Mundial Rpa 2010

Elessar

Inkwizytor
Weteran
I co, Zig, postawiłeś na szali swoje przyrodzenie, a Hiszpanie nie tylko awansowali, w finale grają :).

Ogólnie od samego początku tego mundialu byłem za Urugwajem. Najpierw Holendrzy wygrali z nimi golem ze spalonego. No dobra, może i nie grali tak, żeby zasłużyć na granie w finale, ale już ten brązowy medal to im się należał. Szkoda. Kurde, pierwsza bramka dla nich padła z idealnego sposobu na Niemców - szybkiej kontry. Jak już ustawią swoją obronę, to nie ma szans na gola. I panowie z Ameryki Południowej żadnych wniosków nie wyciągnęli, dalej grali powoli. A Niemcy jak Niemcy, powoli, spokojnie, niby nie atakują i pada gol. No i wygrali. Bramkarz przy dwóch golach spieprzył sprawę, Suarez też nie wykorzystał dwóch stuprocentowych szans. Po prostu szkoda. Teraz czekamy na dzisiejszy finał :).

Ave

Dzyl

El Principe
No i gejspania wygrała Mundial. Szkoda, od początku Mundialu liczyłem na Holendrów, no ale ta je***a ośmiornica Paul miała racje że wygra gejspania.

Silden

RPG'owiec
VIP
Viva Espana! :D Mecz był dobry, jednak Holendrzy mnie zawiedli. Myślałem, że będą grali fair, po sportowemu, a zachowali się jak ostatnie świnie. Jak można tak faulować? No i oczywiście główne pytanie: Kto pozwolił sędziować Webbowi?! Oglądając mecz byłem przekonany, że jest po stronie Nederlandczyków. W niektórych sytuacjach należała się Holendrom czerwona kartka, ale skończyło się na żółtej. Ogólnie mecz w pierwszej połowie nudny, później się wzięli za grę. Szkoda, że obywatele kraju kwitnącej marichuany grali jak skończone dupki, co nie zmienia faktu umiejętności gry Hiszpan. Puyol, Ramos, Capdevila i Casillas byli gwiazdami meczu, choć Ci trzej pierwsi dostali po kartce. I na tym meczu dobrze widać było problemy z Jabulani. BTW: Filmik o tejże piłce;
http://www.youtube.com/watch?v=oQPyl2B62C0

Pienik

New Member
Wygrała Hiszpania, drugie miejsce zajęła Holandia, a trzecie miejsce zajęli Niemcy. Szczerze mówiąc chciałem aby finał był Niemcy Holandia i liczyłem na tą drugą. Nie lubię gry Hiszpanów jak ich zawodników. Wystarczy spojrzeć na zachowanie Pique podczas fety :) Niemcy prezentowali bardzo ładną dla oka grę i przede wszystkim skuteczną, powstrzymując między innymi Argentynę. Holandia nie grała ładnie, ale sprytnie i skutecznie.

Neltharion

New Member
No cóż, od początku liczyłem na Urugwaj, Argentynę, Brazylię i Hiszpanię. Hiszpania mnie nie zawiodła, wzbogaciłem się jeszcze. Po meczu Brazylia : Holandia byłem załamany, tak samo Argentyna : Niemcy. Wstyd mi było... Szkoda mi Urugwaju, pięknie zagrali z Niemcami w mieczu o trzecie miejsce. Diego Forlan - zasłużenie dostał złotą piłkę (tak to się nazywało?), szkoda tylko tej poprzeczki w ostatniej sekundzie. Ach, co to był za strzał...
Wrażenie były jak najbardziej pozytywne. Nie wszystkie mecze stały na wysokim poziomie, zwłaszcza te z pierwszej kolejki fazy grupowej. Jeden z najlepszych meczów to na pewno ten, w którym Kamerun żegnał się z Mistrzostwami. Nie pamiętam z kim grali. Gra do przodu, świetne akcje, wiele okazji do wbicia gola.
Finał mnie zbytnio nie zachwycił, liczyłem na coś więcej. Ale jak to finał - nikt nie chce przegrać, każdy gra ostrożnie. Za to mecz o 3. miejsce usatysfakcjonował mnie w 45%. Odjąłem 50 za wynik, wygrał nie ten co chciałem. Ale same widowisko przednie.

Dziękuję za Uwagę.

Jay_Kay

Magister vitae
Zalosne mistrzostwa w kazdym calu. Zero atmosfery na trybunach, pier... wuwuzele przez ktore mecz byl tragedia do ogladania, wałki sedziowskie (pomine juz te bramke Lamparda z Niemcami czy spalony Teveza, ale sytuacja z reka Fabiano w meczu WKS to skandal!) . Nudne polfinaly i nudny final. Ciekawsze mecze to chyba tylko Urugwaj - Ghana i Anglia - Niemcy. Druzyny nastawione "po pierwsze nie stracic", jedynie Urugwaj mi sie podobal bo caly czas do przodu grali. Hiszpania zupelnie nie jak Hiszpania z Euro, metodycznie caly czas 1-0 i zwyciestwo jest.
Zawiodlem sie strasznie, ciekawe co Euro pokaze ;)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nudne polfinaly i nudny final. Ciekawsze mecze to chyba tylko Urugwaj - Ghana i Anglia - Niemcy. Druzyny nastawione "po pierwsze nie stracic",

Niezależne od miejsca. Ostatnio mundiale się takie porobiły. Wszyscy grają asekuracyjnie.

Zalosne mistrzostwa w kazdym calu. Zero atmosfery na trybunach, pier... wuwuzele przez ktore mecz byl tragedia do ogladania

Zgadzam się. Nie można było skupić się na meczu i dobrze, że to nie przeniosło się do europy, aczkolwiek W RPA to narodowa tradycja, więc trzeba zrozumieć tą odrębność.

Hiszpania zupelnie nie jak Hiszpania z Euro, metodycznie caly czas 1-0 i zwyciestwo jest.

Hiszpania nie zasłużyła na wygraną. Prześlizgnęli się ledwo ledwo.

HoteK

Obywatel
Hiszpania nie zasłużyła na wygraną. Prześlizgnęli się ledwo ledwo
No nie sądzę . 1 mecz no trudno lekceważenie przeciwnika inaczej się nie kończy no ale później ładna piłka .
Może niektórzy piłkarze nie pokazywali całego swego talentu ale piłka nożna to walka dwóch drużyn a nie 22 graczy .
Atmosfera nie była zła to że tam są trąbki a u nas kibole i jakoś się zyje.

Do góry Bottom