Najgorsze Co Może Być...wirusy!

Status
Zamknięty.

Matteox

Member
Oto temat poświecony wirusom i ich zwalczaniu ;)
Chce taki temat zalozyc otóż jest wiele ludzi którzy nie umieją lub nie potrafią sobie poradzić
z uciążliwymi wirusami więc prosze was dawajcie wskazówki,linki do najlepszych darmowych antywirów
albo internetowych(online) skanerów.

PS.Mnie dotkną najprawdopodobniej wirus który kradnie hasła więc jak by sie coś działo ze mna na forum nie tak
to oznacza że ktoś obcy bawi sie moim kontem na Gothic Up.

PozDRAwiAm

szczurek

Menda serowa
Weteran
Najlepszy sposób na wirusa t format :p Ale jak nie masz czasu i ochoty sie w to bawic to z darowych antywirów polecam NOD32.
Zainstalowałem go jak mi sie licencja na MKS_vir 2006 skonczyła ( polecam jak macie mozliwosc zalatwic :) ) i narazie nie jest źle. Wirów nie wykrywa :)

Johnny

Member
Ja polecam ci Avasta. Jest według mnie najlepszy i jak tylko wykryje wirusa to alarmuje. Avast jeszcze mnie nie zawiódł. Ale jeśli go nie chcesz to mozesz sciagnac sobie AVG. Też dobry program.
Jeśli nie chcesz miec zawalonego kompa to można ściągnąc ,,Odkurzacz''. Wyszukuje on nieuzywane i niepotrzebne pliki i usuwa je. Mi raz usunął aż 300 MB śmieci.

Avast strasznie kompa zamula... - szczur

xenex

Member
Są dwa dobre sposoby na Virusy, a mianowicie :
a)- Format Komputera
B)- Anty-wirusy
Co do formatu to nie będę sie wypowiadał, a co do Anty Virów to polecam Ad- Aware , bardzo dobry program obecnie usunął mi 1500 śmieci :) . Avast jak dla mnie jest słaby, o wiele bardziej polecam MKS_Vir :)

DarthOzon

New Member
CYTAT(xenex @ 16-06-2007, 18:04) [snapback]146195[/snapback]
a)- Format Komputera

wolałbym uświadomić was, że format nie zawsze pomaga szczególnie na wirusy które ukrywają się dzięki rootkitom w pierwszych sektorach dysków... wtedy oprócz formatu HDD potrzeba zastosować zerowanie dysku (przywracanie ustawień fabrycznych i oczyszczanie z wszelkich danych) tzw. format totalny: wtedy nawet panowie z Ontracku nie poradzą sobie z odtworzeniem danych, wirusy nie mają najmniejszych szans...

specjalnym programem do zerowania jest WD Clear, wypuszczony przez firmę Western Digital.

Metodę polecam wtedy gdy nawet po formatowaniu stwierdzamy nieprawidłowości w funkcjonowaniu systemu.

WD Clear służy też do diagnozowania stanu dysku, obsługiwany jest spod dyskietki startowej i obsługuje się go jak np. Norton Commandera z przed lat z dos'u...

poza tym bardzo dobrym programem do ochrony systemu przed wirusami jest Norton Internet Security którego wersje 60-cio i 90-cio dniowe z lat 2004, 2005, 2006, 2007 można ściągnąć z sieci zupełnie za darmo, potem instalując je w wymienionej kolejności otrzymujemy nawet półtora roku darmowej 99% procentowej ochrony (99% ponieważ żadne zabezpieczenie nie daje 100% gwarancji), gwarancja ochrony jest na pewno ponieważ Symantec (producent tego softu) udostępnia jeszcze aktualizacje nawet do wersji z 2002 roku, kolejne wersje nie różnią się od siebie wielce a ochronę zapewniają identyczną...

polecam, sam tak robię i nie narzekam...

Wonak

Member
Ja korzystam z Kaspersky Anti-Virus i całkiem nieźle się sprawdza. Ostatnio znalazł 4 robale, których avast nie zauważał...

Polecam bardziej rozbudować swoją wypowiedź. – DDX

V

Vergil

Guest
Format. Usuwa wszystko, do czysta. Nie każdy antywirus wykrywa wirusy. Wykryłem inne wirusy Avast!'em, inne Spybot'em Search&Destroy. Ja zbyt nie ufam anty wirusom. Nie chcę instalować 20 antywirusów, żeby wyczyścić mi PC ze złośliwych danych.
PZDR

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ekhmm 20 antywirow mowisz. Jak masz na kompie wiecej niz jeden to one się gryzą na wzajem i wykrywają siebie jako ciało obce na kompie. Straszna zamuła wtedy jest.
Oprucz antyvira warto miec faktycznie jeszcze jakies programiki czyszczące. Sam tak mam i nie nazekam. Formata z powodu wirow mialem tylko raz, ale wtedy nie bylem zabezpieczony.

Matteox

Member
Tutaj ze Szczurkiem muszę się zgodzić ale nie tylko tak jest z antywirusami otóż nawet jak zainstalujemy
więcej niz jeden emulatorow Cd-romow to tak samo się dzieje jest tez wiele wiele innych programow co identycznie sie zachowuja.
I tu się zgadzam ze warto mieć programik czyszczący...ja osobiscie polecam CCleaner ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom