Najlepsza Gra Rpg Według G.up

jaka gra najlepsza ?

• Total voters
    0
Status
Zamknięty.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Moim zdaniem Wiedźmin...główny powód:polska gra.Kolejne powody to m.in. związane z serią Sapkowskiego,wciągająca fabuła,trzeba trochę pomyśleć żeby przejść grę,dobry system walki,ciekawe zadania poboczne jak i główne.Jest jeszcze wiele powodów ale nie będę już ich wypisywał ;)

Zomin

Member
Wybrałem Wiedźmina.. Tak jak mój poprzednik daję plusa za powiązania z dziełami A. Sapkowskiego. Podoba mi się dosyć dokładna egranizacja sagi. Warto nabyć grę choćby by posłuchać odzywek Geralta(podobnie jak Riddicka, ale to już materiał na inny temat..) Polskie, kultowe nawet na miarę światową realia czy bardzo sarkastyczny bohater główny to oczywiście nie jedyne pozytywne cechy tej produkcji.. Pomimo pełnej zwrotów akcji fabuły i wielu ciekawych rozwiązań(np. rozbudowany system alchemii, zlecenia na różnego typu bestie itd.) Wiedźmin posiada również bardzo dobrą grafikę, która pomimo że w grach RPG nie jest aż tak ważna, to jednak nadaje całości smaczku. Jest to niewątpliwie jedna z najlepszych polskich produkcji.

pawelos23

Member
Ja wybrałem Gothic 2 Noc Kruka :D Wg. Mnie ta gra jest najlepsza... Jej fabuła robi swoje.. Wciąga gracza bez wzgledu na grafike jaka ta gra prezentuje :p Gdy bym przeszedł Wiedzmina (nie przeszedłem całego ze wzgledu psujacego sie kompa) możę bym na Niego zagłosował ;)

jacksonheyes

Member
Zagłosowałem na Wiedźmina, bo ma niepowtarzalny klimat i ciekawą fabułę. Do tego podobały mi się 3 style walki i picie eliksirów. Podobał mi się też gothic 2 z dodatkiem noc kruka, ale to już na drugim miejscu.

kilek13

Member
Ja zaglosowalem na Gothica 3.
Bardzo duze zmiany wzgledem poprzednich czesci przypadly mi do gustu.
Dosc ladna grafika, ciekawe misje (jak dla mnie :p ), ciekawe krainy ,ten klimat ^_^

kozin21

Member
Z podanych tutaj gier to G2 +NK ale ogólnie to jak dla mnie najlepsza gierka to Prince of Persia (wszystkie 3 części)

Sluger

Member
A gdzie jest Fable: Zapomniane Opowieści? A gdzie Sacred czy KOTOR? :huh:

Ja osobiście zagłosowałem na Morrowinda, bo jest nawet nawet :p

A i nie powinno być tutaj podpunktów z Gothicami, bo to jest tak, jakby pytać się na forum fanów Legii co jest lepsze: Wisła czy Legia? B)

riodrian123321

Dowódca Straży Magów Wody
Ludzie ogarnijcie się trochę ;).

CYTAT(Kozin21)
to jak dla mnie najlepsza gierka to Prince of Persia (wszystkie 3 części)

Jeżeli to twoje ulubione rpg to jestem pod wrażeniem, tylko hardcore umie z gry akcji zrobić gatunek RPG.

A co do tematu takie gry jak Diablo czy Sacred to nie gatunek RPG, a łączenie w tej samej ankiecie gier tak rożnych nie jest trafne. No ale moim zdaniem najlepszą grą RPG jest Baldur's Gate w owej grze jest tyle zwrotów akcji co we wszystkich "Gothicach", zaskakująca fabuła wiele ras i klas, dwu i wielo klasowce tysiące bestii i bossów. To wszystko czyni BG RPG wszech czasów.

Imienny

Member
Ja wybrałem Gothica I może ma minusy ale jej niesamowita fabuła i świat nadrabia wszystko. (Trudno było mi się zdecydować myślałem też nad Gothic II i Wiedźminem)

luke22

Member
ja zagłosowałem na g3. Dlaczego? Sam do końca nie wiem, po prstu bardzo mi się podoba ten świat. Oprócz tego wszystkie gothici, fable początkowo mnie zachwycił potem nie chciało mi się w niego grać, a morrowind niby fajny, najbardziej rozbudowany ale nie wciągnał mnie

HousE

Obywatel
Mimo że to forun Gothica zagłosowałem na "Wiedźmina". Gra wymiata, fabuła i misje ciekawe, cięte dialogi, niezła grasfika, na podstawie mojej ulubionej książki, mistrza prozy Sapkowskiego.

Sonnen

New Member
Popieram HousE :p
Sapkowski to mistrz prozy. Aaah Trylogia husycka albo Saga o wiedźminie :D
Mimo to zagłosowałem na Fallout'a. Czemu? Grałem w połowę z wymienionych w ankiecie gier i od niektórych wolałbym odpocząć a do niektórych wrócić. Ale to nie jest powód mojego wyboru.
Czarodzieje? Super wojownicy? Smoki? To się ciągle powtarza . A Fallout ... Tego nie da się opisać trzeba w to zagrać. Zafascynowła mnie ta gra mimo, jej wieku.
pozdro :p

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Tak jak mój poprzednik daję plusa za powiązania z dziełami A. Sapkowskiego. Podoba mi się dosyć dokładna egranizacja sagi.
Noo, jeśli Wiedźmin to egranizacja Sagi, to ja jestem sierotka Marysia ;) A co do ojego wyboru... Sam już nie pamiętam. Ale jednak sadzę, że to Wiedźmin jest najlepszym RPG. Ten klimat, realia, świat Sapka, dialogi, FABUŁA! No i doskonały system walki. Nawet Gothic nie jest w stanie się z tą grą mierzyć, wybaczcie :D

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
system walki z Wieśka jest nudnawy, polega tylko na klikaniu mysza w odpowiednim momencie żeby zrobić kombos, prymitywne, proporcjonalnie do Gothica... Gothic 1 wygrywa, w czasach G1 to bylo odswiezenie, ale Wiesiek to już lipa pod tym względem; a i umieszczanie Diablo 2 w angiecie o RPG to śmiech na sali, pozdrawiam

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
system walki z Wieśka jest nudnawy, polega tylko na klikaniu mysza w odpowiednim momencie żeby zrobić kombos, prymitywne, proporcjonalnie do Gothica... Gothic 1 wygrywa, w czasach G1 to bylo odswiezenie, ale Wiesiek to już lipa pod tym względem; a i umieszczanie Diablo 2 w angiecie o RPG to śmiech na sali, pozdrawiam
No i co z tego, że to polega na klikaniu? Hm? Na niskich poziomach trudności pokazuje się miecz w płomieniach, ale jak grałem na najwyższym poziomie trudności, to trudno jest wyprowadzić idealnego combosa. Zresztą mnie to klikanie nie przeszkadza, ważne jest w Wiedźminie jaki jest efekt tego klikania. ;] Świetnie zrobione animacje jak dla mnie niwelują twój jakże ogromny minus w Wiedźminie. Prawda, to jest minus, ale jak chcesz zrobić w grze RPG combosa? Może naciskając lewy przycisk razem z dwiema strzałkami jak to robi się ciosy specjalne w różnych bijatykach? ;] HM? Skoro nie klikanie, to odpowiedz mi, co? Czekam...

Pozdrawiam, Crisis.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Trudność akurat najwyraźniej jest względna dla każdego, jak grałem na trudnym to pamiętam że był to pikuś :)
Ale fakt faktem - to gra rpg i walka nie jest najważniejsza, ale szczerze mówiąc bardzo miło wspominam system walki z PoP: warrior within i takie coś na pewno by mnie nacieszyło; ewentualnie użycie ruchów myszki, klikania i przyciskow do wyprowadzania ciosow to bylby miód, ale...

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
ale... w Wiedźminie nie sprawdziłby się moim zdaniem taki system. Dlaczego? Otóż PoP, a Wiedźmin to dwie różne gry. Do PoPa ten system pasuje i przyznam, nie wyobrażam sobie tego inaczej, ale w Wiedźminie to nie da rady. Czemu? Po prostu PoP jest grą gdzie wymagana jest zręczność, szybkość i zwykłe klikanie zepsułoby efekt. Tak samo z Wiedźminem, nie uważasz Dragomirze? ;]

Trudność akurat najwyraźniej jest względna dla każdego, jak grałem na trudnym to pamiętam że był to pikuś
Ja nie używałem alchemii, robiłem tylko puszczyki i te z większych potworków. ;] Bez alchemii trudniej jest, ale nie mówię, że nie da się przejść. :p

Pozdrawiam, Crisis.

wolf667

Member
Jak dla mnie mimo wszystko najlepszy jest Gothic 1, nietuzinkowa fabula i klimat, których nie udało się już powtórzyć w następnych częściach. Generalnie cała saga Gothic jest dla mnie najlepsza, a tuż za nią jakże świetny wiedźmin.

Shrat

Przywódca Magów
W moim prywatnym rankingu minimalnie wygrała gra Planescape Torment.
Jest to naprawdę bardzo dopracowany i wciągający cRPG. Plusów jest tyle że nie jestem w stanie ich tutaj wymienić :p.
A co do gier z listy to wszystkie tytułu oprócz NWN 2( zakończyłem grę na 3 akcie) zaliczyłem. Brakuje mi tu tylko jednego tytułu - Fallout 3 gra jest nr. 2 w moim rankingu :p.

Fahrenheit

Pimpu?
Dla mnie najlepsza jest Saga Gothic, świetnie się w nią gra, miło od czasu do czasu odświeżyć sobie tę serię. Pomimo kanciastej grafiki wciąga jak Zelmer :) Wiedźmin także jest świetny, choć żeby przejść należy wykonać praktycznie wszystkie poboczniaki - inaczej jest się po prostu za słabym. W ocenie tej gry nie kierowałem się tym, że polska, choć pewnie gdyby stworzył ją taki BioWare, momentalnie stałaby się objawieniem wszech czasów (w opinii zachodnich "ekspertów").

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom