieć i być w V rodziale (przynajmniej jakiś polot w zdobywaniu tej broni jest bo do Dworu Irdorath można się dostać tylko z bronią stworzoną specjalnie dla nas, a tą właśnie jest DMONS
)
- +10% do walki bronią dwuręczną
- jedyny minus do gorsze obrażenia od Smoczej Zguby i Topora Bersekera
Wg mnie najlepszy miecz w grze.
Paladyn:
160 obr (gorzej jak u najemnika ale za to Paladyn ma lepszą zbroję) +10% do walki dwuręcznym orężem - Święty Kat
- te same cechy co DMONS, tylko inaczej zdobywamy
I kilka słów o super hiper Szponie Beliara, który IMO jest kichą, bo:
- W optymalnych warunkach ma 50% szans na piorun, wierzcie mi albo nie ale czasem z 10 razy potrafi nie siąść i jest po nas
- góra można nosić do 5 rozdziału, bo obrażenia ma kijowe
- płacimy za niego zdrowiem
- jedyne plusy, to wygląd i super rzecz w początkowych etapach gry (jednak uważajcie, bo wile ludzi rzuca się z tym "cudem" na orka myśląc, że piorun załatwi sprawę, a ork ich załatwia zanim Super-Piorun przyjdzie na ratunek
)
O jednoręcznych wiem mało:
Dla Pala najlepszy Gniew Innosa
a dla Łowcy Smoków Magiczne Ostrze Na Smoki